onsdag mars 04 , 2015
mandag, 31 mars 2008 23:00

Blodferske Linn-nyheter avduket hos importør.

Skrevet av 

Klimax og Akurate DS er bare begynnelsen på den skotske produsenten sin satsing på nettverkstreamere av høy kvalitet. Onsdag 16. april fikk vi nærkontakt med det DS-produktet som trolig vil ha den største publikumsapellen av samtlige p.g.a. pris - en Sneak-titt og -lytt til Sneaky Music DS.


Skrevet april 2008, av Karl Erik Sylthe

Onsdag kveld hadde Kontrapunkt besøk av Alan Williams og Andrew Oates  fra Linn. Hovedfokus for denne seansen var Linn sine nye nettverkspillere Klimax DS og Akurate DS. Andrew hadde en lengre demonstrasjon der disse ble sammenlignet med CD-spilleren Akurate CD. I tillegg ble selve konseptet og brukergrensesnittet gjennomgått. Også forskjellen på de tre oppløsningsnivåene MP3, CD-kvalitet og Studio Master(24/96) ble demonstrert.


Men det mest spennende innslaget var kanskje det rykende ferske familiemedlemmet i DS-familien, Linn Sneaky Music DS. Dette er en nettverkspiller som også har innbygget integrert forsterker. Man kan med andre ord velge mellom tre ulike nivåer for bruken av denne:

-        Ren kilde (nettverkspiller)

-        Kilde + forforsterker

-        Komplett elektronikk for en kompakt musikkløsning.

Sisntevnte variant kan nok for mange være mest aktuelt i et bi-oppsett, siden effektdelen er begrenset til 2x20 watt. Dette er samsvarende med den gamle ”roomamp” i multiromsserien KNEKT fra Linn.

Men det ble demonstrert at Sneaky Music DS fungerer på et meget høyt nivå som signalkilde. Den ble koblet opp mot et Majik-oppsett med Majik-I som integrert forsterker, og Majik 140 høyttalere. Og spilte bl.a. Kind of Blue på …ehhh….magisk nivå. Det hevdes til og med at den er hakket bedre enn CD-spilleren Majik CD, uten at denne sammenligningen ble foretatt her.

Derimot ble Sneaky Music DS sprettet opp av kyndig personell, hvor det mellom ”vakker elektronikk” ble avslørt en stk. WM8740 fra Wolfson. Dette er samme DAC-chip som sitter i Majik CD, men altså ikke toppmodellen WM8741 som befinner seg i Akurate og Klimax. Noen forskjeller skal det tross alt være.

En artig detalj på Sneaky Music DS er at den er forberedt for både horisontal og vertikal montering, ved hjelp av en sinnrik og elegant løsning for bena. I tillegg til nettverkskontakt er det en tilkoblingsmulighet for et av Linn sine multiroms betjeningspanel.

En nyhet i forhold til Akurate og Klimax er at Sneaky Music DS også kan streame Internet radio via Shoutcast. Og faktisk er det ikke bare støy med oppløsning på 56kbps der ute i eteren. Enkelte sender med 192kbps, og da begynner det å hjelpe.

Dette med internetradio blir for øvrig tilgjengelig også for Akurate og Klimax via software-oppgradering.

Ingen tvil om at Sneaky Music DS er et veldig viktig produkt for Linn sin satsing på DS-konseptet. Prisen på rundt elleve tusen gjør at det kan nå helt andre og større kundegrupper enn Akurate og Klimax gjør.

Alan Williams kunne også bekrefte det vi allerede har sett konturene av i det fjerne– en Majik DS. Prisen antas å være i nærområdet til 20k, men er ikke eksakt fastsatt enda. Det er også en ny Classik Music DS på vei, et produkt bygget på Classic Movie. Denne vil i første omgang ikke ha DS-kompetanse.

Ellers kan nevnes at Linn nå har fått et eget forum, som modereres av Linn-personell.

Det er også opprettet en egen webside der Linn sitt brukergrensesnitt er lagt ut som ”open-source. Dette vil være et nyttig redskap for å legge til rette for tredjeparts utvikling av softvare for DS.

Til slutt må også nevnes at den nye Majik LP12 var på plass hos Kontrapunkt. Et nytt prisinnslag som gjør at denne klassikeren kan få nye kjøpere.

Importør i Norge: Kontrapunkt

Link til brukermanual for Linn Sneaky Music DS

Link til installasjonsmanual for Linn Sneaky Music DS

Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

E-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nyeste Tester / Artikler

De 20 nyeste Hovedartiklene:

 • Jakta på den ultimate pickuparma. Del 2 - kva slags pickuparm treng eg?
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Jakta på den ultimate pickuparma. Del 2 - kva slags pickuparm treng eg?

  Sist gjorde eg meg nokre tankar om eg skulle slå meg til tåls med min VPI JMW 9 Signature, som var standardarm på platespelaren min. Trass i at denne armen fungerer utmerka med visse pickupar, er han for selektiv og for arbeidskrevjande til å kunne vere ein del av referanseanlegget mitt. Så no vil eg prøve å bestemme kva slags arm som må til….

  Les mer...
 • Jakta på den ultimate pickuparma. Del 1 – Arve veit ikkje si ARMe råd.
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Jakta på den ultimate pickuparma. Del 1 – Arve veit ikkje si ARMe råd.

  Etter nokre år med ganske tilfredsstillande lyd har oppgraderingsdriftene meldt seg igjen. Vel, eigentleg ikkje. Lyden er ganske god på veldig mange måtar. Men platespelaren irriterer meg. Innimellom….

  Les mer...
 • KOSS PRO4S – Suverent godt forhold mellom pris og kvalitet!
  Skrevet av

  Seniorskribent

  KOSS PRO4S – Suverent godt forhold mellom pris og kvalitet!

  Klart morsomt å teste HiFi når produktet umiddelbart virker å ha et godt forhold mellom pris og kvalitet. PRO4S lokkerogså smilet frem.

  Les mer...
 • Philips CD 304 og 304 MkII – er dei antikke framleis best?
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Philips CD 304 og 304 MkII – er dei antikke framleis best?

  Eg har kjøpt ny CD-spelar, og det er ein 30 år gamal Philips. Så då trengs nok ei forklaring.

  Les mer...
 • Lyd - til glede og besvær
  Skrevet av
  Lyd - til glede og besvær

  "(..)if you think it´s too loud, it´s way too loud"

  - Seth Horowitz: The universal Sense: How hearing Shapes the Mind

  Støy defineres gjerne som uønsket lyd hvilket viser tydelig at det også til en viss grad er et subjektivt og situasjonsbestemt fenomen: en manns støy er en annen manns musikk, en rockekonsert kan være euforisk for en publikummer og enerverende for  naboen som prøver å sove vegg i vegg med en hjemme alene-fest. Men støy som fenomen kan fort få langt alvorligere konsekvenser enn dårlig nattesøvn. 

  Les mer...
 • Vivid Audio GIYA G3 og Devialet 400 - Lørdagsvisitt hos Renaissance Audio.
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Vivid Audio GIYA G3 og Devialet 400 - Lørdagsvisitt hos Renaissance Audio.

  En kort spasertur gjennom Bergen sentrum fra Sydneshaugen ender på Støletorget. Det er lørdag formiddag, og Roald Mikkelsen i Renassance Audio kan som alltid ellers by på både en hyggelig prat og god lyd fra spennende produkter.

  Les mer...
 • Swissonor B.A.C.H. 8d
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Swissonor B.A.C.H. 8d

  Morosame forkortingar ser vi frå tid til anna og Swissonor har tydelegvis sansen for slikt. Denne gongen tyder det Bass Adjustable Coplanar Horn. Og desse minste horna til Swissonor er svært så kapable…

  Les mer...
 • Swissonor B.A.C.H. 8e
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Swissonor B.A.C.H. 8e

  Desse høgtalarane ser ved fyrste augekast ut som ein gammal, litt korpulent sjørøvar med trebein. Og dei har temperament som kan passe til denne assosiasjonen…

  Les mer...
 • Swissonor PPP – ganske enkelt ein MC-trafo
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Swissonor PPP – ganske enkelt ein MC-trafo

  Dette er eit produkt som ein ikkje så ofte finn i handelen – ein transformator som skal stå i signalvegen mellom ein moving coil-pickup med svakt utgangssignal og riaatrinnet. Ein liten boks, med integrerte leidningar. Så du kan ikkje eksperimentere med kabelval, men på den andre sida kan det vere greitt å sleppe dette også.

  Les mer...
 • Swissonor PP - eit riaatrinn
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Swissonor PP - eit riaatrinn

  Når du brukar moving magnet-pickup, treng du strengt tatt ikkje å gjere så mange justeringar. Dei flottaste konstruksjonane kan heve seg litt om du finstiller picofarad. Dette er små, men høyrbare justeringar, der du må både ta omsyn til kabelen så vel som dei elektromagnetiske eigenskapane til pickup og apparatet i seg sjølv. Men etter mi erfaring er dette langt mindre kritisk enn det å tilpasse impedansen for MC-pickupar.

  Les mer...
 • Swissonor P – ”preampen”
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

   

  Swissonor har mellom sine produkt også laga ein slags forforsterkar kalla ”P”.  Denne er nøkternt utforma med berre volumkontroll og inngangsvelgjar. Så nøktern er han, at han ikkje har tilslutning til straumnettet, berre inngangsvelgjar og volumkontroll.

  Les mer...
 • Fokus eller ingenting! – Stig Arne si dagbok desember 2014
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Fokus eller ingenting! – Stig Arne si dagbok desember 2014

  Kva er eigentleg rett avstand mellom høgtalarane? 
  ”Fokus” er eit omgrep eg normalt avskyr. Det er så mykje nytta på kurs og konferansar at eg nesten spyr av det. Og sidan eg jobbar i det offentlege, har eg fått min del av idiotiske moteord. Men på det eg skal skriva om i dag, er det faktisk dekkjande. 

  Les mer...
 • Swissonor VSOP integrert rørforsterkar - test.
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Swissonor VSOP integrert rørforsterkar - test.

  Denne forsterkaren kan fåast i to utgåver. Før du startar avspeling på denne forsterkaren, må du vere obs på at inngang nr 1 er for MM-platespelar. Koplar du til ei vanleg signalkjelde kan du få eit skikkeleg sjokk, slik eg gjorde då eg sette linjesignal inn her. Men med Swissonor sin modifiserte Thorens TD 160 med Ortofon 2M Red, funkar det slik det skal – og med positive overraskingar i tillegg. Elles må du satse på utgåva utan riaa..

  Les mer...
 • Swissonor tappar gammal vin på nye flasker - sveitsisk fornying av Thorens TD 160
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Swissonor tappar gammal vin på nye flasker - sveitsisk fornying av Thorens TD 160

  Verdas lengstlevande platespelarprodusent, sveitsiske Thorens, må etter kvart seiast å vere ferdig med gullalderen, då dei legendariske modellane opparbeidde ry som (noko av?) det beste som fanst av platespelarar i si tid. Men sjølv om produksjonen er slutt, lever spelarane i beste velgåande, kanskje betre enn tidlegare, ved hjelp av eit lite, sveitsisk firma.

  Les mer...
 • Test av Miyajima pickuper - Del 4, Miyajima Kansui.
  Skrevet av

  Vinylguru

  Test av Miyajima pickuper - Del 4, Miyajima Kansui.

  Så har vi kommet frem til det som var den tidligere toppmodellen - Miyajima Kansui, som i likehet med flere av sine søsken har pickup-hus i african blackwood. Men det er kun Shilabe og Kansui som har 1ste sortering tre-verk i huset.

  Les mer...
 • Test av riaa'er. Del 3 - Acoustic Plan Phonomaster.
  Skrevet av

  Vinylguru

  Test av riaa'er. Del 3 - Acoustic Plan Phonomaster.

  Denne gangen tar jeg for meg tyske Acoustic Plan Phonomaster riaa. Jeg kjenner ikke til dette merke fra tidligere, men det dreier seg om en rør riaa med MM og MC forsterkning. Prisen på herligheten er oppunder kr 19000.-.

  Les mer...
 • Mønster
  Skrevet av
  Mønster

  I dag skal det handle om mønster og spesielt hvordan vår lengsel etter og behov for organisering og form gjør at vi naturlig tiltrekkes av mønster både i det vi ser så vel som i det vi hører.

  Les mer...
 • Meridian MQA Lossless
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Meridian MQA Lossless

  I går lanserte Meridian sitt nye lydformat MQA Lossless. Det man vise seg å bli en merkedag for deler av musikkdistribusjonen.

  Les mer...
 • Test av riaa`er. Del 2, Esoteric Audio Research EAR 834 Signature
  Skrevet av
  Test av riaa`er. Del 2, Esoteric Audio Research EAR 834 Signature

  VI har kommet til del 2 i serien med test av riaatrinn. Her finner vi Esoteric Audio Research EAR 834 Signature

  Les mer...
 • Hi-Fi Messen i Horten 2004 – Del 14, Oppo.
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Hi-Fi Messen i Horten 2004 – Del 14, Oppo.

  På OHC sin stand fant vi representant for Oppo. Vi slo av en prat med han om de mest aktuelle produktene.

  Les mer...

Nyeste Nyhetsoppslag

Nyeste Musikkartikler

Annonser

Annonsere på Audiophile.no?

Audiophile.no i flere kanaler:

Nyeste fra Audiophile-TV

Annonser

Nye plateutgivelser