torsdag november 26 , 2015
mandag, 31 mars 2008 23:00

Blodferske Linn-nyheter avduket hos importør.

Skrevet av 

Klimax og Akurate DS er bare begynnelsen på den skotske produsenten sin satsing på nettverkstreamere av høy kvalitet. Onsdag 16. april fikk vi nærkontakt med det DS-produktet som trolig vil ha den største publikumsapellen av samtlige p.g.a. pris - en Sneak-titt og -lytt til Sneaky Music DS.


Skrevet april 2008, av Karl Erik Sylthe

Onsdag kveld hadde Kontrapunkt besøk av Alan Williams og Andrew Oates  fra Linn. Hovedfokus for denne seansen var Linn sine nye nettverkspillere Klimax DS og Akurate DS. Andrew hadde en lengre demonstrasjon der disse ble sammenlignet med CD-spilleren Akurate CD. I tillegg ble selve konseptet og brukergrensesnittet gjennomgått. Også forskjellen på de tre oppløsningsnivåene MP3, CD-kvalitet og Studio Master(24/96) ble demonstrert.


Men det mest spennende innslaget var kanskje det rykende ferske familiemedlemmet i DS-familien, Linn Sneaky Music DS. Dette er en nettverkspiller som også har innbygget integrert forsterker. Man kan med andre ord velge mellom tre ulike nivåer for bruken av denne:

-        Ren kilde (nettverkspiller)

-        Kilde + forforsterker

-        Komplett elektronikk for en kompakt musikkløsning.

Sisntevnte variant kan nok for mange være mest aktuelt i et bi-oppsett, siden effektdelen er begrenset til 2x20 watt. Dette er samsvarende med den gamle ”roomamp” i multiromsserien KNEKT fra Linn.

Men det ble demonstrert at Sneaky Music DS fungerer på et meget høyt nivå som signalkilde. Den ble koblet opp mot et Majik-oppsett med Majik-I som integrert forsterker, og Majik 140 høyttalere. Og spilte bl.a. Kind of Blue på …ehhh….magisk nivå. Det hevdes til og med at den er hakket bedre enn CD-spilleren Majik CD, uten at denne sammenligningen ble foretatt her.

Derimot ble Sneaky Music DS sprettet opp av kyndig personell, hvor det mellom ”vakker elektronikk” ble avslørt en stk. WM8740 fra Wolfson. Dette er samme DAC-chip som sitter i Majik CD, men altså ikke toppmodellen WM8741 som befinner seg i Akurate og Klimax. Noen forskjeller skal det tross alt være.

En artig detalj på Sneaky Music DS er at den er forberedt for både horisontal og vertikal montering, ved hjelp av en sinnrik og elegant løsning for bena. I tillegg til nettverkskontakt er det en tilkoblingsmulighet for et av Linn sine multiroms betjeningspanel.

En nyhet i forhold til Akurate og Klimax er at Sneaky Music DS også kan streame Internet radio via Shoutcast. Og faktisk er det ikke bare støy med oppløsning på 56kbps der ute i eteren. Enkelte sender med 192kbps, og da begynner det å hjelpe.

Dette med internetradio blir for øvrig tilgjengelig også for Akurate og Klimax via software-oppgradering.

Ingen tvil om at Sneaky Music DS er et veldig viktig produkt for Linn sin satsing på DS-konseptet. Prisen på rundt elleve tusen gjør at det kan nå helt andre og større kundegrupper enn Akurate og Klimax gjør.

Alan Williams kunne også bekrefte det vi allerede har sett konturene av i det fjerne– en Majik DS. Prisen antas å være i nærområdet til 20k, men er ikke eksakt fastsatt enda. Det er også en ny Classik Music DS på vei, et produkt bygget på Classic Movie. Denne vil i første omgang ikke ha DS-kompetanse.

Ellers kan nevnes at Linn nå har fått et eget forum, som modereres av Linn-personell.

Det er også opprettet en egen webside der Linn sitt brukergrensesnitt er lagt ut som ”open-source. Dette vil være et nyttig redskap for å legge til rette for tredjeparts utvikling av softvare for DS.

Til slutt må også nevnes at den nye Majik LP12 var på plass hos Kontrapunkt. Et nytt prisinnslag som gjør at denne klassikeren kan få nye kjøpere.

Importør i Norge: Kontrapunkt

Link til brukermanual for Linn Sneaky Music DS

Link til installasjonsmanual for Linn Sneaky Music DS

Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

E-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nyeste Tester / Artikler

De 20 nyeste Hovedartiklene:

 • Forsterkere med HT-bypass - Oppdatert 23.11.15 med forforsterker fra Rogue Audio
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Forsterkere med HT-bypass - Oppdatert 23.11.15 med forforsterker fra Rogue Audio

  Denne unike oversikten over forsterkere med HT-bypass er oppdatert 23.11.15 med forsterkere fra Rogue Audio.

   

  Les mer...
 • TEST: KOSS i150 InEar
  Skrevet av

  Seniorskribent

  TEST:  KOSS i150 InEar

   

  For en drøy måned siden testet Ole-Petter KOSS sine klassiske dinosaurer PRO4AA. Denne gangen har han gått til den mest kompakte varianten – ørepropper. Les hvordan Koss sin toppmodell i150 greier seg når de legges under lupen og stetoskopet.

   

  Les mer...
 • Festen er over – lenge til neste?
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Festen er over – lenge til neste?

  Så er messene over for denne gong. Hifi-butikkane konsentrerer seg om arbeidet gjennom sesongen, og driv oppfylging av eventuelle sensasjonar og gode kjøp som vart presenterte på messene. Men hifi-interesserte av alle slag, kva driv dei på med denne tida? Går dei ut av lytteromma sine? Korleis dyrkast hobbyen?

   

  Les mer...
 • ENDELEG - Stig Arne si dagbok november 2015
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  ENDELEG - Stig Arne si dagbok november 2015

   

  Endeleg, endeleg, endeleg! Eg har fått tid til å setja meg bak datamaskina att, og skriva ei oppdatering.

   

  Les mer...
 • TEST: EAT E-glo i samspel med ulike pickupar
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  TEST:  EAT E-glo i samspel med ulike pickupar

   

  Då eg sist var innom Renaissance Audio i Bergen, fekk eg sjå eit merkeleg apparat. Det kunne sjå ut som ein slags spolebandopptakar med rør montert midt i spolane, men det synte seg å vere ein riaa. Basert på seks rør, og det med spesifikasjonar som eg knapt har sett maken til. Det var berre heilt nødvendig å prøve ut dette her, så endeleg er han komen på besøk.

   

  Les mer...
 • Audio Research servert hos Renaissance Audio
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Audio Research servert hos Renaissance Audio

   

  Mono AS og Renaissance Audio hadde forent sine krefter sist onsdag, og presentert stor lyd fra HighEnd forsterkere fra Audio Research. Vi var til stede.

   

  Les mer...
 • Electrocompaniet ECG 1 - Snøggrapport
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Electrocompaniet ECG 1 - Snøggrapport

  Aller fyrste platespelar frå Electrocompaniet. Audiophile fekk æra av å syne han fram på Hortenmessa for fyrste gong. Massevis av interesserte, og spørsmålet som stadig kom igjen var: ”Er dette ein Electrocompanietplatespelar”?

   

  Les mer...
 • TEST: Epos K2
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  TEST:  Epos K2

  Epos K2

  Epos er eit engelsk høgtalarmerke som har vore kjent for svært god kvalitet til små pengar. Nyaste konstruksjonen derifrå er designa med tanke på å verte aktiv, det vil seie integrere ein effektforsterkar etter kvart. Som Epos-entusiast fann eg dette såpass spennande at eg ikkje greidde vente på effekttrinnet, og rekvirerte passiv-utgåva…..

   

  Les mer...
 • Verdenspremiere for Thesis
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Verdenspremiere for Thesis

  NORSK - ELLER ALDRI!!

  Audiophile.no gir deg selvsagt verdens første omtale av høyttalere som trolig vil sende en og annen lydbølge til andre siden av planeten...

   

  Les mer...
 • hortenmessa 2015 - Fyrste intrykk
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  hortenmessa 2015 - Fyrste intrykk

  Også i år stiller dykkar kjære Audiophile.no på eige rom. Og vi gjer eit forsøk på å demonstrere fleire innfallsvinklar til kvalitetane til mediet

   

  Les mer...
 • Hi-fi Messen i Horten 2015 i sikte.
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Hi-fi Messen i Horten 2015 i sikte.

  Det er høst, og Hortenmessa 2015 nærmer seg enda en gang, og Audiophile.no stiller selvfølgelig også i år. Bli med på et lite voerspiel.

  Les mer...
 • Linn Klimax Exakt – et kort stevnemøte i september
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Linn Klimax Exakt – et kort stevnemøte i september

  Linn sitt nye Exakt-konsept har fått mye oppmerksomhet i HiFi-kretser. Vi avla Kontrapunkt et besøk en tidlig septemberdag på vei til IFA-messen i Berlin, og fikk et stevnemøte med det absolutte toppnivået av Exakt, Linn Klimax Exakt.

   

  Les mer...
 • TEST: Koss PRO4AA - en levende legende!
  Skrevet av

  Seniorskribent

  TEST: Koss PRO4AA - en levende legende!

  Se deg tilbake - sånn cirka 50 år, pluss minus. Tenk deg at du sitter i et studio hvor de fremdeles spiller alt inn på analogt vis. Til og med ved hjelp av ymse rørbestykkede herligheter. Forestill deg så at du suser rundt i et helikopter. Over ørene har du noen megastore hodetelefoner over ørene. Vel, da nærmer vi oss en levende legende - Koss PRO4AA. 

   

  Les mer...
 • Naim-aften hos Musik-Magazinet.
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Naim-aften hos Musik-Magazinet.

   

  Multirom arrangerte en Naim-Aften hos Musik-Magazinet i Logen Bergen. Vi var til stede på dette arrangementet som kunne by på både god lyd og utsøkt musikk.

   

  Les mer...
 • TEST: Apogee Groove - Portabel DAC/Hodetelefonforsterker
  Skrevet av

  Seniorskribent

  TEST: Apogee Groove - Portabel DAC/Hodetelefonforsterker

  Skrevet av Karl Erik og Ole-Petter

  Apogee har lansert en nye USB-DAC og hodetelefonforsterker, og vi har testet den. Og denne gangen er vi to som har lyttet til produktet. Både Ole-Petter og Karl Erik har hatt denne ultrakompakte og utradisjonelle USB-DACen på test, og hva vi mener om den kan du lese her.

   

  Les mer...
 • TEST: Air Tight Pc-1
  Skrevet av

  Vinylguru

  TEST: Air Tight Pc-1

   

  De som følger mine tester husker sikkert at jeg var ganske langt oppe i fistel over Air Tight Pc-3, en pickup tett oppunder 30,000 kroner, som jeg fremdeles mener er noe av det aller ypperste man kan kjøpe i prisklassen, og som gir selv langt dyrere pickuper kamp til døra. Riktignok hadde jeg et par forbehold over at den med sin utrolig oppløste topp fort kunne vippe litt over kanten i enkelte anlegg, men hjemme hos meg låt den som noe gudene hadde sendt ned til meg, og flere som var innom syntes også at det var noe av det aller ypperste de hadde hørt uansett pris.

  Denne gangen har jeg påtatt meg å teste den nesten dobbelt så dyre storebroren Pc-1. Jeg var rett og slett litt redd for oppgaven da lillebror låter så bra som den gjør. Jeg tenkte hva om jeg ikke hører rare forskjellen........ hva skal jeg da komme med ?

   

  Les mer...
 • Kuzma Stogi 313 Reference. Ny pickuparm – mellombels rapport og omtale av operasjonen.
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Kuzma Stogi 313 Reference. Ny pickuparm – mellombels rapport og omtale av operasjonen.

  Etter å ha levd saman med ein komplett VPI SSM platespelar, utstyrt med standard JMW 9 signature pivoterande arm, har eg funne tida inne for oppgradering….

   

  Les mer...
 • Audiofilt ferieminne frå Portugal
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Audiofilt ferieminne frå Portugal

  Hifi i Portugal? Seriøst? Finnest det slikt?
  Ja visst,  i den pittoreske hamnebyen Aveiro finn vi både ein hfibutikk og møter ein high end elektronikkprodusent

   

  Les mer...
 • TEST: Sonus Faber Chameleon B – en annerledes stativhøyttaler fra Vicenza
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  TEST: Sonus Faber Chameleon B – en annerledes stativhøyttaler fra Vicenza

  Enkelte HiFi-produsenter har gjennom en lang årrekke prestert å et så høyt nivå at de nærmest blir selvskrevet innen HiFi-eliten. Sonus Faber er en slik produsent. Ulempen med en slik status er at fallhøyden blir ekstra stor de gangene det ikke presteres i samsvar med forventningene.  Kan den frekke nyskapningen Chameleon B være en slik kasus, eller greier Sonus Faber å lande på beina?

  Les mer...
 • UNDOK – Argon sin nye APP prøvekjørt
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  UNDOK – Argon sin nye APP prøvekjørt

  Argon Audio har lansert ny APP har laget en helt ny APP til sine streamingprodukter. Vi har Prøvekjørt Argon UNDOK

   

  Les mer...

Nyeste Nyhetsoppslag

Nyeste Musikkartikler

Annonser

Annonsere på Audiophile.no?

Audiophile.no i flere kanaler:

Nyeste fra Audiophile-TV

Annonser

Nyeste tråder på Hifisentralen

Nye plateutgivelser