Monday, 31 August 2020 19:55

Marantz med ny generasjon Premium stereo

Written by

I dag lanserer Marantz to nye stereokomponenter i Premium-segmentet. Samtidig markerer disse starten på en helt ny generasjon produkter med en ny designlinje fra Marantz.

Den 20 august ble HiFI-pressen invitert til en digital internasjonal presselansering av Sound United. Temaet var en ny generasjon HiFi fra Marantz, og når vi på forhånd måtte sende inn en signert taushetserklæring med embargo frem til 1. september var det åpenbart at dette var heftig greier for Marantz.

Verter for presentasjonen den 20 august var Oliver Kriete - European Product Manager, Rainer Finck - Senior Acoustics Engineer og Sebastian Beyer - European Marketing.

En ny generasjon

Og alvor var det. For på denne lanseringspresentasjonen viste Marantz frem en helt ny generasjon HiFI-produkter, med en helt ny designlinje. Marantz er kjent for et elegant og forutsigbart design på sine produkter. Og etter hvert som årene har gått har kanskje den delen som har med forutsigbarhet å gjøre blitt litt i overkant dominerende?

Med andre ord en solid grobunn for å lansere en serie med et helt nytt design. Men det betyr ikke at man bryter helt med alle gamle verdier. Det er litt som med Miles Davis – selv om han forandret jazzen fire ganger, bygde han alltid videre på forhistorien. Sånn er det også med det nye designet. Det fremstår som helt nytt, men ser man nøyere etter finner man klare forbindelseslinjer til eldre produktdesign. Som trekket med LED-belysning i fuger i fronten.

Utviklingen av den nye serien har pågått siden 2017. Og i dag 1. september blir de to første produktene i denne serien avduket. Og når vi sier de to første, innebærer det at det etter hvert komme flere produkter i denne serien – produkter som plasserer seg i litt lavere prisklasser enn disse to premiumproduktene.

Marantz MODEL 30 Integrert forsterker

Selv om designet på MODEL 30 er helt nytt, er dette en integrert forsterker som bygger videre på Marantz sine tradisjoner også innen forsterkerdesign. Også navnet har tradisjoner – Model 30 var også navnet på Marantz sin første integrerte forsterker på 2x60 watt som ble lansert for 50 år siden.

Marantz MODEL 30 er en helanalog konstruksjon, med separat strømforsyning for forforsterker og effektforsterker. På den måten mener Marantz at de oppnår mye av fordelen med separat for- og effektforsterkere i denne integrerte forsterkeren. Kortest mulig signalvei er en av dydene Marantz hevder å ha ivaretatt i MODEL 30.

MODEL 30 har en høykvalitets phonoforsterker innebygget. Denne er forberedt både for MM og MC pickuper, og har den for Marantz så tradisjonsrike HDAM-teknologien. Ifølge Marantz er forvrenging reduser ved hjelp av en totrinns forsterkning i phonotrinnet, og HDSAM er kombinert med JFET i inngangstrinnet. Phonotrinnet i MODEL 30 er utstyrt med en impedansevelger i inngangen, der du kan velge mellom MC Low (33 Ohm), MC MID (100 ohm) og MC HIGH (390 ohm).

MODEL 30 har 5 ordinære RCA-innganger i tillegg til phonoinngangen. Den har også en direkteinngang tiol effektforsterkeren, som gjør at du kan bruke den som en ren effektforsterker, eller kombinere den med en AV-receiver for et multikanalsoppsett (HT-bypass).

Marantz MODEL 30 har en oppgitt effekt på 2x100 watt i 8 ohm, som dobles til 2x200 watt i 4 ohm.

Les mer om MODEL 30 hos Marantz

 

SACD 30n Network Audio Streamer & SACD Player

Marantz SACD 30n er som navnet antyder en digital multimaskin. Vi starter med med sølvplateavspilling, hvor spilleren benytter seg av Marantz sin proprietære SACDM-3L transport mekanisme. I DACen er det ogtså spesialteknologi fra Marantz, der Marantz Musical Mastering (MMM-Stream converter og MMM-Conversion stage) blir benyttet. Dette innebærer at alle innkommende PCM-signaler blir konvertert til DSD ved 11.2MHz. Dette er en konstruksjon som ble designet av Rainer Finck.

Som navnet antyder er Marantz SACD 30n også en streamer, og er utstyrt med Denon-Marantz sin HEOS-maskin, et økosystem vi har omtalt i en del tidligere sammenhenger.

SACD 30n er utstyrt med både faste og variable utganger, som gjør at den i tillegg til en ren kilde også kan benyttes som en digital forforsterker direkte tilknyttet en effektforsterker. I tillegg til en USB-B inngang har SACD 30n to optiske- og en coax digitalinngang.

Les mer om SACD 30n hos Marantz

 

Vi kjenner foreløpig ikke til prisene i Norge, men de europeiske prisene er satt til 3.000 Euro for både MODEL 30 og for SACD 30n.

 

Last modified on Tuesday, 01 September 2020 08:30
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.