Saturday, 02 March 2024 15:02

OnePlus Watch 2 – herreur med imponerende batteritid

Written by

For to år siden lanserte OnePlus sin første smartklokke. Nå har denne produsenten lansert oppfølgeren, og den har noen klare kjennetegn

OnePlus har vært på hugget de siste månedene med nye lanseringer i premium-sjiktet. Før nyttår laserte den brettbare mobilen med det sigende navnet OnePlus Open. Og for en måneds tid siden kom flaggskipmobilen som puster Galaxy S24 Ultra og Pixel 8 Pro i nakken, og på enkelte punkt overgår disse to modellene som regnes som konger i Android-verden.

Økosystem

Sammen med OnePlus Pad som ble lansert for et snaut år siden, og ørepluggene OnePlus Buds 3 som kom for en måned siden og flankerer de mer påkostede Buds Pro 2 utgjør disse enhetene et komplett økosystem i Premiumklassen. Det manglet bare en oppgradert smartklokke etter at første generasjon ble avduket for et par år siden. Det var en lovende konstruksjon, men hadde også flere ankepunkt som i sin tur var lette å tilgi takket være en svært moderat pris.

OnePlus Watch 2

Mandag 26. februar ble en helt ny versjon av OnePlus sin smartklokke lansert på MWC i Barcelona. Og for oss som ikke var til stede var det greit å få med seg den digitale lanseringen, ledet av Toumas Lampen, Head of European Strategy.

Watch 2 er en karakterfull modell, med et design preget av robust eleganse. Kanskje også klart maskuline trekk, vil enkelte hevde, og størrelsen gjør at dette definitivt ikke er noe utpreget dameur, i hvert fall ikke etter klassiske- og kanskje litt utdaterte parametere. Uansett befinner OnePlus Watch 2 på den motsatte enden av skalaen sammen lignet med Pixel Watch 2, som vi har inne på test. Den er mye mindre, og har også klart mer runde og bløte former. OnePlus er mer i samme divisjon som Galaxy Watch 6 Classic, som også er en klokke med utpregede maskulin karakter.

Stort display

Men størrelsen er samtidig en av styrkene til OnePlus Watch 2. For med den kommer et stort display med høy oppløsning. En AMOLED>-skjerm med lysstyrke på 1000 nits og en størrelse på 1,43 tommer, og oppløsning på 466x466 pixler gir en tetthet på 326 ppi.

Dual-Engine Architecture

Det som skiller OnePlus Watch 2 fra mengden er at den har såkalt Dual Engine Architecture. Det innebærer at det er to prosessorer innabords. Den kraftigste av dem er en Snapdragon W5, som tar seg av de tyngste prosessene, og kjører Wear OS 4. En mindre BES 2700 MCU Efficiency-chipset tar seg av bakgrunnsprosesser og mer trivielle oppgaver, og kjører et eget operativsystem – RTOS.

Heftig batteritid

Man skulle kanskje tro at to separate prosessorer ville være mer strømkrevende, man i følge OnePlus er det det motsatte som er situasjonen. Og logikken er at man kan benytte en strømeffektiv prosessor på bakgrunnsperosesser.

Men i tillegg er det også et utpreget kraftig batteri innabords i Watch 2. 500 mAh er da også overlegent mye større enn Pixel Watch 2 sine 306 mAh, og også betydelig større enn Galaxy Watch 6 Classic sine 425 mAh.

Og summen av disse to faktorene skal gi en nominell 100 timers brukstid når den benyttes i Smart Mode. Og med intens bruk er det fremdeles angivelig 48 timer tilgjengelig uten lading. Dette er ledende, og nest på høyde med Huawei Watch GT 2e, som vi testet for fire år siden. Den hadde til gjengjeld svært begrenset lysstyrke på display i sparemode.

Google

Vi så noe tilsvarende på Samsung sin store lansering av Galaxy S24-serien i januar, og også på OnePlus sin lansering hadde Google en tung plass i lanseringen. For denne softwareleverandøren er en blytung aktør over alt der det er snakk om software til mobile enheter, og på lanseringen av OnePlus Watch 2 var John Renaldi til stede for å presentere Google sine bidrag.

Det viktigste bidraget er selvfølgelig operativsystemet Wear OS 4, som altså ivaretas av prosessoren Snapdragon W5. Men også utallige apper er ivaretatt av Google. Dette er ofte generelle Android-apper som er tilpasset bruk i klokke via Wear OS 4.

Helse-apper er en spesialitet i smartklokker, og også disse er vektlagt på den nye Watch 2 fra Google.

Farger og pris

OnePlus Watch 2 er tilgjengelig i fargene Black Steel och Radiant Steel. Prisen er satt til NOK 3.990,-.

Les mer om Watch 2 hos OnePlus

Last modified on Saturday, 02 March 2024 15:17
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.