Wednesday, 27 March 2024 12:58

Bowers & Wilkins løfter 700 S3 til Signaturehøyder

Written by

 

I dag har Bowers & Wilkins lansert 3 Signature-modeller i 700 S3-serien. Det dreier seg om de to toppmodellene i henholdsvis stativ og gulvstående utførelse. Og i tillegg har de for første gang i historien laget en Signaturutgave også av den tilhørende senterhøyttaleren i 700-serien

For trekvart år siden kunne vi melde om de nye Signature-modellene i B&W sin 800-serie. Det dreide seg om de to modellene 801 D4 Signature og 805 D4 Signature som ble løftet til enda større høyder. Bowers & Wilkins løftet også den gangen frem at Signature-modeller henger høyt, og er ikke et tiltak som blir benyttet i utrengsmål. B&W reserverer det for det produsenten mener er de sjeldne og radikalt oppgraderte versjonene av sine konvensjonelle høyttalere og teknologier. Siden merket ble grunnlagt i 1966, er det bare åtte høyttalerserier som har fått modeller med det prestisjetunge signaturmerket, noe som illustrerer at dette henger høyt. Den første Signaturemodellen kom i 1991, med Silver Signature - en hyllest til grunnleggeren John Bowers som da gikk bort.

Denne gangen er det altså 700 S3 som har fått bli gjenstand for tre Signature-modeller. Og i likhet med forrige runde med 700 S2 som fikk sine Signaturemodeller i 2020, nesten tre år etter at hovedserien ble lansert, er det den største gulvstående og den største stativmodellen som har blitt gjenstand for de respektive Signaturemodellene. Men i tillegg har også produsenten funnet det riktig å lage en Signaturemodell av senterhøyttaleren HTM71 S3.

Vi minner ellers om at vi sist sommer publiserte en grundig test av stativmodellen B&W 705 S3, og dette er altså en av modellene som nå får en versjon med markante forbedringer, ikke minst i den allerede fremragende finishen.

S3 Signature

I likhet med hva B&W har gjort på tidligere Signaturemodeller, er det både kosmetiske forbedringer og forbedringer i lydkvalitet det er snakk om også denne gangen. Det er fremdeles en karbondome som sitter i det eksterne Nautilus-huset på toppen av høyttalerne etter B&W sitt profilerte Tweeter On Top-konsept. Men i likhet med den nye 600-serien har også de tre Signaturemodellene i 700 S3-serien nå adoptert den høytransparente grillen som sitter i front fra Signaturemodellene i 800 S4-serien.

702 S3 Signature har også fått oppgraderte spiders i de tre basselementene, noe produsenten hevder skal bidra til å forbedre bassgjengivelsen. En tilsvarende oppgradering av spideren er foretatt i mellomtone/basselementet til 705 S3 Signature.

I likhet med det som alltid skjer med Signaturemodller, har også modellene i 700 S3 Signatureserien fått oppgraderinger i delefilter, nboe produsenten lover skal gi enda bedre transparens. Her er det snakk om oppgraderte kondensatorer, forbedrede induktorer og endrede bypass-kondensaatorer. Det er også oppgraderte høyttalerterminaler, med høykvalaitets messingkjenrer som ifølge produsenten skal sikre et renere signal til høyttalerne

En finish made in heaven

Kanskje like viktig som de lydmessige oppgraderingene på Signaturemodellene er den finishen disse modellene har. De tilbys i to ulike utførelser, og vi kjenner straks igjen den forførende blåfargen i versjonen Midnight Blue Metallic paint, som er den samme som tilbys i Nautilus-høyttaleren og de eksklusive modellene i 800 D4-serien.

Alternativt kan de tre modellene fås i utførelsen Datuk Gloss trefiner. I begge utførelsene er det supplert med gullfargede detaljer rundt drivere og på diskanthusene for å understreke Signaturestatusen.

Audiophile.no har fått invitasjon til en digital presselansering av 700 S3 Signatureserien den 4. april. VI vil komme tilbake med supplerende detaljer etter denne lanseringen dersom det blir behov.

Vi kjenner foreløpig bare til utenlandske priser, og vil komme tilbake med Norske priser så snart de foreligger.

Norsk importør av Bowers & Wilkins er HiFi Klubben
Les mer om 700 S3 Signature hos Bowers & Wilkins

Last modified on Wednesday, 27 March 2024 13:20
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.