lørdag, 12 oktober 2013 18:39

Produktevent med Von Schweikert og Burson Audio hos Renaissance Audio

Skrevet av

Lørdag formiddag arrangerte Roald Mikkelsen en event hos Renaissance Audio på Støletorget i Bergen. Vi var der.

Les mer:

Vi er vant til å bli tatt godt imot når noe skjer hos Roald Mikkelsen på Støletorget. Både hva gjelder hi-fi opplevelser og mer sosiale og småkulinariske innslag. Denne gangen hadde han selskap fra Moiz Audio, der de to nøkkelpersonene Mujtaba og Olav «Audiofixer» Sundøy stilte in person.

Moiz Audio er en importør som har spesialisert seg på en rekke eksotiske merker. I fokus denne gangen hos Renaissance Audio var produkter fra den Australske produsenten Burson Audio, som har vært i markedet siden 90-tallet.

Produktene fra Burson Audio kjennetegnes av kompakt design i en tilnærmet kvadratisk boks med høy produksjonsfinish.

 

 

Av de to hovedproduktene i fokus starter vi med en presentasjon av forforsterkeren Burson Audio Conductor til rundt 14.000,-. Dette er en forforsterker som også har innebygget DAC. 3 digitale innganger server den inebygde ESS SABRE32 Reference DAC chip – 32bits. Videre finner vi en innebygget hodetelefonforsterker som forventes å være av høy kvalitet, siden Burson er kjent for høykvalitets standalone hodetelefonforsterkere. Reinassance Audio hadde to ulike modeller av disse i butikken.

Et særtrekk er også volumkontrollen – et solid klikkstoppratt med faste motstander. Det er en 24-trinns attenuator i høy kvalitet. Og høy mekanisk motstand, så høy at produsenten ikke har forsøkt på å motorisere den for fjernkontroll. Burson legger vekt på at signaler som kommer til fjernkontrollen enda er svake, og derfor sårbare for forurensing og støy. Derfor vektlegger de en fjernkontroll som er mest mulig transparent.

Det neste leddet i kjeden er effektforsterkeren Burson Audio Timekeeper, til ca. 19.000,-. En fleksibel effektforsterker i akkurat samme kompakte design som forforsterkeren. Men her har de avhjulpet kjøleproblematikken med kjøleribber på begge sider av kabinettet.

Effektforsterkeren Timekeeper kan stilles i 3 ulike modus:

-        Stereo effektforsterker på 2x80W i 8 ohm

-        Monoblokk i brokoblet RCA-mode p 240W

-        Monoblokk i brokoblet balansert mode, også på 240 watt.

I oppsettet hadde Roald Mikkelsen valgt å sette opp to stk. brokoblede Timekeepere for å drive butikkens stolthet – et par Von Schweikert VR-44, tilkoblet med et sett – du gjettet det – blå høyttalerkabler fra egen produksjon.

Summen av disse komponentene låt ganske så praktfullt da de fikk boltre seg med Solveig Slettahjell sitt album Silver snurret i en Marantz-spiller – vekselvis tilkoblet både analogt og digitalt. Von Schweikert hyttalerne har en praktfull finish i høyglans lakk. De er bestyket med to stk. 8,8-tommere i bassen, og en aktiv utgave er disse drevet av en innebygget 300-watter fra Adcom.

Totalinntrykket var en fantastisk lydgjengivelse med svært høy definisjon og luft i et krystallklart perspektiv. Det er selvfølgelig vanskelig å si noe veldig konkret om hvert enkelt produkt sine prestasjoner, men åpenbart at de relatvt moderat prisede Burson-komponentene ikke gjør seg bort på noen måte sammen med høyttalere til over 200.000 for paret.

En takk til Roald Mikkelsen og Reinassance Audio for et hyggelig og givende innslag i en ellers hektisk lørdagsløype. Vi ser allerede frem til neste korsvei.

Lest 9634 ganger Sist redigert torsdag, 31 oktober 2013 13:11
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.