Trond Sæther

Trond Sæther

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Etter en hektisk dag på fredag, ble det om mulig ennå mer hektisk på lørdag i jakten på ¨den beste lydopplevelsen på messa. Lørdag var også den store utfartsdagen for publikum, med til tider sterk trengsel og vanskeligheter med å komme til på de mest populære demoene.

God lyd er ikke så enkelt å få til på en messe der det ofte er mye glass, betong og nakne vegger. Dette betyr som regel trøbbel for utstillere som ønsker å fremheve lydkvaliteten ved nettopp sitt produkt. Mange gir regelrett opp, og bare satser på å stille ut, uten mulighet for lytting. Andre igjen går nesten til ekstreme håndgrep for å få til den ultimate lyd. Resultatet er svært variabelt, men noen utstillere lykkes svært godt i sin streben etter å presentere best mulig lyd. 

Etter fjorårets opplevelse på High-End 2005, var jeg i år noe mer forberedt på det overveldende inntrykket 13500 kvadratmeter med skinnende high-end audioutsty. Første timen løp jeg bare rundt fra dn ene godsaken til den andre, før jeg fikkroa meg ned. Etter litt strukturert søken ble det klart at ”de store” hadde lite nytt å by på. Nyheten lå i et voldsomt mangfold av nye og ukjente merker.

Den aller beste lyden fant vi innerst i en mørk avkrok i første etasje. Her satt det to kvinnelige audioprodusenter fra Polen og Tsjekia. Kvinnelige audioprodusenter er ikke daglig kost på slike messer, så dette måtte sjekkes opp nærmere.

13500 kvadratmeter med high-end audioutstyr blir for meg som å slippe en syvåring inn i en godtebutikk uten betjeningen tilstede! Det blir bare så alt for mange inntrykk som skal absorberes og bearbeides. Bildene og teksten blir derfor bare en brøkdel av alt det mangfold som ble presentert. Etter to dager på messa, er jeg optimistisk med tanke på fremtiden til high-end - iallefall i Tyskland.

Mange har henvendt seg til oss for å få en kokebok på hvordan dette gjøres. Og her kommer den!

 

HighEnd messa i Munchen åpnet dørene i dag tidlig kl 10:00. Denne gangen ennå større og med enda flere godsaker en noen gang tidligere. Messa fyller nå to store haller i to etasjer mot tidligere en hall i to og en halv etasje.

B&W's nye 800-Serie med sine dyre Diamond modeller og den rimeligere S-serien ble lansert mot slutten av 2004. Diamond-serien har blitt svært godt mottatt, og klisjeer som ”verdens beste høyttaler” og ”Diamonds are forever” har vært kastet ut av nermest enhver hifiskribent. Denne gangen har vi sett på den minste høyttaleren i den ”rimelige” S-serien, 805S. Dette er en stativhøyttaler basert på den tidligere Nautilus 805.

 

N802D ble lansert mot slutten av 2004 sammen med en hel rekke andre nye og oppdaterte modeller i den nye Diamond-serien og den tidligere Signature-serien. Hele serien har blitt svært godt mottatt, og klisjeer som ”verdens beste høyttaler” og ”Diamonds are forever” har vært kastet ut av nærmest enhver hifiskribent. Om 802D er ”verdens beste” høyttaler er det vel mange meninger om, men det er i alle fall den beste høyttaler jeg har hørt til nå.

 

N803 er en høyttaler som begynner å få noe år på "baken", like fullt er dette fortsatt en av de aller beste høyttalere i sin klasse. N803 er midt plassert i B&W's prestisjeserie, der N805 er den minste, og N800 den største og dyreste.

 

Side 1 av 2