tirsdag, 12 mai 2015 13:24

PLATENYTT: 4 nye multikanals SACDer fra Linn Records

Skrevet av

Det skotske plateselskapet Linn Records lanserer fire nye SACDer. De spenner over komponistene Mahler, Monteverdi, Xenakis og William Lawes.

 

Vi starter med den desidert yngste av disse komponistene. Iannis Xenakis ble født i 1922 og døde i 2001. Han var både arkitekt og komponist, og var elev av den legendariske arktiekten Le Corbusier. Hans musikalske læremester var den like velkjente Olivier Messiaen.

Denne innspillingen med verker av Iannis Xenakis er den tredje til Kuniko på Linn records. Den forrige utgivelsen Cantus anmeldte vi her, og hadde verker av Arvo Pärt og Hywel Davies.

Les mer om Iannis xennakis – Kunikohos Linn Records.

 

 

 

 

 

Boston Baroque har også to tidligere utgivelser på Linn Records, der Haydn sine komposisjoner Skapelsen og Lord Nelson Messe har blitt utgitt de siste årene.

Denne gangen er den langt eldre komposisjoner - den nord-italienske komponisten Claudio Monteverdi levde fra 1567 til 1643. Operaen Il ritorno d'Ulisse er en av Monteverdi sine viktigste operaer.

Les mer om Monteverdi – Il ritorno d`Ulissehos linn Records.

 

 

 

 

 

Den tredje nyheten av SACDer fra Linn Records er innspillingen med Phantasm, som inneholder verkene The Royal Concort. Komponisten William Lawes ble født i Salisbury i 1602, og døde i 1645.

Phantasm er en strykergruppe som har en rekke innspillinger på Linn Records fra føre, herunder også med andre komposisjoner av Lawes.

Les mer om Phantasm – The Royal Consort hos Linn Records.

 

 

 

Den siste utgivelsen er med komposisjon av Gustav Mahler. Og her er det en ny utgivelse dirigert av Trevor Pinnock. Han dirigerte Mahlers 4. symfoni på en utgivelse som vi anmeldte her.

Det er også Royal Academy of Music som utfører verker av Mahler denne gangen, nærmere bestemt Lieder Eines fahrenden Gesellen, Sechs gesange, Berceuse elegiaque og Sigfried Idyll.

Les mer om Mahler - Lieder eines fahrendenhos Linn Records

 

 

 

 


Lest 8126 ganger Sist redigert tirsdag, 12 mai 2015 14:45
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.