torsdag, 07 november 2013 12:54

PLATENYTT – Nye utgivelser fra KKV.

Skrevet av

KKV har en del nye utgivelser på gang i Høst. Høydepunktet vil nok for mange audiofile være innspilt i Odense Domkirke.

Les mer.

Som den gyldne sol – Reiersrud, Kleive og Dissing.

Det er noen ganger helheten er enda bedre enn summen av enkelthetene. Duoen Reiersrud og Kleive er en slik helhet. Enda bedre – eller i hvert fall annerledes blir det når man tilsetter Poul Dissing.

Innspillingene med Reiersud og Kleive i Odense domkirke startet i 1992 med Blå Koral, og ble fulgt av Himmelskip noen år senere. I 2001 kom utgivelsen Den Signede Dag, der også karakterfulle Poul Dissing var med, i et repertoar som undertegnede fikk gleden av å høre live i Johanneskirken i Bergen i etterkant. I 2006 kom Nåde over Nåde, der reiersrud og Kleivber igjen var en duo, og Odense Domkirke var åstedet.

Nå i november kommer altså den femte utgivelsen i rekken, og Dissing er igjen med. Repertoaret består av tradisjonsrik kirkemusikk. CDens tittel er Som den gyldne sol, og lanseringdato er satt til 29. November.

Les mer hos KKV:

 


 

 

Jul på gata – Gateartister i Oslo

Dette er en juleplate der Oslos beste gatemusikanter er invitert til et plateprosjekt av KKV, som understreker at gatemusikantene blir betalt som profesjonelle musikere. CDen utgis 22. November.

Les mer hos KKV.

 


 

 

 

 

 

Sølvguttene, Kudsi Erguner - Pervane - Fløyet fra Guds hånd

I denne produksjonen er det et møte mellom Sølvguttene og Tyrkiske Kudsi Erguner. Det er samtidig et møte mellom Tyrkisk tradisjonsmusikk og Norsk kormusikk.

På Youtube finner du mange innslag om tilblivelsen av dette albumet, som har lanseringsdato 8. november. Se et av dem her:

Les mer hos KKV.

 

 


 

 

 

SKRUK – Sangen fra Katakombene

Et møte mellom Norsk og Syrisk kultur, innspilt i Syria. En annerledes tilnærming til geografiske områder med en politisk betent situasjon gjør at tankene lett ledes tilbake til Hillestad sin utgivelse Vuggesanger fra Axes of Evil. Sangen fra Katakombene er allerede ute, og er prøvekjørt.

Les mer hos KKV.

 

Lest 13110 ganger Sist redigert fredag, 07 november 2014 09:44
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.