fredag, 27 desember 2013 03:08

PLATENYTT - Tre nye Blu-ray Audio frå TACET.

Skrevet av

Det tyske plateselskapet TACET supplerer en gryende Blu-ray Audio katalog med 3 nye titler. Det gir 7 totalt, alle i multikanal.

Les mer:

TACET har jobbet med klassisk musikk i surround siden slutten av 90-tallet. De har hatt mange produksjoner i både DVD-A og SADC. Nå har de startet en satsing på Blu-ray Audio, og fra før var det 4 titler i kolleksjonen, der 3 av disse var en relansering av sine tidligere CD-utgivelser av Haydn sine strykekvartetter, utført av Auryn-kvartetten. Denne serien var tidligere planlagt relansert i multikanal på SACD, men TACET har åpenbart besluttet heller å gjøre dette på Blu-ray Audio.

Den ene av de tre nye utgivelsene denne gangen er enda utivelse fra Auryn`s Haydn-kvartetter, i tillegg til utgivelser med komposisjor av Mozart og Ravel.

TACET har introdusert sitt eget begrep når det gjelder multikanalsmiks – TACET real surround sound. Dette innebærer en markering av at det er direktelyd fra alle kanalene, og ikke bare romklang. Dette er et strategisk valg gjort av Andreas Spreer i TACET.

Det er tidligere også laget noen innspillinger med et konsept som TACET kaller Moving real surround sound. Dette innebærer en dynamisk plassering av instrumentene, og kan nok lett vekke reaksjoner hos den konservative delen av kundene. Derfor var dette alltid et supplement til spor med statisk plassering av instrumentene, noe som av plasshensyn gjorde det vanskelig på SACD-utgivelser. Kan satsingen på Blu-ray Audio skape rom for nye utgivelser med innslag av Moving real surround sound?

 

Du kan se et filminnslag om TACETs real surround sound her:

 

Les mer hos TACET.

Lest 7890 ganger Sist redigert fredag, 27 desember 2013 03:16
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.