lørdag, 04 januar 2014 11:05

PLATENYTT. Challenge Records – 2 nye utgivelser på SACD

Skrevet av

Blant Challenge Records sine kommende utgivelser finner vi to SACDer. Det er On The Spot med Calefax, og Symfoni no. 1-8 av Hartmann.

Les mer:

Rett før jul meldte vi om den kommende SACDen Violin Concertos med Linus Roth. Nå er det flere nyheter på gang i formatet SACD.

On The Spot er et møte mellom den allsidig klassiske blåsekvintetten Calefax og den klassisk skolerte jazztrompetisten Eric Vloeimans. Sistnevnte har en bred merittliste, og har bl.a. samarbeidet med skandinavene Lars Danielsson, Erik Lars Gudim og Bugge Wesseltoft.
Musikken på On The Spot er også et grensetreff, der klassisk musikk møter jazz.

Mer om On The Spot hos Challenge Records.

 

Den andre utgivelsen er en trippel SACD med den tyske komponisten Karl Amadeus Hartmann. Han levde fra 1905 til 1963, og regnes av mange som den fremste tyske komponisten i det forrige århundret. Dette til tross for at ikke er så kjent som han kanskje burde vært. I tillegg til operaer har han skrevet måde symfonier / konserter og kammermusikk. På Challenge Rexords sin utgivelse er det en samling av hans 8 symfonier, alle skrevet etter 1945.

Mer om Karl Amadeus Hartmann sine symfonier 1-8 hos Challenge Records

Lest 4318 ganger Sist redigert lørdag, 04 januar 2014 15:28
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.