mandag, 12 august 2013 18:29

Ruark R7 – en eksepsjonell musikkmaskin

Skrevet av

Det er sjelden et produkt vekker en så stor appetitt basert på utseende alene. Med R7 har Ruark greid å skape noe helt spesielt.

Les mer:

Ruark hevder å ha jobbet i 3 år med denne enheten, og nå nærmer det seg tid for lansering. Enheten har helt klare linjer fra senfunkis på 60-tallet. Det er for så vidt ikke noe nytt. Det nye er at de har brukt denne linjeføringen til å lage et komplett musikkanlegg der man kan velge mellom fremtoning som en relativt stor bordradio, eller enda mer interessant – en gulvmodell som ville passet inn i et interiør av Arne Jacobsen.

Vi aner selvfølgelig ikke en døyt om lyden fra denne radioen. Men det er veldig lovende at Ruark er et ærverdig selskap med bakgrunn fra seriøs høyttalerproduksjon. Som høyttalere i R7 har de valgt en Dual Consentric konstruksjon, et konsept som ellers kanskje er kjent fra Tannoy som benytter dette i de mer påkostede seriene sine. I dette tilfellet dreier det seg om et diskantelement plassert sentrisk i en 5,5-tommers mellomtone/basselement. Dette er supplert av en 8-tommers subwoofer, ikke helt gjennomsnittsløsning for en bordradio. Det samme gjelder en matchvekt på 30kg.

Av elektronikk finner vi en DAB/Fm-tuner og en CD-spiller med slot-mating. Nettverksfunksjonalitet ivaretas av både blåtann og Wi-fi.

Produsent antyder en pris på 2.000 UKP i England. Den blir sikkert ikke billigere i Norge.

Link til informasjon hos produsenten.

KES

Sist redigert mandag, 12 august 2013 19:21
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe