tirsdag, 29 oktober 2013 10:04

HiFi Messen i Horten 2013 – Del 3 – Hagto Audio

Skrevet av

Neste stopp i reportasjeserien fra Hortenmessa er hos Hagto Audio. Her fikk vi den kanskje største overraskelsen.

Les mer:

 

 

Hagto Audio har adresse Lyngdal, og primus motor Torry Hægeland bærer umiskjennelig preg av noe i den retning i dialekten. Forretningen Hagto Audio er temmelig nystartet, og så dagens lys i januar i år. Drevet på siden av et læreryrke, er det ganske imponerende med egn stand på årets Hortenmesse.

 

Det mest iøyenfallende produktet i Hagto Audio sin portefølge er høyttalere fra den Italienske produsenten Emme speakers i Milano. I Hagto sitt rom var det to modeller, men mens den gulvmodellene er noe vi har sett tidligere i en eller annen sammenheng, var det de nye stativhøyttalerne som vakte mest oppsikt. En noe uvanlig konstruksjon med diskant og mellomtone i fronten av en oval sylinder, supplert av en 10-tommers bakovervendt bass. Også den uvanlige og kostbare finishen var med på å gi denne høyttaleren et helt spesielt design. Torry understreket også at man betaler en del ekstra for akkurat denne finishen – basismodellen kan fås ca. 30.000,- rimeligere.


Forsterkeren som drev disse høyttalerne er en nykommer på 2x200watt, fra en tysk produsent. Navnet på forsterkeren er BMC CS2. Minst like interessant var lydkilden i form av en modifisert Mac Mini. Strømforsyningen er flyttet ut av kabinettet til en ekstern enhet, og dermed er problemer med oppvarming og viftestøy eliminert.


 

I denne videoen intervjuer vi Torry Hægeland i Hagto Audio:

 

Gå tilbake til HiFi Messen i Horten - Del 2 - Paradox Audio

Gå videre til  til HiFi Messen i Horten - Del 4 - Moiz Audio

Lest 14737 ganger Sist redigert tirsdag, 29 oktober 2013 18:44
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.