tirsdag, 29 oktober 2013 18:12

HiFi Messen i Horten 2013 – Del 4 – Moiz Audio

Skrevet av

I dette stoppet i reportasjeserien fra Hortenmessa har vi kommet til Moiz Audio. På et av rommene kunne de by på en interessant og utradisjonell høyttalerkonstruksjon.

Les mer:

 

 

Moiz Audio stilte med to rom på årets Hortenmesse. På det ene rommet hadde de stilt opp et system bestående av elektronikk fra HEED, en Ungarsk Hi-fi produsent som satser på kompakte format. Her var det Obelisk-serien som var oppstilt, med diverse komponenter.

Denne elektronikken drev et heller ukonvensjonelt utseende sett med stativhøyttalere fra musikelectronic geithain gmbh, en 50 år gammel tysk høyttalerprodusent.

Det andre rommet opplevde vi som kanskje enda mer interessant. Der var dert oppstilt et sett med høyttalere fra Musical Affairs, konstruert av Nederlenderen Hans Kortenbach. Hans bakgrunn var at han aldri ble fornøyd med klangen fra høyttalere, så han konstruerte sine egne. Filosofien er ikke den vanlige at kabinettet skal være dødt og lydløst. Han ønsket å konstruere høyttalere som spilte med, på samme måte som et musikkinstrument som stryker, gitar eller flygel/piano. Dette gir selvfølgelig tuning av kabinettet til en ekstra krevende oppgave, der det blir mye prøving og feiling. En sedvanlig knakke-test avslører dermed også at her er det masse klang fra kabinettet, samtidig som du kjenner at veggene er tynne.

XX

Lytteprøver demonstrerer at dette er et uvanlig og spennende produkt, og vi gleder oss allerede til Moiz Audio sitt neste besøk hos Renaissance Audio, hvor de vil ta med et sett. Se for øvrig vår rapport fra Moiz Audio sitt forrige besøk hos Roald Mikkelsen i Bergen.

Til å drive disse høyttalerne var det stilt opp et sett elektronikk fra SOtM, sammen med en rørforsterker – Trafomatic SM 300b.

Hør intervju med den Nederlandske representanten fra Musical Affairs.

 

Gå tilbake til HiFi Messen i Horten 2013 – Del 3 – Hagto Audio

Gå videre til HiFI Messen i Horten 2013 - Del 5 - AVCentrum

Lest 14633 ganger Sist redigert fredag, 01 november 2013 18:26
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.