torsdag, 31 oktober 2013 16:59

HiFi Messen i Horten 2013 – Del 6 - Ancient Audio

Skrevet av

Vi har kommet til del 6 i denne serien med rapporter fra Hortenmessa. Da gjør vi en stopp hos Ancient Audio.

Les mer:


 

Ancient Audio er et Polsk firma som har vært trofast utstiller på Hortenmessa i en årrekke. Det er primus motor og grunnlegger Jarek Waszczyszyn som stiller alene, og han har med en portefølge med virkelig tung HiFi, bokstavelig talt. For et kjennemerke blant Jarek sine konstruksjoner er en base i granitt. Dette går igjen både i hans flaggskip av CD-spillere Lektor Grand SE, som er en tredelt rigg med drivverk og to monoDACer. Imponerende eksklusivt, og matcher designmessig godt med hans forsterkerkonstruksjoner, som også benytter en lignende base.

I år var det likevel ikke den tunge High-end som ble hovedfokus for vår videoreportasje, men to par Pc-høyttalere. Jarek fortalte at disse så dagens lys som et resultat av at han av en venn ble bedt om å få anbefalt et godt par med PC-høyttalere. Svaret hans ble noe i retning av «there is no such thing». Dette satte han på sporet av å konstruere et par kompakte Pc-høyttalere selv. Oppkalt etter åstedet for tilblivelsen av ideen, heter den første utgaven Studio Oslo. På årets messe hadde han urfremførelse av oppfølgeren Master Oslo, som også var et nummer større, men fremdeles svært kompakt. Felles for de begge var at de er aktive konstruksjoner. Men det er hel-analoge bokser – har du behov for en USB-dac må dette løses ved siden av.

En lytteseanse på Master Oslo ga et svært oppløftende inntrykk – imponerende mye godlyd fra så kompakte monitorer. Fristende å gjette at det er den aktive konstruksjonen som har medvirket til at dette er mulig.

VI må nok med beklagelse innrømme at noe av årsaken til at vår video som følger kun tar for seg disse kompaktmonitorene, skyldes at vi fikk tekniske problemer med første del av videoen. Lyden var rett og slett fraværende. Vi beklager dette sterkt, og lover å komme tilbake med et mer komplett innslag neste år.

Se videointervju med Jarek Waszczyszyn i Ancient Audio her:

Norsk importør og forhandler av Ancient Audio sine produkter er Audio Aktøren

Lest 14965 ganger Sist redigert torsdag, 31 oktober 2013 17:15
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.