mandag, 04 august 2014 10:11

Pure Audio Blu-ray med både Dolby Atmos og Auro 3D fra 2L.

Skrevet av

Det norske plateselskapet 2L utgir Pure Audio Blu-ray med 9.1-spor i både Dolby Atmos og Auro 3D. Utgivelsen skal være ute i oktober.

 

2L liker å være foran alle andre. De utga for et par år siden verdens første Pure Audio Blu-ray med et 9.1-spor i formatet Auro 3d, lenge før markedet hadde mulighet for å dekode det. Nå ser det ut til at de også blir verdens første plateselskap med en ren musikkutgivelse i det nye formatet Dolby Atmos. Og det vil også overraske meg om det ikke også blir den første utgivelsen der begge 3D-formatene er til stede samtidig. Dette gir mulighet for å sammenligne de to formatene. Forutsatt selvfølgelig at du har en dekoder for både Auro 3D og Dolby Atmos liggende og slenge et sted. Tid for å lete i boden på loftet…

 

 

Til høsten er det forventet at det kommer en del utgivelser på Blu-ray i Dolby Atmos. Det er grunn til å frykte at dette i stor grad blir show-off forestillinger, der kvalitet taper mot kvantitet. På 2L sin utgivelse MAGNIFICAT er det derimot all grunn til å forvente at lyden vil ha den samme utsøkte kvaliteten som den alltid har på 2L sine utgivelser. Og selv om Morten Lindberg ellers er kjent for å ha en radikal og svært omgivende surroundmiks, antar vi at høydekanalene bare benyttes til romklang. Selv om innspillingsstedet Nidarosdomen selvfølgelig innbyr til å aktivere den sentrale høydekanalen med tilnavnet «Voice of God».

 

 

MAGNIFICAT inneholder komposisjoner av Kim Andrè Arnesen, og fremføres av TrondheimSolistene og Nidarosdomens jentekor. I tillegg er det komposisjoner av Aaron Jay Kernis and Ola Gjeilo. På denne utgivelsen, som blir en dual-disc utgivelse med både PABD og SACD.

 

 

Her kan du høre smakebit fra innspillingen:

 

Les mer om Dolby Atmos på våre temasider om formatet.

 

 

Lest 5369 ganger Sist redigert mandag, 04 august 2014 10:29
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no