torsdag, 16 oktober 2014 12:01

Marantz og Denon med AURO-3D rundt nyttår.

Skrevet av

Dolby forsøkte å dra en Kupper`n spesial – «to indre og vekk me`n». Men da røyken hadde lagt seg pustet Auro Technologies i nakkehårene til Dolby 

Dolby har greid å dominere arenaen fullstendig inn 3D-lyd, etter at de på forsommeren startet raidet som mange trodde skulle etterlate en håpløs slagmark for konkurrentene. Og med konkurrentene er det i praksis Auro Technologies vi snakker om, siden DTS i praksis har vist laber interesse. Og Auro har slett ikke tenkt å la Dolby vinne på walk-over.

Dette belgiske selskapet har sannsynliggjort at naboskapet med Nederland har gitt utsøkt kompetanse i skøytesporten. For i stedet å la seg psyke ut av en «to indre og vekk me`n» som vår egen Knut «kupper`n» Johansen sverget til, har det vist seg at de heller har benyttet teknikken med å legge seg rett bak motstanderen på vekslingsiden, for å dra nyttte av dragsuget. De har latt Dolby Atmos bane vei med oppgradert kapasitet på prosessorer og bearbeide brukerne i tanken om utvidet høyttalerpakke, vel vitende om at Auro-3D bare ville være en firmwaroppgradering unna når dette var på plass.

Og det er der vi er nå. 5 av AV-gigantene har introdusert Dolby Atmos på sine recevere og prosessorer, og nå dukker de første opp med varsler om kommende FW-oppdatering for Auro-3D. Det var D&M (Denon & Marantz) som i går 15. oktober hadde en presselansering der nyheten om at Marantz sine modeller AV7702 og SR7009 vil få firmwareoppdatering rundt årskiftet. Og Denon vil følge på med Auro-3D oppgradering for sine foreløpig to modeller som har Atmos – AVR-X4100W og AVR-X5200W.

Auro-3D kan benytte akkurat samme høyttaleroppsett som Dolby Atmos , dersom det brukes takmonterte høydehøyttalere. Det er derimot noe mer usikkert angående «Atmos enabled» høyttalere. Det er allerede 2-3 utgivelser med Auro-3D fra 2L, som med god margin var verdens første til å levere Auro-3D på Blu-ray.

Denne vendingen bekrefter den mistanken noen av oss har hatt en stund – at Atmos og Auro-3D kommer til å leve parallelt på samme måte som Dolby og DTS har gjort det.

Puss støvet av tysken, og se videoen som den tyske AV-forhandleren Grobi-tv har lagt ut på Youtube:

 

Les også disse artiklene om Auro-3D:

PLATENYTT: 2l – Magnificat – Pure Audio Blu-ray med Dolby Atmos og Auro3D.

PLATENYTT: 2L – Pure Audio Blu-ray - Souvenir og Remote Galaxy i versjon 2.0

Kampen om herredømmet i lufta er i gang.

Sist redigert torsdag, 16 oktober 2014 12:32
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe