onsdag, 18 november 2015 13:00

Hana – nye håndlagde MC-pickuper på vei til Europa.

Skrevet av

Den japanske produsenten Excel Sound Coorporation har lansert et nytt pickupmerke. Hana har allerede en serie på fire håndlagde MC-pickuper i moderat prisklasse.

 


 

Excel Sound Coorporation er fra før kjent for å levere både pickuper og armer. I det siste har de lansert et nytt merkenavn. Hana befinner seg under paraplyen til Sibatech i Japan, som i disse dager lanserer Hana sine pickuper til verdensmarkedet. Sibatech har ellers kjente, men relativt smale produkter i sin portefølje, som Kondo og Abis.

Det er i første omgang laget fire ulike modeller med Hana pickuper, med to variable parametere. De finnes både med Eliptisk nål, og med Nude Shibata. Videre er begge disse laget i en Low Output og en High Output versjon.

Vi starter med de eliptiske. Hana EH og Hana EL er navnene hhv. High-Output og Low-Output versjonen. Det er pickuper som har en vekt på 5 gram, og har anbefalt stifttrykk på 2g. De har syntetisk elliptisk stift med aluminium cantilever. Begge disse versjonene har et hus i mørk grønt lavresonant komposittmateriale. Pris i England for begge versjonene er satt til 276 UKP.

De to dyrere modellene har en stift i naken Shibata diamant, og har ellers tilsvarende oppheng som de eliptiske modellene. Huset på Hana SH og SL er i sort lavressonant komposittmateriale. Shibata-modellene har noe høyere kanalseparasjon, samt bedre frekvensrespons i det supersoniske området.

Prisen for High-Output pickupen SH og Low-Output pickupne SL er vesentlig høyere – 447 UKP, men vil trolig for mange fremstå som minst like interessante modeller på grunn av sin Shibata nål.

 

Les mer om Hana Pickuper hos den engelske importøren AirAudio.

 

 

 

 

 

Sist redigert onsdag, 18 november 2015 13:34
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.