tirsdag, 22 mars 2016 19:09

AUDIOfilt inntrykk – Mozart – Complete String Quartets

Skrevet av

 

Auryn-kvartetten er en gammel kjenning fra det tyske plateselskapet TACET. Denne gangen har de alliert seg med den profilerte fiolinisten Nobuko Imai for å lage en boks med komplette innspillinger av Mozart sine strykekvartetter.


Auryn-kvartetten har en formidabel rekke med innspillinger på TACET, og en lang rekke av disse består av Haydn sine komplette strykekvartetter. De er også innspillt i multikanal, og jeg anmeldte Opus 76, utgitt på Blu-ray Audio her.

Denne gangen er det altså Mozart sine strykerkvintetter som er innspilt, og har alliert seg med fiolinisten Nuboki Imai, som har en diskografi på over 40 innspillinger, på plateselskap som BIS, Chandos og Deutsche Grammophone. Mozart komponerte sin første strykekartett som 17-åring, i 1773. De resterende fem kvintetten ble komponert mot slutten av hans korte liv, i perioden fra 1787 til 1791. Han døde bare et drøyt halvår etter at den siste kvintetten ble fullført.

Inntrykk
Jeg kjenner Auryn-kvartetten som en livfull og dynamisk fortolker, og denne flotte 3-CDers boksen er ikke et unntak. Samtidig er det tolkinger som er fulle av varme.
Lyden er som alltid fra TACET på et veldig høyt nivå. Her er det altså vanlige CDer, og ikke Blu-ray med multikanlsinnspillinger som TACET også produserer mange av. Men vi finner et annet litt interessant merke på CDen som sier «Inspiring Tube Sound». Dette innebærer at det er benyttet gamle rørmikrofoner om er produsert mellom 1940 og 1960.
Lyden er svært bra, med flott dynamikk og godt perspektiv. Klangen er kanskje en anelse varmere enn jeg er vant med fra TACET sine Auryn-innspillinger. Om dette har bakgrunn i de omtalte mikrofonene skal være usagt.

En flott utgivelse med Mozart sine komplette strykekvintetter.

Lest 3815 ganger Sist redigert onsdag, 23 mars 2016 08:43
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.