mandag, 04 april 2016 18:56

Duet Audio i Bergen åpnet.

Skrevet av

 

Da Audiophile.no besøkte de vordende butikklokalene i C.Sundts gate i Bergen for et par uker siden, kunne man få inntrykk av en miks av kaos og optimsme. Under åpningen i går var optimismen intakt, mens det som tidligere var en byggeplass var forvandlet til flotte lokaler for salg og musikkpresentasjon.

 

Nå var det nok temmelig strukturert kaos også i by byggeperioden, for den 25 år unge Martin Aadland later til å være en person som har god oversikt over det han holder på med. Han hadde klare visjoner for det ferdige resultatet da vi avla vårt besøk rett før påske, og det bærer resultatet preg av. Et ytre butikklokale med behersket valg av utvalgte komponenter, dominert av et oppsett med Rega elektronikk og Klipsch høyttalere. Og en avdeling med Headfiutstyr.

 

 

Det indre lytterommet er også ferdig bearbeidet med akustikkplater. Men Martin er en perfeksjonist, og er ikke helt fornøyd med resultatet enda. Så han har noen planer for ytterligere forbedringer. Akustikk er ofte uforutsigbart, og behøver noen runder med fintuning før optimalt resultat oppnås.

Under åpningslanseringen i går var det rikt frammøte av bransjerepresentanter. Erik Becklund fra hovedkontret i Oslo, Audun Mæland og Simen Bjerkestrand fra Mono, Sondre Solgård fra Akustikk og Isak Strand fra Multirom. I tillegg hadde brødrene Aleksander og Manuel Greiner fra Piega tatt turen helt fra Sveits, for å vise frem de helt ferske høyttalerne Piega Master Line Source 2, som nok var dagens desiderte høydepunkt, og en verdenspremiere før den offisielle lanseringen 15. april i år.

 

 

Men først var det presentasjon av et annet storartet oppsett. Elektronikk fra Naim med NAC-N 272, som vi har stiftet bekjentskap med et par ganger tidligere. Nytt denne gangen var at det var effektforsterkeren NAP 300 som leverte strøm til høyttalerne, selvfølgelig behørig assistert av eksterne strømforsyninger.

 

 

Høyttalerne i dette selskapet var KEF sine flaggskipmodeller, Blade 2. Disse ble presentert av importøren v. Sondre Solgård, mens Isak Strand fra Multirom kyndig serverte musikken. En svært imponerende forestilling fra Blade 2, der jeg var på nippet til å klappe både etter Eric Clapton og Bob Dylan, før jeg tok meg i det og kom på at de selvfølgelig likevel ikke var til stede.

 

 

Klokken fire var tiden inne for avduking og presentasjon av de helt nye Piegamodellene. Disse har en prislapp på 660.000,- for paret, og er noen formidable kreasjoner. På grunn av at den offisielle lanseringen ikke er før 15. april kan vi dessverre ikke presentere bilder i helfigur enda. Men hvis du tar turen tilbake etter den 15. skulle de være på plass.

Som navnet tilsier er dette Line Source høyttalere, og fire av Piega sine spesielle coax-elementer er plassert over hverandre. De er for øvrig kraftig fornyet i denne høyttaleren. Dette er en dipolkonstruksjon, og for å gi en diffusering av signalet på høyttalernes bakside har Piega konstruert en akustisk linse. Det gjør også at avstand til bakvegg er mindre kritisk enn på konvensjonelle dipoler.

I bassen finner vi 2 stykk 220mm elementer, og denne gangen er det SEAS som har konstruert elementene. Disse blir assistert av to slavemembraner på baksiden.

Nå var det Martin som sto for musikken, og det var suveren lyd på de musikkeksemplene han valgte ut. Enormt stor lyd, og en solid bass.

 

Vi ønsker Martin og Duet Audio lykke til med den nye butikken, og regner med å bringe flere reportasjer derifra i tiden som kommer.

 

 

Duet Audio

 

Les også:

Duet Audio åpner ny butikk i Bergen

 

Lest 8185 ganger Sist redigert onsdag, 04 mai 2016 06:52
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.