lørdag februar 24 , 2018
tirsdag, 11 juli 2017 11:37

Tre streamingnyheter fra Yamaha

Skrevet av

 

Yamaha lanserer to nye nettverksreceivere og en streamer. Trillingenes navn er R-N803D, R-N303D og NP-S303.

Yamaha har satset tungt på stereo nettverksreceivere i senere tid, ikke minst etter at deres trådløse multiromsystem MusicCast ble lansert for et par år siden. Denne gangen er det to nye modeller som lanseres – R-N303D som åpenbart erstatter R-N301, og den nye toppmodellen blant nettverksreceiverne som heter R-N803D. Og for oss i Norge er det betryggende å vite at den avsluttende D-en i navnet står for DAB, enten vi liker det eller ei.

 

Yamaha R-N303

Som basis for R-N803 er det en integrert forsterker som yter 2x100 watt RMS i 8 ohm. VI finner også en DAB+ tuner her, og sammen med en svært komplett digital avdeling gir det tilgang til det aller meste av kilder. Spotify Connect ot TIDAL sikrer tilgang til de to mest brukte streamertjenestene i Norge, og skulle ikke det holde har du også tilgang til Deezer og Qobuz. For ikke å snakke om nettradiotjenesten TuneIn. Og med AirPlay og DLNA i tillegg til Bluetooth blir det rett og slett vrient å stå fast i øvelsen streaming.

Og da har vi enda ikke nevnt multiromsystemet MultiCast, som er Yamaha sitt forsøk på å gå i strupen på Sonos. Dette gir fulle mulighet for å streame parallelt til flere Yamaha-komponenter, også frittstående streaminghøyttalere. Vi skrev om første generasjon av dette systemet allerede i 2003, men det var først i sin reinkarnasjon for et par år siden i en kraftig oppgradert versjon at det har fått et gjennomslag. Til gjengjeld var da Yamaha veldig på hugget, og hadde en svært ofattende serie tilgjengelig med MusicCast.

Analoge innganger er også tilgjengelig i for de fleste tilstrekkelig omfang, selv om phono-inngang er ofret på de europeiske modellene.

Prisen på R-N303D er satt til 399 Euro. Da er det opp til hver enkelt å gjette hvor den vil lande i Norge.

 

 

Yamaha R-N803D

Dette er den største av brødrene i denne serien av nettverksreceivere. Effekten er også her oppgitt til 2x100 watt RMS i 8 ohm, men i spekteret 20-20.000 Hz, i motsetning til 40-20.000 Hz som er spekteret for målingene til den mindre modellen. Med sine 11kg kampvekt er den også nesten fire kg. tyngre enn R-N303D, noe som blant annet mistenkes å ligge i den egenutviklede trafoen og kraftige kjøleribber.

R-N803D har ellers Yamaha sin ToP-ART, som står for Total Purity Audio Reproduction Technology. Denne toppmodellen har også YAPOO ,som er Yamaha sitt egenutviklede romkorreksjonsystem. Det er i lang tid kjent fra Yamaha sine AV-receivere, og har en utstrakt tilhengerskare i forhold til blant annet Audyssey, som finnes i mange andre AV-receivere.

Toppmodellen har DACer fra ESS, 24/192-DACen SABRE 9006ES. Vi finner også en USB-inngang på denne modellen.

R-N803D har flere innganger enn lillebror. Og en egen dedikert platespillerinngang for MM-pickuper er på plass, også på de europeiske modellene.

Prisen for R-N803D ligger i Europa på ca. det doble av prisen for R-N303D. Grunn til å forvente et lignende bilde også i Norge.

 

 

Yamaha NP-S303

NP-S303 er en ren streamer. Den har både WiFi og Bluetooth, og later ellers til å ha de samme spesifikasjonene som de to nettverksreceiverne Yamaha lanserer nå, inklusiv USB-inngangen til toppmodellen. Men dette er den eneste inngangen, så den kan ikke benyttes som en konvensjonell DAC via optisk eller digitale RCA-innganger.

Den har ellers både analoge og digitale utganger – sistnevnte sikrer muligheten for å kombinere den med en enda bedre DAC.

Vi kjenner foreløpig til prisen på Yamaha NP-S303.

 

Les mer om R-N303D hos Yamaha

Les mer om R-N803D hos Yamaha

Les mer om NP-S303 hos Yamaha

 

 

Lest 2916 ganger Sist redigert tirsdag, 11 juli 2017 11:51
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nyeste Tester / Artikler

De 20 nyeste Hovedartiklene:

 • Øyretelefonar – kva skal vi bruke dei til? Utprøving av Mitchell & Johnson
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Alle treng øyretelefonar av og til, men til ulik bruk.  Av og til vil vi ha musikk utan å forstyrre andre. Andre gongar vil vi ha musikk til arbeid og trim. Og nokre av oss bur så trangt at det er liten vits med kvalitetshøgtalarar. Det er også dei av oss som brukar øyretelefonane som høyrselsvern. 

  Les mer...
 • ZYX 4D Ultimate.
  Skrevet av

  Vinylguru

   

  Denne gangen skal jeg ta for meg en av Zyx sine nyeste kreasjoner, den nye carbon-cantilever utgaven av Zyx sin 4d serie. Jeg har tidligere testet 2 pickuper fra 4d serien, i sølv utgaven og kobber varianten. Begge med godt og mer ulikt resultat enn jeg forventet meg. Kobber og sølv i signalveien utgjør en forholdsvis stor tonal forskjell etter min mening, og de to 4d pickupene låt ganske så forskjellig. Begge nøytrale i og for seg, men kobber varianten var vesentlig varmere i lyden enn sølv utgaven, faktisk så forskjellig at jeg gladelig hadde trodd at man snakket om to vidt forskjellige pickupmerker og lydfilosofier.

  Les mer...
 • Analog kontra digital. Stig Arne si dagbok for November 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

   

  Kjære lesar,

  førre dagbok, “gode stereoanlegg, dårlege vilkår?” er signert oktober -17, so her kjem november -17. Desember -17 er alt klar, og vil koma ganske kjapt. Eg er altså ikkje so mykje på etterskot som det kan sjå ut som. Forseinkingane skuldast reise for min del, og flytting for redaktøren sin del. 

  Les mer...
 • Trilogy 906 riaa
  Skrevet av

  Vinylguru

  Tidligere har jeg testet Trilogy 907 - riaa'en som var Trilogy's topp modell av riaa'er med meget godt resultat. Og denne gangen er det den nedskalerte lillebror 906 som er inne til test.

  Les mer...
 • Gode stereoanlegg, dårlege vilkår? Stig Arne si dagbok August 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Foto er teke frå eit tilfeldig hifi-blad, og ingen av dei omtalte anlegga, grunna anonymisering. Men det illustrerer nøyaktig korleis det IKKJE skal gjerast 

  I dag vil eg skriva litt om dei stereoanlegga eg har truffe på min veg i det siste. 

  Les mer...
 • ZYX Ultimate 100
  Skrevet av

  ZYX kom for en liten siden med en ny serie pickuper med det ambisiøse navnet «Ultimate». Denne serien kan ses som den endelige utviklingen av deres allerede velrenommerte produkter.

  Les mer...
 • My Sonic Lab Signature Platinum.
  Skrevet av

  Vinylguru

  Så har turen kommet til test nr. 353 av pickuper for undertegnedes del. Og hvorfor da ikke tråkke til med toppmodellen fra MSL (My Sonic Lab), og modellen Signature Platinum.

  Les mer...
 • ORTOFON OM(P) 20 – Stig Arne si dagbok August 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Som de vil sjå av artikkelen Nad 3020 - Del 3, nytta eg store deler av ein sumarlaus juli til lå lytta meg gjennom ein bunke med LP-plater. Med dette nytta eg òg høvet til å prøva eit par pick-upar. Men armen som var montert på ein kraftig ombygd Lenco platespelar, ein modifisert Pioneer-arm, utvikla friksjon sidelengs, so eg var tvungen til å gå over til annan spelar som alltid står klar, som ikkje tek opp særleg med plass, og som ikkje et noko: Technics sin vetle og ikoniske SL-7, som ikkje er større enn eit plateomslag. 

  Les mer...
 • NAD 3020 - Del 3
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Eg har vore inn og ut av diverse bobler i det siste. Eg skriv dette medio august, sumaren er framleis ikkje komen, og du kan byrja å lura på om han kjem i det heile. Eg har difor hatt rikeleg med innekveldar, og har vore ivrig lyttar.

  Les mer...
 • Music with 3D-sound
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Latest update 27.august 2017

  This article is a list of music-releases containing tracks with one of the three 3D formats. We will appreciate hints from our readers about music releases in 3D-sound that we are missing.

  Les mer...
 • Dali KATCH - Blåtannhøyttaler med skikkelig god lyd!
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Da jeg tok turen innom HiFI-klubben i C.Sundts gate i Bergen stod det mellom å dra med meg en integrert forsterker eller en blåtannhøyttaler. For ordinære høyttalere har jeg stående på Kreta fra før. Rørforsterkeren jeg brukte på høstparten trengte service og jeg dro den like godt med til Norge. Den veier 7 kilo - en liten tass altså - men allikevel.

  Les mer...
 • AudiovValve RKV-MKIII Ivory Edition
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Med Audiovalve RKV MKIII og et sett gode hodetelefoner tenker du mindre på lyd og opplever mer musikk.

  Les mer...
 • TEST: Ifi nano iDSD
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Liten, vellydende og anvendelig - kombinert DAC, hodetelefonforsterker og forforsterker i nanoformat.

  Les mer...
 • STILLA - Stig Arne si dagbok juni 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Onsdag 21. juni nådde FM-stilla vestlendingane. Eg sto seint opp, sjangla ut på badet og skrudde på ein liten reiseradio attmed vasken, og vart møtt med eit illevarslande snerr. Eller sus. Det var uansett ei ubehageleg oppleving, og det var vanskeleg å finna rytmen i tannpussen. 

  Les mer...
 • Nad 3020 – Del 2: NADen vert utfordra av ein jamnaldra Rotel.
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Midt i arbeidet med å skriva denne artikkelen, publiserte redaktør Karl Erik sin eigen artikkel om Nad 3020, attpåtil med trugsmål om å skriva del 2. Eg banna og tenkte at dette må jo bli kollisjon, og ringde. Men me vart raskt samde om at dette var jo berre moro, og at artiklane med litt samarbeid kunne utfylla kvarandre.

  Les mer...
 • Sonos PLAYBASE - den musikalske lydplanken
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Multiromskongen Sonos har utvidet repertoaret med en lydplanke. PLAYBASE mot PLAYBAR kan høres ut som kannibalisme, men der er det lett å gå i baret.

  Les mer...
 • Den nye vinen – to MM-pickupar frå Audio Technica på test
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Det er lett å la seg begistre av alt nytt. Og i pickupjungelen har eg ikkje greidd å finne ei erstatning for det eg har sett på som den beste moving magnet-konstruksjonen eg har fått skikkeleg til, den for lengst utgådde Audio Technica AT 170 ML. Mykje betre enn 150 ML og 440. Men no...

  Les mer...
 • AudioQuest DragonFly Black – myggen som brølte!
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  AudioQuest har fått en slags referanseposisjon blant de ultralette USB-DACer. Jeg har testet den minste versjonen av siste generasjon (1.5), som ble introdusert for et drøyt år siden. Hils på DragonFly Black.

  Les mer...
 • NAD 3020 – Del 1: Hva var det egentlig med denne legenden?
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  I tillegg til å være verdens mest produserte forsterker, har NAD 3020 den egenskapen at den får en del gamle gubber til å få et litt sløret blikk når denne legenden nevnes. Men hva er det egentlig med denne forsterkeren, og hvordan står den seg egentlig i dag?

  Les mer...
 • Vossajazz 2017 laurdag og sundag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Dette skulle handla om Vossajazz, og det skal det og, men fyrst må eg få lufte eit par frustrasjonar.

  Les mer...

Nyeste Nyhetsoppslag

Nyeste Musikkartikler

Forsiden

Annonser

Annonsere på Audiophile.no?

Audiophile.no i flere kanaler:

Nyeste fra Audiophile-TV

Les det digitale tidsskriftet AUDIOphile No.1:

Annonser

Nyeste tråder på Hifisentralen

Nye plateutgivelser