onsdag, 30 august 2017 12:52

BeoVision Eclipse – et samarbeidsprosjekt mellom LG og B&O.

Skrevet av

 

 

Bang & Olufsen lanserer i dag BeoVision Eclipse. Her har de gått sammen med LG med ambisjoner om å lage den ultimate TV-opplevelse.

Det er et gammelt ordtak som heter «If You can`t beat them, join them». Jeg aner ikke om det er dette ordtaket som har inspirert B&O til å samarbeide med LG for første gang i historien ved utviklingen av BeoVision Eclipse. Men det jeg vet er at konserndirektør Stefan K. Persson i Bang & Olufsen HOME uttrykker ambisjoner om å skape den ultimate TV-opplevelse.

Og da har de funnet det riktig å gå til LG-electronics, som en kjent mester i å produsere OLED-panel, mens de selv har god selvtillit innen øvelsene design, akustikk og håndverk.

 

To størrelser

Resultatet har blitt to modeller som er tilsynelatende skåret over samme lest – en 55-tommer og en 65-tommer. De består begge av et syltynt panel, med en integrert lydplanke i nedre del. Elegant og bra nyskapende design.

Displayet er et 4k OLED med støtte for HDR og Dolby Vision. Og B&O hevder at dette har gitt en skjerm med dramatisk bildegjengivelser. utrolig kontras, og mulighet for å gjengi detaljer i både veldig lyse- og svært mørke scener.

 

 

Fleksibelt lydoppsett

Bang & Olufsen har lagt opp til full fleksibilitet hva angår omfanget av lydoppsettet for BeoVision Eclipse. Og B&O hevder at du uansett får en fremragende lydgjengivelse, under mottoet “Sound is more than half the picture”.

Kjernen i lydgjengivelsen er en trekanals integrert SoundCenter, med et visuet uttrykk som kombinerer glass med fargede tekstiler eller aluminium. Denne har samlet forsterkning på 450 watt, og tilbyr mulighet for senterkanal og stereo.

Men i SoundCenter befinner det seg også en surrounddekoder, og her er det mulighet for tilkobling av eksterne høyttalere, enten kablet eller tråddløst. At BeoVision Eclipse på enkelte bilder mingler sammen med den blodferske BeoLab 50, som vi skrev om for et par uker siden forteller noe om hvilket ambisjonsnivå Eclipse befinner seg på.

 

Motorisert gulvstativ

BeoVision Eclipse kan utstyres med et motorisert gulvstativ. Dette gjør at du kan fintune plasseringen av TVen mens du ser på den, og parkere den til en mer diskret posisjon etter bruk. Også veggstativ gir en fleksibel posisjon for TVen.

 

Multirom og streaming

BeoVision Eclipse har enda mer på CVen. For ombord finnes det en integrert multiromløsning, som gjær at Eclipse kan være en del av et5 multiromoppsett.

Og for at dette skal kunne være meningsfylt, må denb selvfølgelig være kompatibel med aktuelle streamingløsninger. Spotify, Netflix, Deezer og Youtube er på plass.

 

 

BeoVision Eclipse 55 har en veil. Pris på 84.690,-, inklusiv manuelt veggstativ, fronttrekk i stoff og BeoRemote One.

Vil du ha samme utstyrsnivå på en BeoVision Eclipse 65, blir prisen 117.690,-.

 

Les mer om BeoVision Eclipse hos Bang & Olufsen

 

 

Sist redigert fredag, 10 januar 2020 12:05
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe

Beslektede artikler