mandag, 01 april 2019 16:36

To nye trådløse hodetelefoner fra Denon

Skrevet av

Denon lanserte den trådløse hodetelefonen AH-GC20 for fire år siden. Nå er det tid for to nye trådløse avløsere – AH-GC30 og AH-GC25W.

Den siste tiden har jeg hatt fornøyelsen av å teste Denon sine tre toppmodeller av hodetelefoner. Det dreier seg om de modellene med øreklokker i hvert sin tresort – AH-D5200, AH-D7200 og flaggskipet AH-D9200. Dette har vært en såpass overveldende opplevelse at oppmerksomheten automatisk spisses litt når det lander en pressemelding om nye hodetelefonmodeller fra Denon.

Men her er vi nok i et noe annet terreng. I hvert fall prismessig, for de nye trådløse modellene ligger på henholdsvis 3.489,- og 2.498,-. Begge modellene benytter Denon sin FreeEdge teknologi, en teknologi benyttet i driverne til flaggskipmodellen AH-D9200, og som imponerte meg stort der.

Bluetooth-protokollen som benyttes er aptX, aptX HD og Apple AAC. Det gjør at du kan benytte enoverføring som optimaliseres til kilden.

 

 

Denon AH-GC30

Vi starter med toppmodellen av de to. AH-GC30 har ANC, eller Active Noice Cancelling som det heter på norsk. Denon sin versjon av ANC benytter seg av fire innebygde mikrofoner som kontinuerlig registrerer støy fra omgivelsene og kompenserer for den. Det er tre moduser som har spesialisert seg på ulike støymiljøer. City Mode er som navnet tilsier spesielt egnet for å brukes i bymiljø, mens Offfice Mode er stadig aktuelt i dagens kontor kontorsituasjoner med åpent kontorlandskap. Flight Mode har spesialisert seg på å stenge ute duringen fra flymotorer.

Men noen ganger er det all right å høre hva måkene eller nabopassasjeren forsøker å fortelle deg, og da er det Ambient Mode som gjelder. Den forsterker opp tale rundt deg.

Batterikapasiteten på AH-GC30 er ganske imponerede – 20 timer med ANC innkoblet er bra!

Les mer om AH-GC30 hos Denon

 

 

Denon AH-GC25W

Denne modellen har droppet ANC. Til gjengjeld koster den en tusenlapp mindre, og har en batteritid på hele 30 timer.

Les mer om AH-GC25W hos Denon

 

 

Denon hodetelefoner forhandles av Hi-fi klubben

 

Sist redigert søndag, 14 juni 2020 10:30
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beslektede artikler