onsdag, 15 mai 2019 19:32

Sound United kjøper opp Onkyo Corporation’s Home Audio Division

Skrevet av

I dag har vi mottatt en pressemelding om at Sound United forhandler om å kjøpe opp Onkyo Corporation’s Home Audio Division. Og når begge sider i en transaksjon legger ut en slik pressemelding, er det all grunn til å forvente at de mener alvor, og at forhandlingene forventes å lykkes.

Når dette oppkjøpet etter alle solemerker lykkes vil det innebære et gigantisk selskap som har hånd om en svært omfattende rekke med produsenter. Classè, Marantz, Denon, Definitive Technology, Polk, Heos og Boston Acoustics vil ligge under samme paraply som Onkyo, Pioneer, Pioneer Elite og Integra. Dette vil gi en formidabel ressurs innen produktutvikling. Og samtidig vil det kanskje utgjøre en litt foruroligende markedskonsentrasjon?

 

 

Les Pressemeldingen fra Sound United:

Sound United inngår i forhandlinger om å kjøpe opp Onkyo Corporation’s Home Audio Division

– Skaper verdens sterkeste portefølje av premium lydmerkevarer

 

Sound United LLC, morselskapet til DenonPolk Audio, MarantzDefinitive Technology, HEOSClassé, og Boston Acoustics, kunngjorde i dag at det har inngått i forhandlinger om å kjøpe opp Onkyo Corporations forbrukerlyd-avdeling – eier av merkevarene Onkyo, Pioneer, Pioneer Elite og Integra. Den foreløpige avtalen vil gjøre det mulig for begge selskapene å raskt fortsette med forhandlinger om endelige vilkår og avtaler. Kevin Duffy, nåværende konsernsjef for Sound United, vil være administrerende direktør for den nysammenslåtte enheten. Transaksjonen gjenspeiler et stadig fokus fra Sound United for å møte forbrukernes etterspørsel etter best lyd og de mest teknologisk avanserte lydproduktene tilgjengelige. Den utvidede merkevareporteføljen gjør at Sound United bedre kan tilby forbrukerne premiumprodukter skreddersydd for deres spesifikke behov.
 
"Vi er begeistret over å kunne legge de ærverdige merkevarene Onkyo og Pioneer til vår portefølje. Sound United er en av de ledende dedikerte leverandørene av premium lyd- og videoprodukter, og vi tror at den kombinerte enheten vil gi uovertruffen innovasjon og lydprestasjon til våre forbrukere og kanalpartnere», sier Kevin Duffy. "Når transaksjonen er gjennomført vil vi jobbe utrettelig med forbrukerlyd-avdelingen hos Onkyo Corporation for å sikre en sømløs overgang til Sound United-familien, slik at alle ansatte, kunder og kanalpartnere drar nytte av den utvidede bredden og dybden til den nye organisasjonen”.
 
Investering i flere merkevarer gjør at Sound United bedre kan være innovative på tvers av produktkategorier, sett med funksjoner, teknologipartnere og forbrukermål. Som ledende i de raskt voksende trådløse, stemmeaktiverte høyttaler- og lydplanke-kategoriene, er Sound United ivrig etter å investere i utviklingen av nye produkter med den ekstra fordelen Onkyo og Pioneers omfattende arv av innovasjon byr på. Ved å kombinere verdens beste elektriske og lydtekniske talent, vil Sound United ha kapasitet til å fortsette en historie med uovertruffen produktutvikling. Dette utvidede omfanget vil også tilby produksjonseffektivitet, fremskynding av utvikling og en kombinert virksomhet bedre posisjonert til å investere i fremtiden for premium lyd.
 
Onkyo Corporations forbrukerlyd-avdeling omfatter produktkategorier som: AV-mottakere, hifi-utstyr, mini-systemer, smarte høyttalere, platespillere, lydplanker, hjemmekinoanlegg, CD-spillere og mange andre. Onkyo Corporation vil beholde rettighetene til Pioneer og Onkyo-merkevarene for deres Digital Life og Embedded Audio-virksomheter. Som en del av oppkjøpet, vil Sound United overta alle verdensomspennende distribusjonsavtaler for tredjepartsleverandører, under hvilke premium lydprodukter for tiden selges.
 
Gjennomføringen av transaksjonen er underlagt ulike forhåndsbetingelser inkludert, men ikke begrenset til, gjennomføring av den endelige avtalen, gjennomføring av tilfredsstillende varsomhetstiltak, forpliktet finansiering og godkjenninger fra regulatorer og Onkyo Corporations aksjonærer på den årlige generalforsamlingen, som forventes avholdt den 26. juni 2019.

Om Sound United
Sound United er et DEI Holdings-selskap med en prisvinnende portefølje av lydmerker som leverer bransjeledende hjemmekino og personlige lytteopplevelser for et bredt spekter av forbrukere. Sound United er et datterselskap av DEI Holdings, et porteføljeselskap av Boston-baserte private kapitalfirmaet Charlesbank Capital Partners, LLC. Hver merkevare gir et ekspansivt utvalg av lydprodukter som inkluderer high-end og tilpasset installasjonslyd til markeder som dekker høyttalere, lydplanker, AV-mottakere, trådløse multi-roms musikkanlegg, Bluetooth®-høyttalere, forsterkere, platespillere og hodetelefoner.

Sound United består av Denon®, Marantz®, Polk Audio, Classé, Definitive Technology, Polk BOOM, HEOS® og Boston Acoustics®, og er dedikert til kunstig gjengivelse av lyd for lyttere og entusiaster rundt om i verden. Hvert merke gir en unik tilnærming til å vekke hjemmekino og musikk til live. Enten det er gjennom Denons legendariske arv, den klassiske lyden av Polk Audio, premium-ytelsen til Definitive Technology, den ettertraktede forsterkningen av Marantz, de action-inspirerte formfaktorene til Polk BOOM, de trådløse hjemmelyd-løsningene til HEOS, eller den tilgjengelige ytelsen til Boston Acoustics, er Sound United din lyd - så lytt. For mer informasjon om Sound United, vennligst besøk www.soundunited.com.

 

About Onkyo Corporation
Since 1946 Onkyo has been passionately committed to developing audio products that deliver uncommon performance, quality and value. Bundling proprietary technologies and innovations with other sound-enhancing exclusives, Onkyo continues to create award winning products that are lauded by industry leading audio publications. The company’s philosophy is to deliver products and services that are superbly designed and built to a consistently outstanding standard of excellence. Today, Onkyo is at the forefront of the home theater and digital revolutions. For more information, visit www.onkyo.com.

Ansvarsfraskrivelse
Uttalelser i denne pressemeldingen som ikke er uttalelser om historisk fakta, omhandler framtidsutsikter om fremtidige hendelser eller fremtidige økonomiske resultater. Vi ønsker å informere deg om at slike uttalelser bare er spådommer, og at faktiske hendelser eller resultater kan avvike vesentlig. Fremadrettede uttalelser innebærer en rekke risikoer og usikkerheter rundt konkurransedyktige og industrielle forhold, evnen til å lansere produkter i tide og aktivere nye funksjoner, markedsaksept for selskapets produkter, risiko for rettssaker, teknologiske endringer, utvikling av industristandarder og andre faktorer relatert til selskapets virksomheter. Selskapet forbeholder seg alle sine rettigheter.

Sist redigert onsdag, 15 mai 2019 20:00
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.