fredag, 06 mars 2020 06:39

ECP 2 MKII - Electrocompaniet med oppgradert RIAA

Skrevet av

Electrocompaniet har laget en oppgradert versjon av platespillerforforsterkeren ECP II. Den nye versjonen har fått det naturlige navnet ECP 2 MKII.

Bakteppet til den opprinnelige ECP 2 fra Electrocompaniet var ECP 1, en RIAA som dukket opp «i vinylalderen», for å sitere skribentkollega Arve. ECP 1 var en enhet som hadde en slags legendestatus hos enkelte, og også Arve hadde gode minner om denne. Han testet etterfølgeren ECP 2 i 2016, kort tid etter at den var lansert. Dette var i de tider da Electrocompaniet også lanserte den helt nye platespilleren ECG 1, som han testet like etter lansering høsten 2015. ECP 2 var en ganske annerledes konstruksjon, og var basert på Leif Erntsen sin RIAA fra Dynamic Presicion.

Electrocompaniet ECP 2 MKII

Nå har Electrocompaniet lansert en oppgradert versjon av dette RIAA-trinnet. Electrocompaniet fremhever at den nye versjonen designmessig er tilpasset det nye MKII-designet i Classic-serien, en designlinje som allerede har fått sine inkarnasjoner i ECM 1 MKII, EC 4.8 MKII. Den har et helt nytt chassis og frontplate.

Electrocompaniet er ikke tydelige på hvilke tekniske endringer som foreligger i ECM 2 MKI. Gain er justerbart i trinn på 5dB, noe som fremdeles ivaretas av et kobbel med dip-switcher på baksiden. Der finner vi også e par XLR-utganger i tillegg til RCA-utgangene.

 

ECP 2 MKII har en pris på 18.500,-.

Les mer om ECP 2 MKII hos Electrocompaniet.

 

Sist redigert lørdag, 07 mars 2020 12:40
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.