lørdag, 07 mars 2020 11:40

Find X2 Pro - OPPO med nytt flaggskip som utfordrer alle

Skrevet av

OPPO har lansert en ny flaggskipmodell der de åpenbart har ambisjoner om en plass helt på toppen av pallen. Det er de samme taktene vi kjenner selskapet så gått fra da de var konge på haugen i øvelsen universalspillere.

Vårt første møte med OPPO var for 15 år siden, et år etter at selskapet ble dannet. Også den gangen skilte de seg ut fra resten av markedet med DVD-spilleren OPPO Digital DV-971H. Ikke fordi den nødvendigvis var noe særlig bedre enn konkurrentene til samme pris, men fordi den hadde tilgjengelig meny på nynorsk! Og selvfølgelig var det god nok grunn til at nynorskmannen Arve måtte ta en test av spilleren.

Paradigmeskifte

At OPPO i etterkant gjorde furore med mer påkostede blu-ray spillere som samtidig var universalspillere er nå historie, og det samme gjelder de skamroste HighEnd hodetelefonene. OPPO var referanse for alle som ville levere høykvalitets Blu-ray spillere, en plagsom referanse.

Men i 2018 kunngjorde OPPO at de ville fase ut produksjon av HighEnd audio og Blu-ray spillere, og en HiFi- og AV-verden satt måpende tilbake. Det var som om BMW kunngjorde at de ville slutte å produsere biler, og heller fokusere desto sterkere på landbruksmaskiner. Eller som om SME skulle slutte å produsere armer for løst salg…

Men det som kunne fremstå som hoderystende for det audiofile markedet, kan ha vært en riktig beslutning for OPPO. Det forteller dessverre noe om utviklingen i markedet for det segmentet vi verdsetter så høyt.

 

Mobiltelefoner

Allerede i 2008 lanserte OPPO sin første mobiltelfon, en heller munter sak med navn Smiley Face. Den ble etterfulgt av selskapets første smarttelefon Find Me, og via menge modelloppgraderinger gjennom forrige desennium endte det med forgjengeren til dagens lansering. Find X skilte seg spesielt ut med en uforskammet elegant motorisert kameraløsning.

Oppo har i dag tre kamera-serier – Find X Series, Reno Series og A Series.

 

OPPO Find X2 Pro

Denne litt omstendelige omveien leder oss til Flaggskipmodellen som ble lansert denne uken. Via en tre kvarter lang Keynote ble Find X2 Pro behørig presentert som den første premum-mobilen på to år. Og rent umiddelbart ble det bekreftet at OPPO ikke tøyser når de mener alvor. Find X2 Pro er en Premium-modell som tar mål av seg til å utfordre Samsung sitt flaggskip Galaxy S20 Ultra, som ble lansert for en måned siden.

Find X2 Pro lar seg ikke affisere av alle som har fått stor oppmerksomhet i markedet med brette- eller foldeskjermer den siste tiden. Her er det rene linjer med behersket eleganse som gjelder.

Vegan Leather

Dette er åpenbart en ny trend for tiden. Vi har sett det både på Huawei sin Mate 30 Pro og på den helt ferske Matepad Pro, som ble lansert for en drøy uke siden. Og selve begrepet Vegan Leather er åpenbart mer tidsriktig enn for eksempel «kunstskinn». Det kan for eksempel gi assosiasjoner til at det er hentet fra en veganerku…

Uansett navn fremstår dette som en selvfølgelig og elegant løsning, som samtidig bør gi god komfort og godt grep. Og kanskje bedre sikkerhet mot skader dersom uhellet skulle være ute?

For Find X2 Pro er Vegan Leather på baksiden en av to opsjoner. Alternativet er en utførelse i Black Ceramic, som også ser tiltalende ut. Men langt mer konvensjonell.

Lommekino

OPPO følger trenden fra den kanten av verden ved at den 6,7-tommer store OLED-skjermen er kurvet på sidekantene. En av hovedattraksjonene er at den har en refreshrate på 120Hz. Dette finer vi også på Samsung sin flaggskipmodell, men det som skiller Find X2 Pro fra S20 Ultra er at du på sistnevnte på nøye deg med 2k mens du bruker 120Hz, mens OPPO sitt flaggskip kan gjøre dette samtidig med full oppløsning – 3168*1440 (3K QHD+). Og på toppen har skjermen en touch refreshrate på 240Hz. Det innebærer at den skanner fingerbevegelsene på skjermen med en frekvens på 240Hz - snadder for gamere.

Til bruk som lommekino er det nyttig at Find X2 Pro støtte diverse HRD-formater. Den støtter også Dolby Atmos, og har to sett stereo-høyttalere.

Batteri og lading

Batterikapasiteten på Find X2 Pro er ganske middels for dette segmentet. 4,260mAh er ikke oppsiktsvekkende, men det er ladetiden. Full lading skjer på 38 minutt, noe som ble demonstrert på den 49 min. lange Keynote den 5. februar.

Det er OPPO sin 65W SuperVOOC 2.0ColorOS 7.1 som har æren for denne ladehastigheten. Og OPPO bedyrer at det er trygg lading som gjør at du kan bruke mobilen under lading.

Kamera

Det kunne selvfølgelig være fristende å beholde det besnærende kamerasystemet fra forgjengeren Find X, der kameraseksjonen i full bredde løfter seg via en motorisert løsning på toppen av mobilen. Men alt har sin tid, og OPPO har blant annet prioritert vekt og vanntetting. Den gamle løsningen ga utfordringer for vanntetting, og den nye modellen har oppnådd IP68.

OPPO hevder selv at de med kameraløsningen i Find X2 Pro sikter inn på fotoentusiaster, ikke bare gjennomsnittsbrukere som vil ha gode bilder. Av samme grunn kan bildene lagres i Raw-format.

Det er tre kamera på Find X2 Pro – et 48MP vidvinkelobjektiv, et 48MP ultravidvinkelobjektiv, og et 13MP zoom teleobjektiv. Sistnevnte har mulighet for 5x optisk zoom, og 10x hybrid zoom skal gi mulighet for 60x digital zoom. Det er ikke dermed sagt at det er bilder tatt med 60x zoom du skal benytte på fotoutstillinger, og det er det neppe på de 100x-zoom bildene du tar med Samsung S20 Ultra heller.

Kanskje like viktig for resultatet er kvaliteten på bildebrikkene. På de to vidvinkelkameraene har OPPO gått til Sony for å kjøpe brikker, mens det er Samsung som har levert brikken til telezoomen.

OPPO sin night mode heter Ultra Night Mode 3.0, og fungerer på alle de tre kameraene.

I tillegg til kamerapakken på baksiden har Find X2 Pro et selfiekamera. Dette er lokalisert som en liten øde øy i øvre venstre hjørne av skjermen. Om dette er mindre sjenerende enn en liten leppe eller busslomme får være opp til den enkelte å vurdere.

 

Minne

Find X2 Pro er utstyrt med 12GB minne og 512GB lagring. Dette overgår de aller fleste, og slås ikke av noen.

ColorOS 7.1

Sammen med den nye flaggskipmodellen leverer OPPO også et nytt operativsystem. ColorOS 7.1 er et skall som går utenpå Adroid 10.

Lillebror Find X2

Samtidig med Find X2 Pro lanseres en litt rimeligere variant som må klare seg uten «Pro» suffiks. Den er en anelse mindre, og har bare halve lagringskapasiteten. De fleste av spesifikasjonene er likevel de samme som for Find X2 Pro.

Priser og tilgjengelighet

Begge modellene skal være tilgjengelig i begynnelsen av mai, og kommer til Europa.

Prisen på Find X2 Pro er annonsert til 1.199 Euro, men lillebror Find X2 kommer på 999 Euro.

OPPO Watch

OPPO viste i samme Keynote et lite gløtt av OPPO Watch, en smartklokke med åpenbare inspirasjoner av Apple sin klokke. Det foreligger ikke plagsomt mye detaljer for OPPO Watch, annet enn at den magler en «krone», og at menydesignet har en annen karakter enn på Apple Watch. VI kommer tilbake med mer info om OPPO Watch når det foreligger.

I mellomtiden kan du kose deg med OPPO sin Keynote

Les mer om Find X2 Pro hos OPPO

 

Sist redigert lørdag, 07 mars 2020 12:40
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe