tirsdag, 14 juli 2020 09:24

M6sR DAC – Oppgradert toppmodell fra Musikal Fidelity

Skrevet av

Musical Fidelity har laget en oppgradert versjon av sin tidligere toppmodell blant DACer. M6sR har flere forbedringer, og er i tillegg laget i EU.

Østerrikske Musikal Fidelity har laget HiFi i snart førti år, og startet sin karriere med The Preamp, en forforsterker som ble etterfulgt av effektforsterkeren Dr Thomas. Etter hvert har det blitt uhorvelig mange serier og modeller, der flaggskipene i Nu-Vista serien basert på nuvistor minirør topper det hele.

Musikal Fidelity sin M6-serie befinner seg et godt stykke oppe i hierarkiet til denne produsenten, etter seriene Nu-Vsta, Encore og M8. M6-serien og består av et komplett sortiment elektronikk. Til nå har M6s DAC vært den modellen i serien som har tatt seg av DA-konvertering, en modell som nå vil bli erstattet av den kommende M6sR DAV, der «R» står for Revised.

Musikal Fidelity M6sR

Den nye modellen er forbedret på flere punkt. Vi starter med native DSD med ASIO Driver Playback. I tillegg er den tidligere USB micro B inngangen nå «etter utallige oppfordringer» erstattet av en standard USB B port. Og i tillegg er M6sR DAC nå fullt ROON testet og sertifisert. Musikal Fidelity legger i tillegg stor vekt på at den nye meodellen nå fullt ut er satt sammen innenfor EU, noe de mener har gitt mulighet for tettere toleranser.

M6sR DAC har 3 optiske og 3 coax digitalinnganger i tillegg til den tidligere omtalte USB-B inngangen. Sistnevnte er fullt asynkron, og støtter PCM med opp til 32bit/384kHz, og DSD 64/128 (DoP) og opp til DSD 256 (native). Coax-innganene støtter signal opp til 24bit/192kHz. Innkommende signal sin sample rate vises i displayet på M6sR DAC. Alle signaler blir for øvrig oppsamplet til 32/768kHz.

Av utganger finner vi både XLR og RCA, og på baksiden finner du en omvender der du kan velge mellom at utgangene skal være faste eller variable. Satt som variable utganger kan M6sR fungere som en komplett forforsterker for digitale kilder.

M6sR DAC har også en hodetelefonforsterker produsenten mener er av høy kvalitet. Når du plugger inn et sett hodetelefoner i den 6.3mm hodetelefonutgangen i fronten mutes de andre utgangene.

 

Musikal Fidelity sine spesifikasjoner for M6sR DAC:

Vi kjenner ikke prisen for den kommende M6sR DAC, men forgjengeren har en veil. pris på kr. 15.995,-.

Musikal Fidelity importeres til Norge av Audiocompaniet.

Sist redigert tirsdag, 14 juli 2020 09:46
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.