søndag, 27 september 2020 11:02

Sennheiser HD 560S – Nye hodetelefoner mot strømmen

Skrevet av

Sennheiser er en tradisjonsrik hodetelefonprodusent som er kjent for å lage vellydende hodetelefoner i HighEnd segmentet. Med sin ferskeste kreasjon beveger Sennheiser seg i en prisklasse som i disse dager vanligvis er dominert av trådløse hodetelefoner i mellomsjiktet.

For drøye to tusenlapper får du i dag et par anstendige trådløse hodetelefoner, selv om du får betydelig bedre kvalitet for en tusenlapp eller to i tillegg. Og nettopp her er vi ved et kjernespørsmål, selv om det er hendig med trådløse bluetooth hodetelefoner, gjerne med aktiv støykansellering. For det er en kjensgjerning at denne teknologien drar av gårde med en brorpart av utviklings- og produksjonsbudsjettet til produsenten. Eller sagt på en annen måte du får mer godlyd for pengene med et par kablede hodetelefoner for et tilsvarende beløp.

Sennheiser HD 560S

Og der er vi ved kjernen av Sennheiser sin produktlinje. For selv om også denne produsenten har involvert seg i trådløse hodetelefoner er det først og fremst de kablede hodetelefonene de er kjent for. Og da snakker vi normalt om HighEnd-modeller i ulike prisklasser. De dyreste strekker seg opp i moderate femsifrede beløp, toppet av deres ferske jubileumsmodell HD 800S Y75 Edition til ca tjue tusen, og den enda dyrere HD 820 til tjuefem tusen. Og da har vi ikke nevnt flaggskipmodellene HE 1 til rundt en halv million.

HD 560S plasserer seg nederst i Sennheiser sitt audiofile segment, og prismessig legger den seg noe over de eldre modellene HD 559 og HD 569, og omtrent på samme pris som HD 599. I likhet med sistnevnte modell er også HD 560S en åpen modell.

Lyd

Ikke overraskende lover Sennheiser og lydgjengivelse i disse nykommerne, der lydsignaturen angivelig er hentet fra de større HD 660. Vi kan bare ta dem på ordet på dette punktet, i hvert fall i første omgang. Drivere som er vinklet forover bør uansett være et godt utgangspunkt.

Komfort

Det samme gjelder for komfort, som Sennheiser uttrykker at de har lagt stor vekt på. En vekt på 240 gram er en god start. HD 560S bygger på komfortelementene i 599, og Sennheiser har ambisjoner om at du skal merke minst mulig av deres tilstedeværelse. De mener også at en åpen konstruksjon er et godt utgangspunkt for komfort.

Kabling

Sennheiser understreker indirekte at dette er hodetelefoner som er beregnet på seriøs lytting, fortrinnsvis tilkoblet en separat hodetelefonforsterker eller en forsterker med god integrert hodetelefonforsterker. Derfor har de utstyrt den med en 3 meter lang kabel med fullskala jackplugg på 6,3mm. I tillegg leverer de med en adapter for 3,5mm minijack.

 

Prisen for Sennheiser HD 560S i Norge er satt til kr. 2.190,-

Les mer om HD 560S hos Sennheiser

Sist redigert tirsdag, 26 januar 2021 17:27
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.