søndag, 27 desember 2020 12:04

ALO audio Pilot – ny lommeDAC i dongle-format, og knapt nok det

Skrevet av

Audioquest har vært litt regjerende konge på haugen i øvelsen lommeDAC for mobile enheter. Nå er det stadig flere nykommere som melder seg på som aspiranter til en pallplassering i den øvelsen, og den ferskeste nykommeren har til og med en ny meritt på CVen…

Dragonfly-serien fra Audioquest har fått råde grunnen litt alene med sine lomme-DACer i hendig format og tre ulike prisklasser, med en prislapp på henholdsvis en-, to- og tre tusenlapper avhengig av om du velger Black, Red eller Cobalt. For en måneds tid siden meldte HELM seg på med sin BOLT DAC/AMP, og egenskaper som tilsynelatende matcher Dragonfly-serien.

Denne gangen er det enda en nykommer som melder seg på. Og i tillegg til Dragonfly-serien sine egenskaper har den enda et ess eller to i ermet.

ALO audio

I Portland i Oregon på grensen til staten Washington på USA`s vestkyst finner vi ALO audio, en bedrift som produserer lydutstyr i entusiastklassen. Sortimentet består både av en rørbestykket hodetelefonforsterker og en RIAA med rør, i tillegg til kabler og diverse hodetelefoner og øreplugger i øvre segment.

Pilot

Den ferske lomme-DACen har fått en enda mer kompakt utførelse enn Dragonfly-serien og HELM BOLT DAC/AMP. Formfaktoren kan nesten være fristende å sammenligne med Apple sin 100-kroners Lightning til 3.5mm-dongle, men her er det fort gjort å tråkke feil. For mens Apple sin enhet er en billiggreie med begrenset lydkvalitet og egenskaper som saboterer en eventuell MQA utpakking, har ALO audio Pilot en ESS Sabre DAC 9281CPRO innabords.

MQA støtte er en egenskap den deler med Audioquest og HELM. Det innebærer at den støtter totrinnsutpakking av MQA-filer fra f.eks. TIDAL sin app. Pilot har også en trefarget LED som indikerer oppløsning og eventuell MQA.

Det som skiller ALO audio Pilot fra de nærliggende konkurrentene er at den også støtter dekoding av DSD-filer med oppløsning opp til 5.6 MHZ, i tillegg til at den takler PCM opp til 384 kHz.

Rent fysiske fremstår ALO audio Pilot som en USB-C plugg og en «hun» 3.5mm plugg med en liten kabelstump mellom. Og så følger det med en kompakt USB til Lightning adapter for bruk med iPhone.

Vi håper å kunne avdekke hvordan ALO audio Pilot presterer i en test om en stund.

 

I tillegg til direktesalg via nettbutikk har ALO audio en del forhandlere både i Europa og resten av verden, men dessverre ikke i Norge.

Prisen er satt til 129 USD

Les mer om Pilot hos ALO audio

Sist redigert mandag, 28 desember 2020 12:28
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe