tirsdag, 11 mai 2021 16:51

Sennheiser IE 900 – nye tyske flaggskip til å plassere i øret

Skrevet av

Sennheiser har i dag lansert en ny flaggskipmodell. Nei, det er ikke de ekstreme HE 1 som får avløsning – det er InEar-serien som får en ny fanebærer.

I januar kunne vi melde om en ny modell i Sennheiser sin IE-serie. IE 300 har mange likhetstrekk med det som da var toppmodellen – IE 800, selv om nykommeren ligger på snaut en tredjedel av prisen. IE 300 fremsto som så interessant at vi ønsket å teste den. Og den testen som blir publisert i løpet av kort tid viser at dette er InEar-monitorer som spiller fletta av blåtannmodeller i tilsvarende prisklasse.

For dette er kablede monitorer, og det virker som det må til for å få virkelig audiofile opplevelser med In-Ear hodetelefoner. Egentlig ikke så overraskende.

Sennheiser IE 900

Nå har Sennheiser lansert en ny toppmodell i sin IE-serie.  IE 900 er produsert ved Sennheiser sitt hovedkvarter i Tyskland, og legger seg litt over IE 800 i pris. Ifølge produktmanager Jermo Köhnke, er det lagt stor vekt på alle detaljene i disse nye flaggskipene. Selv om enkelte produsenter av IE-monitorer jobber med utvikling av konsept med flere derivere, også coaxiale drivere, foretrekker Sennheiser et system med enkle drivere. Dette for å sikre at det ikke oppstår faseutfordringer mellom de ulike driverne, og heller ikke forvrengning fra overlappende frekvenser i overgangen mellom driverne. En enkel 7mm TrueResponse transducer er en løsning som går igjen i flere av Sennheiser sine konstruksjoner.

XR3-teknologien til Sennheiser involverer tre Helmholtz resonatorkammer som er presisjonsdrillet inn i aluminiumshuset på IE 900. Sennheiser har også integrert en akustisk Vortex, en kompleks form som maksimerer akustisk friksjon for å spre overdreven energi. Sennheiser hevder at deres XR3-teknologi gjør lytteren i stand til å oppfatte flere detaljer.

Bruk av Fidelity Plus MMCX connector sikrer fleksibilitet i bruk av kabling i IE 900. Hodetelefonene leveres med ubalanserte kabler med 3,5mm plugger, og balanserte kabler med 2,5 og 4,4mm plugger.

Sennheiser IE 900 vil få en europeisk pris på 1.299 Euro, og vil være tilgjengelig i juni 2021.05.11

Les mer om IE 900 hos Sennheiser.

Sist redigert tirsdag, 11 mai 2021 19:00
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.