tirsdag, 29 juni 2021 10:39

CX True Wireless – nye TW-modeller i mellomklassen fra Sennheiser

Skrevet av

Sennheiser er en av de hodetelefonprodusentene med lengst fartstid innen seriøs HeadFi for hjemme- og proffmarkedet. Nå lanserer de en ny mellom klassemodell i den helt trådløse delen av ørepluggsegmentet, og med en prislapp som tangerer budsjettklassen.

For få dager siden publiserte vi en test av Sennheiser sine rimeligste versjoner i IE-serien, en serie som strekker seg opp mot femten tusenlapper, men som for IE 300 begrenser seg til drøye tre av dem. Og med disse modellene får Sennheiser vist hva som er mulig å få til lydmessig for samme pris som et sett med Premium øreplugger med blåtann og ANC, en variant der Sennheiser også er på vår toppliste for lydgjengivelse med Momentum TW 2 med audiofile tendenser, som vi testet i februar.

CX True Wireless

Men denne gangen er det helt trådløse øreplugger i CX-serien som lanseres, og med modellene CX True Wireless står vi foran en litt rimeligere modell enn CX 400BT True Wireless, som har en anbefalt pris på 2.190,-. Og når CX True Wireless lanseres under mottoet: «Overlegen lyd. Uten kompromisser», skorter det ikke på å legge lista høyt i øvelsen forventninger til lydkvaliteten. Og så gis det samtidig inntrykk av at Sennheiser sin strategi for å lykkes med dette kan være at de ikke tilbyr en busslast med tilleggsfunksjoner på denne mellomklassemodellen, som ANC og QI-lading.

Drivere

I likhet med for IE 300 benytter også CX True Wireless 7mm dynamiske drivere. Disse skal kunne levere et lydtrykk (SPL) på 110dB ved 1kHz, noe som holder for de fleste som vil ha audiofile opplevelser også i godt voksen alder.

Batteri og lading

Batteritiden er på hele 9 timer, som er solid over middels for øreplugger i dette segmentet. Og oppfrisking i etuiet gir en total kapasitet på 27 timer. Dette er uten ANC, og på denne modellen har Sennheiser satt sin litt til passiv støydemping via det som forhåpentligvis er godt tilpassede øreadaptere. Det følger med 4 sett i silikon i pakningen. Lading skjer ellers via medfølgende USB-C-kabel.

Blåtann og telefoni

Blåtann serveres med aller nyeste versjon, Bluetooth 5.2. Og kodeker som tilbys er SBC, AAC og aptX. For telefonsamtaler er det 2 mikrofoner pr. plugg, og en egen Sidetone-funksjon gjør at du også hører din egen stemme under telefonsamtaler.

APP

En av de egenskapene vi satte umåtelig stor pris på i testen av Momentum TW 2 var den uhyre gjennomarbeidede og innholdsrike appen Smart Control. Denne appen kan benyttes også i en egen modus for CX True Wireless. Og selv om den av åpenbare grunner ikke kan benyttes for å styre ANC, går vi ut fra at de fleste andre parameterne er på plass. Det inkluderer en EQ og en BassBoost-funksjon.

Tilgjengelighet og pris

CX True Wireless er tilgjengelig fra 8.juli, i fargene sort eller matt hvit. De har en veiledende pris på kr. 1.490,-

Les mer om CX True Wireless hos Sennheiser

Sist redigert tirsdag, 29 juni 2021 11:36
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.