tirsdag, 20 juli 2021 14:19

LG Eclair – ny soundbar utenom allfarvei

Skrevet av

LG Ecair QP5 ble forhåndspresentert på CES i januar. Nå er den klar for erobre verden

LG har blant annet vært kjent for sine lydplanker en god stund, og på de mest påkostede modellene har samarbeid med engelske Meridian vært en del av konseptet. Det gjelder også for deres blåtannprodukter i form av høyttalere og øreplugger. Ikke minst toppmodellene av øreplugger LG Tone Free HBS-FN7, som vi testet for en måned siden.

LG Eclair QP5

Denne gangen er det en soundbar det dreier seg om.  Og det er en soundbar som skiller seg ut fra mengden. Hvis du er blant dem som tenker at større er bedre, kan det kanskje være en ide å se litt i en annen retning, for dette er neppe en lydplanke som skårer best i øvelsen løpemeterpris. For der andre soundbar komfortabelt oversettes til lydplanke på norsk, kan begrepet lydbaguett være fristende å ty til for LG Eclair QP5, med sin snaue 30cm lengde på sokkelesten.

Modellen måler 29,6 x 5,99 x 12,6 centimeter – en tredjedel så stor som LGs tidligere minste lydplanke med 3.1.2-lyd og Dolby Atmos

Eclair QP5 ble tildelt 2021 CES Innovation Award Honoree i januar.

Dolby Atmos og DTS:X

Eclair QP5 er med sitt 3.1.2-oppsett klar for de to dominerende 3D-lydformatene Dolby Atmos og DTS:X. Inne y lydplanken er det 5 høyttalere med hver sin 20 watts forsterker. Tre av dem utgjør frontrekka, med Venstre, Center og Høyre. Det to siste peker oppover, og ta seg av høydekanalene.

Og en trådløs subwoofer tar seg av dypbassen i oppsettet.

Meridian Horizon-teknologi

Men Eclair QP5 er ikke avhengig av et signal i Dolby Atmos eller DTS:X for å gi en 3d-effekt. Med Meridian sin Horizon-teknologi som kom i 2021-modellene kan også stereospor oppmikses til 3.1.2.

Forbindelser

På baksiden finner du fysiske tilkoblinger for HDMI, både utgang og eARC-kompatibel inngang. Det er også en S/PDIF- og en Toslink-inngang sammen med en USB-A.

Tilgjengelighet og pris

LG Eclair QP5 er forventet å være tilgjengelig i september, og du kan velge mellom lys eller mørk utførelse.

Anbefalt pris på Eclair QP5 er satt til kr. 5.990,- (korrigert fra 6.990,- 21.7.2021)

Les mer om Eclair QP5 hos LG

 

Sist redigert onsdag, 21 juli 2021 08:42
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.