fredag, 24 september 2021 11:50

TIDAL Connect kommer til Naim

Skrevet av

Naim har annonsert en firmwareoppdatering som har som hovedattraksjon at den støtter TIDAL Connect. I første omgang omfatter oppdateringen Naim streamere og Uniti-enheter, men også 2. generasjon Mu-so enheter skal få oppdatering før nyttår.

I oktober i fjor lanserte TIDAL litt overraskende TIDAL Connect. Som navnet mer enn antyder er dette en funksjonalitet som er sterkt beslektet med Spotify Connect som kom allerede i 2013. Fordelen er at du kan benytte originalappen til TIDAL for å velg- og styre musikken, og så blir selve strømmingen overført til streameren.

Det var mange av oss som regnet med at det skulle gå ganske kort tid før streamere flest ville støtte denne nyte varianten av TIDAL, i hvert fall blant de produsentene som fra før hadde støtte for TIDAL. Men det har tatt litt tid, og en oversikt over produsenter som har støtte for TIDAL Connect finner du her.

Naim

Nå er også Naim en del av denne listen med produsenter som støtter TIDAL Connect, og med oppdatert firmware 3.7 omfatter dette Naim sine enheter i Uniti-serien, nærmere bestemt Uniti Atom, Uniti Atom Headphone Edition, Uniti Star og Uniti Nova. I tillegg omfatter oppdateringen også de klassiske Naim-streamerne i ND-serien - ND5 XD, NDX 2 og ND 555

2. generasjon av Mu-so serien vil bli også ivaretatt med en oppdatering før nyttår. Dette gjelder da Mu-so 2nd Generation, Mu-so Qb 2nd Generation, Mu-so for Bentley Special Edition og Mu-so Wood Edition

2. generasjon Mu-so får oppdatering før nyttår

Firmware 3.7

Denne firmware-oppdateringen vil i tillegg til TIDAL Connect også ivareta noen andre forbedringer for Uniti og de klassiske Naim-streamerne. I tillegg til en obligatorisk runde med bug-fix, ivaretar oppdateringen også forbedret bibliotek for AirPlay 2 og Chromecast.

Den oppdaterte Firmware 3.7 kan lastes ned her.

 

Les mer om TIDAL Connect

Les mer hos Naim

Naim importeres til Norge av Multirom AS

Sist redigert fredag, 24 september 2021 11:59
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.