fredag, 08 oktober 2021 10:12

Sennheiser RS 5200 – hodetelefoner for fastleger?

Skrevet av

Sennheiser har nettopp lansert et nytt uvanlig sett med hodetelefoner. Eller stethoset, som Sennheiser kaller det. Det interessante spørsmålet er om du trenger legeautorisasjon for å benytte dem, eller om det holder at du er litt audiofilt anlagt, og ellers har noenlunde brukbar helse.

Det siste spørsmålet kommer vi til å finne ut av med det første, for vi har fått et løfte om å låne et testeksemplar for en test. Men konseptet er uansett ganske uvanlig, og består av en basestasjon som du kobler til TV-lyden enten via en 3,5mm minijack eller en optisk utgang for digital lyd.

Lyden overføres via trådløse RF signaler i 2.4GHz-området. Dette har en åpenbar fordel i en rekkevidde på opptil 70 meter, og overgår de mest iherdige blåtann hodetelefonene med solid margin.

Og det som skiller dette sette fra vanlige trådløse hodetelefon er designkonseptet. De minner litt om et stetoskop, der den trådløse RF-mottakeren henger ned fra de to bøylene. Her kan også volum reguleres opp- eller ned.

Det følger med ulike øreadaptere for best mulig tilpassing til ulike ørestørrelser, og i ulike utførelser. VI snakker da om Silikon i to størrelser, memory foam og åpen foam.

RS 5200 har åpenbart TV som det mest nærliggende bruksområdet, men de kan benyttes tilkoblet hva som helst av lydkilder. Og det er tre ulike lydprofiler tilpasset ulike bruksområder.

Det tar tre timer å lade opp fra tom tank, og da holder de i 12 timer kontinuerlig bruk.

Veil pris for RS 5200 er kr. 2.799,-

Les mer om RS 5200 hos Sennheiser.

Sist redigert fredag, 08 oktober 2021 10:25
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.