søndag, 06 mars 2022 11:45

IE 600 – ny HighEnd IEM fra Sennheiser

Skrevet av

Sennheiser har lansert en kablet In-Ear Monitor i forsiktig HighEnd-klasse. Den legger seg prismessig mellom IE 300 og flaggskipmodellen IE 900

I januar i fjor lanserte Sennheiser de nye IE 300, et par IE-monitorer i øvre del av denne kategoriens mellomklasse som vi senere testet med et svært hyggelig resultat som snuste på HighEnd. Dette er ganske kompakte IE-monitorer med avtakbare kabler med MMCX-koblinger, og et fleksibelt stykke på enden av kabelen som formes som en bøyle bak øret. IE 300 er produsert i et elegant komposittmateriale, og har en lydkvalitet jeg enda her til gode å høre fra noen trådløse IE hodetelefoner. Selv om B&W PI7 til en tusenlapp mer puster dem i nakken.

Et stykke utpå vårparten lanserte Sennheiser flaggskipmodellene IE 900, og her er det eksklusiv materialbruk og avansert konstruksjonsteknikk i aluminiumhuset. Med en veil pris på 14.490,- er dette en modell som er forbeholdt ultimate IEM-entusiaster

Sennheiser IE 600

For få dager siden lanserte Sennheiser sin nyeste IE-kreasjon, IE 600, og vi fikk oversendt et testeksemplar samme dag. Vi kommer selvfølgelig til å publisere en full test i løpet av noen uker, men kan allerede nå avsløre at dette er svært interessante modeller. Prismessig ligger de på noe over det doble av IE 300, men har ca. halve prisen flaggskipmodellene IE 900. Med andre ord fyller de flott ut det hullet som var mellom IE 300 og IE 900.

Likevel er lett å få inntrykk av at IE 600 har litt større slektskap til flaggskipmodellen enn til den minste modellen. Blant annet følger det med både single ended kabel med 3,5 mm mini-jackplugg, og en balansert kabel med 4,4 mm pentaconn-plugg. Begge kablene er para-aramid-forsterket, som Sennheiser mener skal gi optimal slitestyrke

IE 600 er designet i Tyskland, og produsert etter de høyeste produksjonsstandarder ved selskapets anlegg i Irland.

Hus i AMLOY-ZR01

Også på IE 600 er huset i metall, nærmere bestemt en legering med det poetiske navnet AMLOY-ZR01. Dette er en Amorf legering, og skal ha materialegenskaper som normalt utelukker hverandre. Dvs. stor hardhet og styrke, med høy elastisitet på samme tid. Amorfe legeringer hevdes å muliggjøre forlenget produktlevetid gjennomredusert slitasje- og korrosjonsbestandighet. Amorft zirkonium ZR01 brukes også i fly- og romfartsindustrien, blant annet i borhodet på NASAs Mars Rover. 

AMLOY-ZR01 er spesielt godt egnet til 3D-printing, og det er også produksjonsprosessen for huset til IE 600, med en avsluttende håndbearbeiding.

 

Drivere

Mens enkelte konkurrenter benytter et toveissystem i IE-monitorer, sverger Senneheiser til at en singel driver gir det beste resultatet. Også denne gangen benytter Sennheiser en 7 mm driver med konseptet de kaller TrueResponse. På IE 600 gir dette en frekvensrespons på 4 – 46,500 Hz

Med formålet å forøke å oppnå en naturlig lyd som minner om nøytraliteten fra avanserte studiomonitorer har Sennheiser sine ingeniører tunet det akustiske bakvolumet inne i munnstykket til IE 600. Denne tuningen hevder Sennheiser skal gi en tilstedeværelse og intimitet som bringer lytterne nærmere musikken for å oppdage nye aksenter og detaljer. IE 600 integrerer doble tokammer-absorbenter (D2CA) som skal fange opp og dempe disse maskeringsfrekvensene.

Etui

I likhet med IE 300 hær selvfølgelig også IE 600 et like elegant og praktisk etui som rommer alt tilbehør, og som også kan gi rom for en dongle-dac. Dette tilfører en ekstra premiumfølelse.

Det følger også med to ulike typer ørepropper (silikon og memory foam), som begge kommer i tre størrelser.

Tilgjengelighet og pris

Veil pris for Sennheiser IE 600 er satt til NOK 7.190,-. De blir tilgjengelig i løpet av våren eller sommeren.

Les mer om IE 600 hos Sennheiser

Sist redigert søndag, 06 mars 2022 12:36
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.