torsdag, 27 juli 2023 10:32

Denon lanserer en ny generasjon i S-Serien

Skrevet av

Den 25 juli lettet Denon på sløret for tre nye modeller i den moderat prisede S-serien med AV-receivere. Det vil si den ene er strengt tatt en AV-forsterker, og ikke en receiver.

S-serien til Denon har modeller som er litt under entusiastsegmentet, men som likevel har godt utstyr og god lyd. Serien befinner seg under X-serien I hierarkiet, og har tre hatt tre modeller tilgjengelig i Norge. Det er AVR-S660H, AVR-S760H og den nyeste AVR-S970H, som kom i fjor høst, internasjonalt ble det da samtidig lansert noen enda rimeligere modeller, som bare har bluetooth, og ikke nettverk. Og i tillegg har det vært en ren forsterker med navn AVC-S660.

Tre nye modeller

Nå lanserer Denon tre nye modeller i øvre budsjettklasse. Det dreier seg om recieverne AVR-S670H og AVR-770H.Og samtidig blir den rene forsterkeren AVC-S660H erstattet av Den nye AVC-S670.

Hovedatraksjonene for de nye modellene som Denon presenterer dem er:

  • Solid strømforsyning som leverer strøm til 5 eller 7 forsterkere, der hver kan levere 145W i 6 ohm/1%THD/1ch. Dette er altså ikke målt samtidig, men en med en enkelt forsterkerkanal.
  • 8K video og nyeste HDMI teknologi, med HDR10+, Dolby Vision™ og 8K/60 og 4K/120 pass-through for ultimate hjemmekino og gaming opplevelser.
  • HEOS integrering tilbyr brukere å strømme musikk fra ulike strømmetjenester, som Spotify, Amazon Music HD, Tidal, Deezer, TuneIn internet radio og andre. Mobile enheter kan tilkobles med AirPlay eller Bluetooth. Blåtann sendign gir mulighet for å koble til blåtann hodetelefoner trådløst.
  • Enkel oppsettmeny Denon sin Setup Assistant i HD video gir tydleige instruksjoner trinn for trinn, som gjør det enkelt å komme i gang.

Audyssey MultEQ romkorreksjon-teklnologi optimerer lytteopplevelsen tilpasset rom- og høyttalere.

 

AVR-S670H og AVC-S670H

Dette er 5.2-receivere, der «.2» står for to subwoofer-tilkoblinger. Det er ikke oppgitt om disse har uavhengig prosessering.

Effekten på disse to modellene er oppgitt til 75 watts pr kanal i 8 ohm, 20 Hz–20 kHz, 0.08% THD, og med drift i to kanaler, mens den yter 100 watt pr kanal i 6 ohm, 1 kHz, 1% THD, og drift i to kanaler.

Forskjellen på disse to modellene er altså at AVC-S670 ikke har en innebygget FM-tuner, noes om bør passe perfekt for det norske markedet

AVR-S770H

Dette er 7.2-receivere, der «.2» står for to subwoofer-tilkoblinger, og det er heller ikke her oppgitt om disse har uavhengig prosessering.

Effekten på disse to modellene er oppgitt til 75 watts pr kanal i 8 ohm, 20 Hz–20 kHz, 0.08% THD, og med drift i to kanaler, samme som for de mindre modellene AVR/AVC-S670H. Mens den yter litt mer i 6 ohm: 110 watts pr kanal, 1 kHz, 0.7% THD, og drift i to kanaler. Det bør normalt tyde på en litt kraftigere strømforsyning i AVR-S770H.

Den viktigste forskjellen for de fleste vil nok være at AVR-S770H har prosessering og forsterker for 7 kanaler, og gir dermed tilgang til Dolby Atmos og DTS:X

Tilgjengelighet og pris

Alle tre modellene vil være tilgjengelig på det europeiske markedet i september. Vi kjenner ikke de norske prisene enda, men regner med at de ikke vil ligge veldig langt fra sine respektive forgjengere. Det vil si i spennet mello seks og ni tusenlapper, eventuelt litt over.

Denon importeres til Norge av HiFi klubben

Les mer om Denon AVR-S670 hos Denon.
Les mer om Denon AVR-S770 hos Denon.

Sist redigert torsdag, 27 juli 2023 10:43
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.