mandag, 05 mai 2014 07:32

PLATENYTT: Reza e iRagazzi – Grieg unheard.

Skrevet av

Simax Classics utgir en annerledes Griegplate. Iranske Reza har samlet kremen av operagutter, og lager etter eget utsagn et utvalg av 13 Grieglåter på en måte vi aldri har hørt før.

Les mer:

 

 

Reza Agmir vokste opp i Iran, og kom til Norge som 15-åring. Rebellen b innen klassisk musikk ble tatt inn på Norgtes Musikkhøgskole, men ble kastet ut igjen. Nå har han samlet disse til et operaband i produksjonen Grieg Unheard: Carsten Stabell, Yngve Søberg, Marius Roth Christensen, Henrik Engelsviken, Hallvar Djupvik, Thor Inge Falch, Espen Langvik, Ole Jørgen Kristiansen, Rolf Magne Asser, Håvard Stensvold, Fredrik Otterstad, Kjetil Støa, Jens-Erik Aasbø.

 


Grieg Unheard er innspilt i Lommedalen Kirke, Den Norske Opera og Griegs hjem på trollhaugen. Miksing er utført i indie-heaven Bergen Kjøtt på Skutevikstorget! Utgivelsesdsato er 16.mai.

Les Pressemelding fra Simax Classics:


 

Reza e iRagazzi: Grieg Unheard

EDVARD GRIEG: Inga Litimor · Jeg Elsker Dig · Eit Syn · Langs Ei Å · Guds Sønn Har Gjort Meg Fri · Fyremål · Stambogsrim · Jeg Lagde Meg Så Sildig · Verdens Gang · Våren Feat. Nina Gravrok & Primadonne · Ved Rondane · Zur Rosenzeit · Arietta (For Trude Larsen)

Reza e iRagazzi: Reza Aghamir, conductor and piano · Marius Roth Christiensen, tenor · Hallvar Djupvik, tenor · Henrik Engelsviken, tenor · Carsten Stabell, bass · Yngve Søberg, baritone · Ole Jørgen Kristiansen, baritone · Espen Langvik, baritone · Ketil Støa, tenor · Produced by Jørgen Træen

Med fortid fra Khommeinis Iran, Norges musikkhøgskole og hiphopscenen gjør Reza og kremen av Norske operasolister Grieg-sanger på sin måte. Innspilt i Lommedalen kirke, Den Norske Opera og i Griegs eget hjem på Troldhaugen med Jørgen Træen i produsentstolen: 13 låter av Grieg slik du aldri har hørt det tidligere.

Reza Agahmir har samlet det ypperste av norske mannlige operasolister i Reza e iRagazzi - Reza og gutta. Guttas ulike og unike kvaliteter, personlighet og særpreg fremelskes. «Det er en vakker selvmotsigelse å danne kor av solister, i hvert fall når vi har med operasolister å gjøre. Men så er ikke Reza e iRagazzi et kor heller, men et operaband med rett til å briljere som solister», sier Erik Gard Amundsen, leder for Simax Classics.

 

Hvorfor Grieg?

«Det er fett at jeg, en pakkis i bunad, booster nasjonalfølelsen med en overdose Grieg i Grunnlovsåret», sier Reza på sedvanlige skakke vis. Reza og gutta elsker Grieg! Den hemningsløse kjærligheten til vår største komponist ønsker de å dele med hele befolkningen - også dem som ikke har for vane å befinne seg i det klassiske hjørnet hva musikalsk smak angår. På samme måte som de har gjort på Underwater pub i Oslo gjennom 20 år; tar musikken direkte fra egne hjerter og til publikum.

 

Grenseløst arbeid

Hjertet styrer også når innspillingen får sin produsent: Jørgen Træen. Kanskje mest kjent for arbeid med Kaizers Orchestra og Magnet, men selv også en stor Grieg-fan - blant annet med prosjekter under Festspillene i Bergen. Og her var muligheten til å gjøre et prosjekt i full ærbødighet til nasjonalskatten Grieg og hans komposisjoner, og i NULL ærbødighet til konvensjoner. Innspilt på Troldhaugen og mikset i indie-heaven Bergen Kjøtt! Coverart er designet av den visuelle superstjernen Martin Kvamme. Også tilgjengelig i luksusversjon som 180g vinyl gatefold.

 

Reza e iRagazzi

Et kor av solister. Reza Aghmir har hatt en eventyrlig reise i livet. Vokste opp i vakre, kulturrike Iran. Flyktet med foreldrene fra Khommeinis regime i 1986. Kom til Norge som 15-åring. En rebell innen klassisk musikkmiljø, tatt inn på Norges musikkhøgskole - bare for å bli sparket ut igjen. Han samler de beste i et operaband: Carsten Stabell, Yngve Søberg, Marius Roth Christensen, Henrik Engelsviken, Hallvar Djupvik, Thor Inge Falch, Espen Langvik, Ole Jørgen Kristiansen, Rolf Magne Asser, Håvard Stensvold, Fredrik Otterstad, Kjetil Støa, Jens-Erik Aasbø.

Lost Tapes Productions ønsker å bygge broer mellom forskjellige kulturer innenfor musikk. Reisen fra Operahuset til Bergen Kjøtt via Griegs eget hjem på Troldhaugen er en god begynnelse.

 

Lest 10720 ganger Sist redigert mandag, 05 mai 2014 07:51
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.