onsdag, 07 mai 2014 08:47

PLATENYTT: To nye Pure Audio Blu-ray fra Sono Luminus.

Skrevet av

Sono Luminus utgir to nye innspillinger på formatet Pure Audio Blu-ray.

Les mer:

 

 

Vi starter med Zoforbit, innspilt av pianoduoen Zofo. Duoen består av Eva-Maria Zimmermann and Keisuke Nakagoshi, og de har spesialisert seg på klaverinnspillinger for fire hender fremført på bare et piano! Dette er den tredje innspillingen med Sono Luminus, der de to andre var på hhv CD og Pure Audio Blu-ray.

Den første CDen – Mind Meld – var innspillinger av musikk komponert av Bernstein, Shapero, Debussy og Stravinsky, spilt firhendig på et piano.

Den andre utgivelsen var på Pure Audio Blu-ray, med musikk av George Gershwin, Conlon Nancarrow, Allen Shawn, Samuel Barber, John Corigliano og Paul Schoenfield i tolkinger infuert av ulike musikkgenre.

På utgivelsen Zoforbit er det ytre rom tema. Her er det firhendig transkripsjoner av verkene The Milky way av Urmas Sisask, The Planets av Gustav Holst, Celestial Mechanics av George Crumb og Gravity av David Lang.

Zoforbit er en utgivelse i Pure Audio Blu-ray, med spor i stereo LPCM 24bit/192kHz, og multikanal DTS HD MA i 24/192 i 5.0 og 24/96 i 7.0. I god Sono Luminus tradisjon følger det også med en vanlig CD, i tillegg til at spor kan lastes ned kostnadsfritt via mShuttle.

Releasedato for Zoforbit er 27. mai.

Les mer om Zoforbit hos Sono Luminus.

 

 

 

 

 

Den andre nyheten er en utgivelse med musikk av den moderne komponisten Mohammed Fairouz som bor i New York. Dette er den andre utgivelsen på Sono Luminus med hans musikk – den første var utgivelsen var Chamber Works by Mohammed Fairouz.  Men Fairouz har skrevet i svært varierende formater, og på denne utgivelsen er det hans tredje symfoni som er innspilt.

På Pure Audio Blu-ray skiven finner vi både 2.0 LPCM i 24 bits 96 kHz, og DTS HD MA i 24bit /96kHz i 5.0 og 7.0.

 

Releasedato for Poems and Prayers er også satt til 27.mai.

Les mer om Poems and Prayers hos Sono Luminus.

Lest 7342 ganger Sist redigert lørdag, 19 september 2020 16:27
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.