lørdag, 11 januar 2020 11:04

L82 Classic – ny retrohøyttaler fra JBL

Skrevet av

JBL følger opp suksessen med retrohøyttaleren L100 Classic som ble lansert i fjor. Nykommeren L82 Classic har samme designkonsept, men er en vesentlig mer kompakt konstruksjon.

Første møte med JBL L100 Classic var på guttemessen med det politisk korrekte navnet Menn & Ting 2019 i Larvik i fjor vår. Da var det Per Magh som sto for demoen av disse spennende høyttalerne, og de ga et lovende førsteinntrykk. I ettertid har de fått vise seg frem både i Munchen og under fjorårets Hortenmesse.

JBL L82 Classic

JBL må åpenbart ha fått såpass mye positive tilbakemeldinger og godt salg med L100 Classic at de lanserer en ny modell etter samme konsept. Denne gangen er det en langt mer kompakt høyttaler, og en toveis konstruksjon.

Der L100 Classic varter opp med en 5-tommers mellomtone og en 12-tommer i bassen, har JBL erstattet disse med en 8-tommer for mellomtone og bass. Høyttaleren har en bassreflekskonstruksjon, med bassporten i front.

L82 Classic har en tilsvarende ikonisk fronttrekk som storebror, tilgjengelig i tre ulike farger. Og et spesielt tilpasset stativ med navn JS-80 bidrar ytterligere til at L82 får en perfekt 70-talls identitet.

Vi kjenner ikke prisen i Norge enda, men det er åpenbart at den vil bli betydelig lavere enn storebror L100 Classic sin pris.

 

Les mer om L82 Classic hos JBL

 

 

Sist redigert tirsdag, 14 januar 2020 13:09
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.