tirsdag, 12 april 2022 09:00

C5 MkII og A15 – to vårnyheter fra Audio Pro

Skrevet av

Audio Pro har lansert to nyheter i løpet av kort tid. Det startet med den værbestandige strømmehøyttaleren A15 som ble lansert i mars, og i dag fikk vi en melding om at en oppgradert C5 MkII er underveis.

Da strømmehøyttaleren C10 MkII ble lansert i april i fjor så den så interessant ut at vi ba om en test av denne modellen, som i tillegg hadde fått et mer rent stuedesign ved hjelp av enkle grep. Og den testen avslørte så mange gode egenskaper at jeg ble veldig entusiastisk til C10 MkII. Den gjorde det veldig bra i alle de tre kritiske øvelsene funksjonalitet, design og lyd. Ikke minst den varme lyden med en uforskammet god bass til å være en bordradio gjorde at den fremsto som en klar vinner. Og en fra før god app ble ytterligere forbedret utover høsten i form av oppgradert versjon.

Audio Pro C5 MkII

Audio Pro melder om at de forbedringene som kom i C10 MkII har blitt så godt mottatt i markedet at produsenten har blitt inspirert til å foreta tilsvarende grep med lillebror C5. For med C5 MkII ser det ut til at all vesentlig funksjonalitet er beholdt fra C10 MkII. Det inkluderer høy funksjonalitet i trådløse forbindelser, med støtte for både Airplay 2 og Google Cast, som også er kjent fra Chromecast-produkter. I tillegg støtter den Spotify Connect og Bluetooth. Via appen og Google Cast støttes alle relevante strømmetjenester.

På C5 MkII har Audio Pro valgt å beholde det klassiske, litt barske Addon-designet, med bærehank i skinn og eksponerte drivere. Men det funksjonelle betjeningstablået på toppen inklusiv seks preset-knapper har blitt adoptert fra C10 MkII.

Denne modellen kommer i de tre fargene sort, hvit og grå, og får en veil. pris på SEK 3.500,-.

Les mer om C5 MkII hos Audio Pro

Audio pro A15

Den andre nyheten som ble lansert 22. mars er en kreasjon som har en god del likhetspunkt med C5 MkII når det gjelder funksjonalitet, men der Audio Pro har valgt en helt annen innpakning.

C15 er en trådløs multiromshøyttaler og støtter i likhet med C5 MkII både Airplay 2 og Google Cast, i tillegg til Audio Pro sitt multiromsystem. Og blåtann støttes også på A15.

Innpakningen følger en helt annen filosofi på A15. Alle fire sider er stofftrukket, og har mange likhetstrekk med andre moderne strømmehøyttalere, ikke minst de større modellene i Denon sin nye Home-serie. På toppen finner vi det samme betjeningspanelet som på C5/C10 MkII.

En viktig egenskap med A15 er at den er værbestandig. Med en IPX2-rating kan høyttaleren motstå lett regn, mens du kanskje bør la den bli igjen på land hvis du skal dukke etter kongekrabbe.

Audio Pro A15 kommer i lys eller mørk grå, og har en veil pris på SEK 4.000,-.

Les mer om A15 hos Audio Pro

Sist redigert tirsdag, 12 april 2022 10:09
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.