onsdag, 31 desember 2003 23:00

Nye Definisjoner fra Tannoy

Skrevet av

Definition er et velkjent navn på høyttalerserie fra Tannoy. Likevel er det snakk om en helt ny serie.

 

 

Nye Tannoy Definition ble først vist allerede rundt midten av 2008 på messe i Milano, men det er først nå at serien når hyllene. Tidligere Definition besto av D300, D500 D600 og D900. Nå er det tre ulike høyttalermodeller, der alle benytter Tannoy sitt kjente Dual Concentric (DC) konsept, med diskantelement integrert i sentrum av et større mellomtone-/basselement.Kanskje aller mest spennende er den minste modellen. DC8 består av et 8” DC-element i et stort stativ-kabinett. Svært stort etter dagens standarder – før i tiden var det langt mer vanlig å finne åttetommere i en stativhøyttaler.

Videre finner vi to gulvmodeller, DC8T og DC10T som er bestykket med h.h.v. 8” og 10” DC-elementer.

Linjeføringen har klare fellestrekk med serien Revolution Signature, men bl.a. high-gloss finish gjør at Definition har en helt annen finish, og vil muligens fremstå som den mest tiltalende av alle fra Tannoy. Prisnivå i Norge er foreløpig ukjent, men det er vel ikke usannsynlig at vi nærmer oss prisen til seriene i Prestige kategorien.

kes

Lest 4630 ganger Sist redigert tirsdag, 19 januar 2010 15:31
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.