onsdag, 30 oktober 2013 19:49

Bang & Olufsen går trådløst

Skrevet av

Bang & Olufsen introduserer trådløse høyttalere. Navnene er Beolab 17, 18 og 19.

Les mer.

 

Beolab 8000 har et klassisk design som har satt dype spor blant en del designbevisste helt fra den kom i 1992. Den har stått modell når produsenten i Struer nå har lansert en serie trådløse høyttlalere, med Beolab 18 som kjernen. Designmessig er dette en videreuvikling av Beolab 8000, og det er vanskelig for selv audiofile minimalister ikke å bli litt berørt. En fot inspirert av blyantspiss er videreutviklet i Beolab 18, og med en vifteformet spilerekke i sort eller natur eik foran doble 4-tomers basselementer er dette bare lekkert. På toppen av dette finner vi en akustisk linse med likhetstrekk til tidligere modeller den senere tid. Høyttalerne er også forberedt for veggmontering.

 

Beolab 17 er en langt mindre høyttaler. Også den med spesielt elegant design, men spilles det på helt andre strenger enn på Beolab 18. Et kurvet alminiumskabinett gir assosiasjoner til Linn sine tidligere konsepthøyttalere Linn Komponent, selv om det nok må innrømmes at det later til at B&O har tatt det hele atskillig lengre ut. I innmaten finner man en 6-tommers mellomtone/bass element, mens en ¾-tommer tar seg av diskanten. En viktig del av helheten er det elegante stativet laget spesielt for denne høyttaleren.

 

Mine aller første tanker gikk til Tandberg sine fasett-høyttalere fra 70-tallet da jeg først så bilde av Beolab 19. Ved nærmere øyensyn er likheten likevel langt fra slående. Dessuten er dette ikke ordinære høyttalere, men et par trådløse subwoofere. De har 8-tommers element, drevet av 160 watts klasse D forsterker.

 

Se introduksjonsvideo, produsert av Bang & Olufsen her:

 

Les mer hos Bang & Olufsen

 

Sist redigert fredag, 10 januar 2020 11:57
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe