lørdag, 29 mars 2014 09:09

Ex3ma – ekstrem Limited Edition jubileumsutgave fra Sonus Faber.

Skrevet av

Sonus faber har 30års jubileum, og markerer dette med en reinkarnasjon av stativhøyttaleren Extrema i en moderne tapning

Les mer:

Den legendariske høyttalerprodusenten har hovedkvarter i et bygg som kan gi assosiasjoner til et musikkinstrument i utkanten av Vincensa i Nord-Italia. I 1991 skapte de mesterverket Extrema, en høyttaler som fremdeles blir verdsatt og ivaretatt av entusiastiske eiere.

Sonus Faber Extrema anno 1991

Sonus Faber Extrema anno 1991

 

Nå feirer Sonus Faber 30-års jubileum, og i den forbindelse har de laget en jubileumsutgave av Extrema. Det er en helt ny konstruksjonen der tre og karbonfiber er essensielle byggematerialer i den komplekse kabinettkonstruksjonen.

 

 

Ex3ma er en 2-veis høyttaler, med en passiv slavebass på baksiden. Diskantelementet er en 30mm dome av beryllium med D.L.C. (Diamond Like Carbon), mens mellomtone/bass ivaretas er et 180mm element. Slavebassen plassert på baksiden er justerbar, for tuning til rommets og plasseringens bassrespons.

Sonus Faber lager selvfølgelig spesialstativer til de nye ex3ma, og totalpris kan fryktes å komme opp på et nivå der du også kan velge en moderat ny bil. Men den er neppe like elegant som en Sonus Faber Ex3ma, for ikke å snakke om lyden..

 

 

Nyt videoen nedenfor som er produsert av Sonus Faber, og les mer om høyttaleren hos produsenten.

Sist redigert mandag, 21 september 2020 11:43
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.