søndag, 13 november 2022 10:55

TEST: Google Pixel 7 og 6a – det uforskammede flaggskipet Pixel 7 Pro sin lillebror og nære fetter Spesial

Skrevet av

 

For et tre uker siden presenterte vi testen av Google sin nye flaggskipmobil som ble lansert på Google sin store Norgeslansering av Pixel den 6. oktober. Men det var i tillegg to andre rimeligere mobiltelefoner som ble lansert den samme kvelden. Og hvis du er nysgjerrig på om de to mindre modellene også greier å hevde seg mot konkurrentene, må du lese denne testen av Pixel 7 og Pixel 6a. Det samme gjelder hvis du lurer på hvilken av de tre modellene som gir best valuta.

Innhold:

Pixel mobiltelefoner

Økosystemet

Modellene

Terrenget

Pixel 6a

Pixel 7

Design og finish

Pixel 6a

Pixel 7

Innmat

Tensor G2

VPN

Minne og lagring

Pixel 6a

Pixel 7

Tilkoblinger, batteri og lading

Operativsystem

Pixel for audiofile?

Tapsfri gjengivelse via UAPP

Kind of Qobuz Connect

Bluetooth

Skjerm

Pixel 7

Pixel 6a

Kamera

Pixel 7 Pro

Pixel 7

Pixel 6a

DXOMARK

Kamera med smarte funksjoner

JPG eller RAW?

Photo Unbur

Magic Eraser

Portrett Mode og Portrettlys

Visuelle hjelpemidler

Andre smarte og praktiske detaljer

Enhåndsmodus

Vibrering og fysisk tilbakemelding.

Oppdagelse av bilulykker

Regler basert på lokalisering

Guided Frame

Hvilken Pixelmodell passer best?

Pixel 6a

Pixel 7

Pixel 7 Pro

Konklusjon

Priser for Pixel-modellene:

 

Da Google gjorde sitt inntog i Skandinavia samtidig med Nederland og India med sin Pixel-kolleksjon, var de allerede etterlengtet vare. Og grunnen til det er at Goole alltid har hatt interessante mobilmodeller, til tross for at de ikke historisk alltid har vært best. For det de nesten alltid har levert veldig godt på har vært tre essensielle punkt – kamera, programvare og pris.

Pixel mobiltelefoner

Google sine mobiltelefoner startet som modeller med betegnelsen Nexus en gang i barndommen til tastaturfrie mobiler. Det var da man hadde oppdaget at et stort display gjøre samme nytten som et utall med harde taster, med andre ord rake motsetningen til de klassiske Nokia-mobilene.

Fra 2016 kom de første Pixel-modellene, og de har blitt fornyet hvert år i oktober. Og hver vår fra 2019 har det kommet en nedskalert utgave av forrige års toppmodell med benevnelsen a i slutten av navnet, litt etter samme lest som Samsung sine A-modeller. Og her kommer vår ene testmodell Pixel 6a inn i bildet.

Og så har altså alle disse modellene bare blitt lansert i et begrenset antall land, der Skandinavia har blitt holdt i skyggen helt til i år.

1. generasjon Pixel-mobiler - Pixel og Pixel XL

Økosystemet

Jeg gikk litt i dybden på Google sitt økosystem i testen av Pixel 7 Pro, og det samme økosystemet er selvfølgelig til stede med disse to mer moderat prisede modellene i premium- og mellomklassen. Google sitt økosystem er like omfattende hos Google som hos erkerivalen Apple, og kanskje enda et hakk sterkere enn hos Samsung.

For Google sitt økosystem inkluderer ørepluggene Pixel Buds Pro, som vi har inne på en test som er nestemann i køen for å bli publisert. Videre har de et nettbrett som kommer i 2023, og en klokke som foreløpig ikke er annonsert for Norgeslansering.

Og i tillegg har vi selvfølgelig den velkjente programvarekolleksjonen og tjenestene til Google.

 

Modellene

Vi har altså allerede tatt for oss flaggskipmodellen Pixel 7 Pro som vi skrev om her. Og hvis du ikke allerede har lest den testen, anbefales det at du gjør det først, for den er en nyttig referanse for mye av det vi skriver om i denne testen av Pixel 6a og Pixel 7

Terrenget

Pixel 6a

Pixel 6a har en prislapp på 4.990,-, og her er det ganske mange andre mobiler å velge mellom. En av de kanskje mest interessante konkurrentene er Samsung sin Galaxy A53. Den har en vesentlig større skjerm med bedre spesifikasjoner, men regnes ikke for å være helt på høyden når det gjelder bildekvalitet på kameradelen. I likhet med Pixel 6a har den heller ikke trådløs lading. Andre alternativer hos Samsung er Galaxy S20 FE, som opprinnelig koster litt mer enn Pixel 6a.

Apple har for tiden to modeller som nærmer seg Pixel 6a, men ligger en halv tusenlapp over. Det er iPhone 11, en tre generasjoner gammel modell som jeg selv er i besittelse av, og iPhone SE 2022. På sistnevnte modell må du nøye deg med 64 GB Ram og en skjerm på 4,7 tommer. Du skal være veldig på eplekjøret for å gjøre akkurat det valget, men selvfølgelig får du iOS operativsystem og alle dets herligheter. Og ulemper.

De mest interessante konkurrentene er kanskje Oneplus Nord 2 og 2T, og Xiaomi MI 10 Lite, som koster 2-3 hundrelapper mindre enn Pixel 6a.

Pixel 7

Pixel 7 er altså modellen som prismessig ligger omtrent midt mellom 6a og 7 Pro, det vil si med en prislapp på 6.990,- ligger den et hakk nærmere Pixel 6a enn flaggskipet. Men signalementet til disse to mobilene er likevel ganske forskjellig, for mens Pixel 6a er en forsiktig nedgradert- men samtidig moderat oppdatert og modernisert utgave av fjorårets Pixel 6, er Pixel 7 en nedskalert utgave av flaggskipet Pixel 7 Pro.

Også størrelsen ligger et sted mellom 7 Pro og 6a, med sin skjerm på 6,3 tommer, en tiendels tomme mindre enn den modellen den avløser – Pixel 6.

De naturlige referansene hos konkurrentene tenker jeg fremdeles er hos Apple og Samsung, selv om det selvfølgelig er mange andre skarpskodde konkurrenter der ute. Hos Apple er det basisversjonen iPhone 14 som er den naturlige referansen for Pixel 7. Men samtidig er situasjonen altså den at du må ut med fire tusenlapper mer for rimeligste utgave av iPhone 14, og da får du samtidig ikke større skjerm enn den som sitter på Pixel 6a. Så det er fristende å komme med en tilsvarende kommentar her som den jeg kom med for Pixel 6a vs. Apple – du skal være ganske heftig på eplekjøret hvis du likevel velger en iPhone fremfor Pixel 7. Men det er det tilsynelatende ganske mange av oss som er …

Hos Samsung slipper du unna med en tusenlapp mindre enn hos Apple for den naturlige konkurrenten Galaxy S22. Men også på den rivalen må du nøye deg med en skjerm på 6.1 tommer.

 

Design og finish

Pixel 6a har i likhet med Pixel 7 en helt flat skjerm. Dette skiller dem begge fra Pixel 7 Pro, som har en moderat avrunding av skjermkanten. Eller waterfall, som det også kalles. Her må jeg innrømme at jeg foretrekker løsningen på Pixel 7 Pro, men jeg vet samtidig at mange foretrekker skjerm uten denne avrundingen, samtidig som det har vært noen modeller som hadde såpass utagerende avrunding at det kunne gi utfordringer i bruken. Der er ikke 7 Pro, som fungerer helt utmerket. Men den flate skjermen er sikkert rimeligere å produsere også, og dermed et naturlig valg på mellomklasse- og økonomimodeller.

Pixel 6a

Pixel 6a bygger på fjorårets modell Pixel 6 og 6 Pro, og har noen forenklinger i materialbruk i forhold til disse. Det er på baksiden du merker best forskjellen, og her er Gorilla glass Victus på Pixel 7 og 7 Pro erstattet med plast. Det gjelder både for de to-tonede flatene over- og under kameraremsen, og for selve kameraremsen. Men selv om disse flatene altså er laget i plast, har de et veldig premium-preg over seg, og det er litt vanskelig å oppdage at dette faktisk er plast, og ikke glass. Det er vel kanskje først og fremst i ripefasthet den største praktiske forskjellen ligger, der det må antas at Victus-glasset i Pixel 7 og 7 Pro er mer robust over tid. Men jeg har ikke fått noen riper i plasten på testeksemplaret i testperioden.

Ser vi bort fra materialet er det kanskje en smakssak om man foretrekker metallet i kamerabåndet på 7-serien, eller glass/plast-båndet på 6 og 6a. Personlig syns jeg aluminiumsbåndet i 7-serien er veldig flott, men vet samtidig at det er lett å tiltrekkes av det ferskeste designet. Det viktigste er likevel at det tverrgående kamerabåndet er veldig praktisk både i å gi en stabil liggeflate, og at den gir et støttegrep. Dette deles fullt ut med både resten av 6-serien og 7-serien.

Også på Pixel 6a er alle betjeningsknappene samlet på høyre side, og her er de plassert en anelse høyere enn på 7 og 7 Pro. Det er også stort sett en tilvenningssak, og personlig syns jeg plasseringen på 6a fungerer like bra.

Pixel 6a er tilgjengelig i tre farger – Chalk, som er den fargen mitt testeksemplar har, Charcoal som er ganske like den mørke antrasitt på Pixel 7 Pro, samt den grå-grønne Sage. Alle modellene har en to-tonevariasjon, der baksiden over kameraremsen har en litt avvikende fargetone enn hovedflaten under. Dette bidrar til å gi disse modellene litt personlighet i uttrykket. Personlig er jeg en litt enkel sjel, og kunne også levd fint med samme farge på hver side av kameraremsen. Men det har vel egentlig vært litt av Pixel sin personlige stil å være litt leken med fargebruken. Uansett syns jeg den lyse fargen på testeksemplaret fungerer veldig bra. Og igjen har jeg litt tro på denne grå-grønne fargetonen, i tillegg til at antrasitt aldri kan bli feil for store deler av befolkningen. Dette er vel egentlig en veldig bankers guttefarge?

Hvis vi gløtter over mot hovedkonkurrenten Apple, får du ikke det moderne nyklassiske epleutseende på de aktuelle konkurrentene i denne prisklassen – iPhone 11 og SE 2022. Da må du i så fall opp til iPhone 12, og da ryker det plutselig minst åtte og et halvt tusen.

Samsung Galaxy A53 har derimot et design som kan være et godt alternativ til Pixel 6a.

Løfter vi blikket litt får Pixel 6a mer enn godkjent på design og finish, selv om det naturlig nok er en markant forskjell opp til materialbruken på Pixel 7 og 7 Pro.

Pixel 7

Her har vi kommet til et virkelig interessant tema, for med basisversjonen av Pixel 7 har vi en situasjon der det kan godt tenkes at mange vil foretrekke Pixel 7 foran flaggskipet 7 Pro når det gjelder material- og fargebruk. For Pixel 7 står egentlig ikke noe som helst tilbake for materialbruken i 7 Pro. Metallet som er brukt i rammen og kamerastripen på baksiden er i matt aluminium på Pixel 7 i stedet for den polerte utførelsen på 7 Pro. Selv tenderer jeg til å foretrekke materialbruken på syver`n, selv om det er en del andre kvaliteter på Pro-modellen som trekker opp. Og de kommer vi tilbake til. Også forholdet med kantavrundingen i form av moderat Waterfall på 7 Pro kan det være noen som ønsker å velge vekk til fordel for den helt flate skjermen på Pixel 7. Men personlig er jeg ikke der.

Men jeg syns at Pixel 7 tar seg uforskammet godt ut med kantlinjen i matt aluminium, ikke minst i fargekombinasjonen til testeksemplaret som har utførelse i Lemongrass, en blass gul-grunn farge. De to andre fargene som er tilgjengelig er to kjenninger fra Pixel 7 Pro – Snow og Obsidian.

Pixel 7 gir i mine øyne en mye kraftigere premiumfølelse enn 6a, og så er den da også klart mer påkostet. Pixel 7 har også en litt slankere ramme, som gir litt bedre arealutnyttelse av forsiden.

Innmat

Tensor G2

Her finner vi et av hovedskillene mellom Pixel 6a og Pixel 7 / 7 Pro. For mens sistnevnte modeller har den oppdaterte prosessoren Tensor 2, er det den opprinnelige Tensor-prosessoren som sitter i Pixel 6a. På begge modellen har hovedprosessoren selskap av M2-chipen som tar seg av sikkerhet.

Nå skal det ikke være dramatiske forskjeller på papiret mellom de to prosessorene, men tilrettelegging for maskinlæring og AI kan utgjøre en litt mer vesentlig forskjell.

En av forskjellene er bl.a. at ansiktsgjenkjenning ikke er tilgjengelig på Pixel 6a, mens den er det på Pixel 7. Og så minner jeg om den begrensningen i ansiktsgjenkjenningen at den bare kan benyttes til å låse opp skjermen, ikke som ID til f.eks. betalingstjenester. Derimot er fingeravtrykksensoren hurtig, i motsetning til det som har blitt rapportert på forgjengeren og på Pixel 6 -modellene.

VPN

VPN er en ganske unik løsning for Google sine Pixelmobiler Pixel 7 og 7 Pro. Innebygd VPN fra Google One i Pixel skal bidra til å holde brukeren trygg på nettet, uansett hvilken app eller nettleser man bruker. VPN er ikke på plass enda, men skal komme med det første og ha varighet i hele mobilens levetid. Denne løsningen blir meg bekjent ikke tilgjengelig på Pixel 6a.

Minne og lagring

Det er dessverre ikke kortplass for ekstra lagring på noen av Pixel-modellene, noe som er en tiltagende trend på mobiltelefoner å droppe.

Pixel 6a

Testeksemplaret av Pixel 6a har 128GB lagringskapasitet, og det er eneste variant som er tilgjengelig. Minne er på 6GB, og dette er mindre enn de 8GB som er inne i Pixel 7 og 12Gb i 7 Pro. I praksis merket jeg ingen utfordringer med denne begrensningen i Pixel 6a, men uten at jeg har utsatt den for et forsøk på torturtest.

Pixel 7

På Pixel 7 kan du i likhet med på 7 Pro velge mellom 128GB og 256GB lagring. Og prisforskjellen for dobbel lagringsplass er også den samme som på 7 Pro – en tusenlapp. Også Pixel 7 har plass for et enkelt nano-SIMkort, og har i tillegg støtte for eSIM.

Tilkoblinger, batteri og lading

Den eneste fysiske tilkoblingen er en USB C-terminal, som tar seg av lading og overføring av data og digital lyd. På dette punktet skiller alle Androidbaserte mobiler seg som kjent fra iPhone, som til nå har hatt lightning. Men skal vi tro sikre kilder blir det slutt på Lightning-kontakten fra og med neste års modeller av iPhone, takket være et EU-direktiv. En kjærkommen endring, men som kan tenkes komme med en bismak for potensielt fremtidige oppgraderinger av USB-C. En lovpålagt tilkoblingsstandard kan lett fungere som en boomerang, og en bremsekloss i en ellers naturlig utvikling.

På samme måte som med Pixel 7 Pro kommer også Pixel 6a og Pixel 7 uten analog 3,5mm utgang for lyd. Minijack er historie på de aller fleste mobilene nå til dags. Også en lader er droppet, en trend som ble startet av Apple for et par år siden.

En av de punktene der Google har vært tydelig med sparekniven på Pixel 6a er QI-lading. Dette er en av de punktene der det merkes at Pixel 6a ikke er en premium-modell, og den deler dette med rivalen - Samsung sin Galaxy A53. Om det er et klokt valg av Google er vanskelig å si. Det er et åpenbart savn for mange, men på en annen side kommer det aldri uten omkostninger å spare produksjonsutgifter. Og for deg som bruker kan det være en nyttig øvelse om mangel på trådløs lading bidrar til å gjøre Pixel 7 til et mer interessant valg, eller om du greier deg fint uten QI-lading.

Batteriet på Pixel 6a har en oppgitt batterikapasitet på 4410 mAh, som er bra, og tilsvarer vel omtrent kapasiteten til Pixel 7 Pro når man tar høyde for at flaggskipmodellen har en 120Hz skjerm på 6,7 tommer, og med større lysstyrke. I praktisk bruk har jeg også på Pixel 6a opplevd at batteriet holder et stykke inn i dag 2 med middels bruk, og også her med Always on Display aktivert.

Pixel 7 har faktisk en anelse mindre batterikapasitet enn Pixel 6a, med 4355 mAh. Men også her oppleve jeg at den holdt fint i godt over en dag i praksis.

Operativsystem

Pixel skiller seg fra de aller fleste andre Androidbaserte mobiltelefonene ved at de benytter Android uten noe ekstra skall. Dette i motsetning til f.eks. Samsung, som benytter One UI.

Fordelen med å benytte Android direkte er flere. For det første blir det færre ledd som skal gjennom en oppdatering, og Pixel er de første mobiltelefonene som benytter Android 13. Det vil si – Pixel 7 og 7 Pro ble født med Android 13 innabords, mens Pixel 6a opprinnelig kom med Android 12, men fikk en oppgradering til Android 13 i testperioden. Dette er en oppgraderingfrekvens som er mye mer på hugget enn det som er normalt for de fleste Androidbaserte mobiler som ikke benytter Android uten skall. Og i tillegg har Pixel sin løsning den fordelen at det er mindre prosessorkrevende.

Pixel for audiofile?

Som nevnt i et tidligere avsnitt er også Pixel 6a og Pixel 7 uten analoge 3.5mm utganger.

Min Galaxy S10 var en av de siste premium-mobilene med analog utgang, men så er det likevel en del å hente på å benytte både ekstern DAC og hodetelefonforsterker, eller begge deler i et, som er en del av dongle-DAC konseptet.

Jeg tok en liten runde med de innebygde høyttalere, der det er en høyttaler i bunnen som er supplert med en mer diskré høyttaler på toppen. Denne løsningen gir mulighet for stereolyd i landskapsorientering, og jeg spilte et utdrag av Netflix-filmen Geisha på både Pixel 6a og Pixel 7. Det ga en grei opplevelse på Pixel 6a, og enda et hakk bedre på Pixel 7. På Pixel 7 var det egentlig bare skjermstørrelsen som ikke nådde helt opp til 7 Pro, mens det for Pixel 6a også skorter litt på lysstyrke og kontrast i forhold til 7 Pro. Men for all del – dette er lommekino. Ingen av disse kan selvfølgelig sammenlignes med hjemmekinoopplevelsen som gis med et bra lydoppsett og en større skjerm, selv om bildekvaliteten i seg selv er veldig bra på Pixel 6a, og enda bedre på Pixel 7. Også lyden er forresten et hakk bedre på Pixel 7 enn på 6a.

Et forhold som kanskje ikke er så allment kjent på Androidbaserte mobiler er at det faktiske er noen av modellene som kan levere analog lyd ut på USB C-utgangen. På disse modellene er det altså en DAC inne i mobilen som konverterer signalet før det sendes til USB-utgangen. Alle mobiler har selvfølgelig en DAC innabords, det uvanlige på noen modeller ligger i at de også kan knyttes til USB C-utgangen. Meg bekjent finnes det ingen tilsvarende løsning for iPhone som kan gi analog lyd ut på Lightning-utgangene. Alle Lightning-donglene som leveres av Apple eller andre er av den aktive kategorien, med innebygget mini-DAC.

På de aktuelle Androidmodellene kommer dette i tillegg til den mest vanlige løsningen med at det er digital lyd ut på den samme USB-utgangen. Denne kategorien mobiler kan utstyres med noe som kalles en passiv USB-dongle, og den fungerer bare som en overgang til hun-3.5mm for tilkobling av analoge hodetelefoner. Etter hva vi forstår er det bare et mindretall av mobilprodusentene som har denne muligheten for analog lyd ut fra USB C-utgangen, og Google er ikke blant dem.

Tapsfri gjengivelse via UAPP

USB Audio Player Pro (eller UAPP blant venner) ble installert i alle de tre testmodellene. Og dette er programvare som sikrer at den opprinnelige filen blir beholdt tapsfri, uten resampling til 48kHz som er en Android-greie. Det finnes andre program også som kan ivareta dette, men jeg har bare erfaring med UAPP. Og strømming fra diverse strømmetjenester skjer med godt resultat til Cayin RU6, iFi hip-dac, Audioquest Dragonfly Cobalt og en rigg med Topping D50s og A50. Og et 24/96-signal blir formidlet med 96kHz samplingrate i god behold frem til Topping-DACen.

UAPP er et program som har ganske avanserte innstillinger for å sikre knirkefri formidling av lyden uten dropout, og i tillegg er det et knippe lett tilgjengelige funksjoner som har nyttig funksjonalitet:

  • Bit Perfect  - denne deaktiverer de fleste av de andre funksjonene, og sikrer en lossless gjengivelse.
  • 10-bånds grafisk EQ
  • 6 bånds parametrisk EQ
  • MorphIt. Dette er den mest spektakulære av funksjonene, der du i to trinn kan forvandle lyden i de tilkoblede hodetelefonene. I første trinn legger du inn hvilken hodetelefon som er tilkoblet, fra en liste med mange hundre modeller. Neste fase er at du legger inn hvilken hodetelefon som skal etterlignes i klangen. Dette gir selvfølgelig ingen presis etterligning, men kan likevel være et morsomt forsøk, og gir en veldig grovmasket ide om klangegenskapene til ulike hodetelefoner du aldri har prøvd.

I tillegg gir UAPP-appen mulighet for MQA-dekoding, som er kjekt å ha dersom du har et TIDAL Master-abonnement.

Jeg har prøvd ut primærappene til de ulike strømmetjenestene jeg har abonnement på og blir kanskje like overrasket hver gang jeg blir påminnet at også Apple Music er tilgjengelig på Androidmobiler. Eller egentlig ikke. Jeg prøvde også ut appene til Bluos og HEOS Til de respektive strømmemotorene, og blir litt oppgitt over at Qobuz fremdeles ikke er tilgjengelig i HEOS-appen. Men det er selvfølgelig ikke Google eller Pixel sin feil, og gjelder for alle mobiler og andre plattformer.

Kind of Qobuz Connect

Min aldrende referansestreamer Linn Akurate DS har også sin Kazoo-app som fungerer greit. Linn har laget en ny app, som supplement til Kazoo, men den fungerer bare på iOS. Derimot er det en tredjepartsapp som er kjekt å ha på bl.a. Pixel-mobiler, og det heter BubbleDS. I tillegg til at du kan bruke BubbleDS til å søke opp musikken i både TIDAL og Qobuz, er det en fiks mulighet for å benytte Qobuz sin originalapp og sende den til en Linnstreamer via BubbleDS. Det blir nesten som en slags Qobuz-Connect, og det er uansett streameren som henter musikkstrømmen direkte fra Qobus via nettet.

Alle disse appene fungerte utmerket på alle de tre Pixel-modellene, omtrent likt med hvordan de fungerer med min Galaxy S10. Men som så ofte ellers er lydkvalitet avhengig av tilkoblet utstyr, og Pixel 7 og 6a sin oppgave å ikke stikke kjepper i hjulene for at gode signaler ikke blir degradert underveis. Og det later det ikke til at de blir. Og igjen minner jeg om at det er en fryd å navigere i strømmeapper på disse Pixelmobilene med den svipe-funksjonen som gjør at du kommer lett tilbake til forrige side eller nivå. Og i tillegg er enhåndsikonet som gir deg kjapp tilgang til toppen av siden på skjermen et funn, noe jeg mistenker at Pixel er alene om.

Now Playing er en funksjon jeg ble litt betatt av, og som jeg skrev utdypende om i testen av Pixel 7 Pro. Den gir mulighet for konstant overvåking av musikken du omgir deg med, og gjenkjenner en del av låtene. Faktisk alle, hvis du bare insisterer.

Bluetooth

Det er Bluetooth 5.2 som er installert på alle de tre modellene som har vært på test, og av kodeker er det støtte for SBC, AAC, aptX, aptX HD og Sony sin LDAC. Her er det altså støtte for alle de vanlige kodekene, så det er som så ofte ellers enheten i den andre enden som setter begrensningene.

Men i tillegg er det støtte for Bluetooth LE, en moderne variant av Bluetooth som er avhengig av Bluetooth 5.2. LE har en egen avdeling kalt LE Audio. Og her finner vi en ny interessant kodek som heter LC3. Det som er det interessante utgangspunktet med Bluetooth LE er at den er veldig mye mer effektiv en klassisk Bluetooth, med de mulighetene det gir. Og for lydoverføring er det selvfølgelig minst mulig signaltap som er målet for oss audiofile, sammen med muligheten for dramatisk økt batteritid.

Og så vil jeg benytte anledningen til å nevne at tapsfri aptX Lossless som vi skrev om i fjor høst da kodeken dukket opp i en fjern horisont nå har blitt tilgjengelig på et sett IEM og et par mobiltelefonmodeller fra ASUS.

Skjerm

Det viktigste grensesnittet mellom teknologi og bruker er skjermen, og nettopp skjermen er det elementet som i størst grad skiller de tre Pixel-modellene vi har testet.

Pixel 7 Pro er den på hele 6,7 tommer, og har en oppløsning på 3140 x 1440 som gir 512 ppi . Formatet er 19.5:9.

Pixel 7 og 6a har i likhet med flaggskipmodellene fra Google, Apple og Samsung et Always On Display. Dette er konfigurerbart, og består i et knippe basisinformasjon som viser på en veldig sterkt dimmet skjerm. Også dette påvirker selvfølgelig batteritid, men jeg har ikke registrert at det er dramatisk

På testeksemplarene valgte jeg å konfigurere den med klokke, dato og utetemperatur. Batteriprosent er også med, og dette er noe du må aktivere på hjemskjermen også, for det er merkelig nok slått av som default. Og så har jeg også satt opp Now Playing, en slags musikkgjenkjenner som dveler i bakgrunnen. Se mer om dette under avsnittet «Pixel for audiofile»?

Som du vil se i sammenligningen nedenfor er skjermen en av de viktige elementene som skiller de tre, både i størrelse og kvalitet. Rent bruksmessig er jeg ikke sikker på om alle vil foretrekke flaggskipmodellen foran Pixel 7, siden en størrelse på 6,7 tommer har en omkostning når det gjelder vekt og håndterbarhet. Pixel 7 sin mellomstørrelse på 6,3 tommer vil av mange oppleves som et veldig godt kompromiss, og særlig når det kombineres med en oppfriskingsfrekvens på 90 Hz og en veldig god lysstyrke. For min del er det vanskelig å komme forbi at 6,7-tommeren på Pixel 7 Pro gir en veldig god brukeropplevelse, og den utrolig gode enhåndsmodusen eliminerer i praksis bruksulempene med en maksimalt stor skjerm.

Pixel 7

På Pixel 7 er skjermen redusert til 6,3 tommer, og det er også 0,1 tommer mindre enn på forgjengeren Pixel 6. Men oppløsningen på Pixel 7 er med 1080x2400 den samme som på forgjengeren, noe som gir en litt høyere ppi på Pixel 7.

Oppfriskningsfrekvensen på Pixel 7 er på 90Hz, som er midt mellom frekvensen til Pixel 7 Pro og 6a. Jeg opplever at forskjellen ned til de 60Hz som Pixel 6a har er større og viktigere enn forskjellen opp til de maksimalt 120Hz på 7 Pro.

Lysstyrken på 1400 nits ligger veldig tett på 7 Pro sine 1500, mens det er en mer åpenbar forskjell ned til Pixel 6a sine 1100 nits.

Sammenligner vi Pixel 7 med iPhone 14, gir sistnevnte en høyere oppløsning på en litt mindre skjerm. 1170 x 2532 gir en oppløsning på 460 ppi – en midlertidig etappeseier til iPhone 14 her altså, men det er før vi tar refreshrate og peak nits i betraktning. Peak nits på standard iPhone 14 er på greie 1200 nits, men en refreshrate på 60Hz på en mobil til 11 tusenlapper eller mer er vel egentlig nokså oppsiktsvekkende utdatert i 2022, og bør være begrenset til økonomimodeller. Sammenligner vi med Galaxy S22 tilbyr den 1080 x 2340 på en 6,1-tommer, som gir 425 ppi på en skjerm med peak nits på 1300. Men oppfriskingsfrekvensen er variabel, opp til 120 Hz.

Glasset på Pixel 7 er i samme kvalitet som på 7 Pro - Corning Gorilla Glass Victus, som er den sterkest kategorien Gorilla Glass. På Pixel 6a er denne redusert til Corning Gorilla Glass 3.

Pixel 6a

Oppfriskingsfrekvensen på Pixel 6a er på 60Hz, samme som på de aktuelle iPhone-konkurrentene. Men Pixel 6a blir ganske grundig slått på dette punktet av Galaxy A53, som har 120Hz.

Skjermen på Pixel 6a er av typen OLED, og har en størrelse på 6,1 tommer. Dette er en skjermstørrelse som har blitt etablert som en slags defaultverdi for mobiler med moderat skjermstørrelse i 2022. Oppløsningen er 1080x2400, og det gir et format på 20:9.

Som nevnt tidligere er oppfriskingsfrekvensen på 60Hz, og dette er en av de viktige skillene opp til Pixel 7. Jeg opplever at 60Hz er helt greit også på Pixel 6a, men så er jeg ingen utagerende gamer.

Kamera

I tillegg til displayet er kamera en av de viktigste elementene i en moderne smartmobil. Og i den øvelsen har alle de tre Pixel-modellene en riktig god løsning. Men det er likevel viktige forskjeller, og for meg er det flaggskipmodellen som skiller seg tydeligst fra de to andre modellene.

Basert på produsenten sine spesifikasjoner har vi laget en tabell som sammenstiller kameraspesifikasjonene på de tre modellene fra Pixel. Og basert på blant annet denne oppstillingen tar vi en gjennomgang av hva som skiller de tre modellene.

Pixel 7 Pro

Pixel 7

Pixel 6a

BAKSIDEKAMERA

 

 

Hovedkamera - vidvinkel

 

 

50 MP Octa PD Quad Bayer-vidvinkelkamera

50 MP Octa PD Quad Bayer-vidvinkelkamera

Vidvinkelkamera med 12,2 MP og doble piksler

1,2 μm pikselbredde

1,2 μm pikselbredde

1,4 μm pikselbredde

ƒ/1,85 blenderåpning

ƒ/1,85 blenderåpning

ƒ/1,7 blenderåpning

82° synsfelt

82° synsfelt

77° synsfelt

1/1,31-tommers bildesensor

1/1,31-tommers bildesensor

1/2,55-tommers bildesensor

 

2x [optical equivalent] zoom og høyoppløselig zoom opptil 8

Høyoppløselig zoom på opptil 7x

Ultravidvinkel

 

 

12 MP ultrawide camera med autofokus

12 MP ultravidvinkelkamera

12 MP ultravidvinkelkamera

1,25 μm pikselbredde

1,25 μm pikselbredde

1,25 μm pikselbredde

ƒ/2.2 blenderåpning

ƒ/2,2 blenderåpning

ƒ/2,2 blenderåpning

125,8° synsfelt

114° synsfelt

114° synsfelt

Linsekorrigering

Linsekorrigering

Linsekorrigering

Tele

 

 

48 MP Quad Bayer PD-telelinsekamera

   

0,7 μm pikselbredde

   

ƒ/3,5 blenderåpning

   

20,6° synsfelt

   

5x optisk zoom

   

høyoppløselig zoom opptil 30x

   

Generelt

 

 

LDAF-sensor (autofokus ved hjelp av laserregistrering)

LDAF-sensor (autofokus ved hjelp av laserregistrering)

 
 

Spektral sensor og flimringssensor

 

Optisk + elektronisk bildestabilisering på vidvinkel- og telefotografering

Optisk + elektronisk bildestabilisering

Optisk + elektronisk bildestabilisering Rask kameraaktivering

Spektral sensor og flimringssensor

Spektral sensor og flimringssensor

 

Rask kameraaktivering

Rask kameraaktivering

 

FRONTKAMERA

 

 

10,8 MP

10.8 MP

8 MP

1,22 μm pikselbredde

1.22 μm pikselbredde

1.12 μm pikselbredde

ƒ/2,2 blenderåpning

ƒ/2,2 blenderåpning

ƒ/2.0 blenderåpning

Fast fokus

Fast fokus

Fast fokus

92,8° ultrabredt synsfelt

92,8° ultrabredt synsfelt

84° bredt synsfelt

KAMERAFUNKSJONER

 

 

Makrofokus

 

 

Magisk viskelær

Magisk viskelær

Magisk viskelær

Skarpere bilde

Skarpere bilde

 

Bevegelsesmodus

Bevegelsesmodus

 

Real Toneᵀᴹ

Real Toneᵀᴹ

Real Toneᵀᴹ

Gjør ansikter skarpere

Gjør ansikter skarpere

Gjør ansikter skarpere

Panorama

Panorama

Panorama

Manuell hvitbalansering

Manuell hvitbalansering

Manuell hvitbalansering

Låst mappe

Låst mappe

Låst mappe

Nattmodus

Nattmodus

Nattmodus

Bildeforslag

Bildeforslag

Bildeforslag

Portrettmodus

Portrettmodus

Portrettmodus

Portrettlys

Portrettlys

Portrettlys

Høyoppløselig zoom

Høyoppløselig zoom

Høyoppløselig zoom

Autofokus ved bevegelse

Autofokus ved bevegelse

Autofokus med bevegelse

Kjente ansikter

Kjente ansikte

Kjente ansikter

Liveeksponering

Liveeksponering

Liveeksponering

Live HDR+

Live HDR+

Live HDR+

 

 

Profesjonell panorering

 

Pixel 7 Pro

Vi starter med å se på Hardware-spesifikasjonene, der Pixel 7 Pro har et hovedkamera som er en vidvinkel med 25mm F1,85 vidvinkel og en sensor på 50 MP.

Hovedkameraet er supplert med et 12 MP, f/2.2, 126˚ ultrawide 1/2.9". Dette er altså en 0.5x ultravidvinkel, og det at det er en såpass vid ultravidvinkel har jeg fra før lært meg å sette umåtelig stor pris på fra min iPhone 11.

Høydepunktet er likevel en 48 MP, f/3.5, 120mm tele som tilsvarer 5x optisk zoom. Det at sensoren på telekameraet er på 48 MP gjør at en hybrid zoom på opptil 30x gir mening. Og selv om man kanskje med fordel kan utvise en tilbakeholdenhet med å benytte 30x på bilder der bildekvalitet og oppløsning er viktig, har jeg opplevd gode bilder opp til 20x zoom.

Frontkameraet på Pixel 7 Pro og Pixel 7 har samme spesifikasjoner, og jeg har heller ikke registrert noen kvalitetsforskjeller under testen. Dette er et godt kamera, som også har en portrettmodus som fungerer godt.

Også Makrofokus er en egenskap som mangler på de andre modellene. Det er forresten en mulighet for å aktivere- og deaktivere automatisk makromode, og fordelen med å slå den av er at har full kontroll selv. Det å deaktivere automatikken gjør du i settings, mens det er veldig enkelt å sla makro av- og på bare ved å trykke på et ikon på skjermen mens du er i kameramode.

Pixel 7

På Pixel 7 går du glipp av noen av godbitene på flaggskipmodellen Pixel 7 Pro. Det dreier seg primært om at Ultrawide-kameraet her har fått en mer moderat spredning på 114 °, mot 125,8 ° på Pixel 7 Pro. Dette kan virke som litt ubetydelig forskjell, men det gir ganske betydelig utslag hvis du skal få med mest mulig i et interiør. Eller skal ta et gruppebilde av gjengen på litt kloss hold. Og som nevnt under omtalen av Pixel 7 Pro mister du også autofokus på makrofunksjonen, som gir mulighet for å ta bilder med en avstand ned til 3cm fra motivet.

Og så er teleobjektivet på Pixel 7 Pro droppet på basismodellen. Dette er også en vesentlighet i forskjellen på de to modellene. Det har ikke bare betydningen at Pixel 7 Pro kan ta høyoppløste bilder opp til 8x, men gir også muligheten for å gå enda betydelig lenger, opp til 30x, selv om oppløsningen da ikke er på topp.

Ut over dette har jeg ikke vært i stand til å registrere andre hovedforskjeller på kameraene i de to modellene. Bildekvaliteten er selvfølgelig ikke helt identisk, og gir seg mest utslag ved zoom. Men det er virkelig gode bilder fra begge de to Pixel 7-modellene.


Pixel 7 øverst - Pixel 6a nederst

Pixel 6a

Her er det litt flere forskjeller, selv om man lett kan få inntrykk av at Pixel 6a og har mye til felles med sine to baksidekameraer. Men her er det litt mer tydelige forskjeller på kvalitet og størrelse på sensorer.

Mest åpenbart er dette på den vanlige vidvinkelsensoren, som har en 50 MP sensor på Pixel 7, mens sensoren på 6a er på 12,2 Mp. Nå oppleves ikke denne forskjellen som på langt nær like dramatisk som tallene skulle tilsi, men Pixel 7 har større potensiale i zoom, både før- og etter at bildet er tatt i form av crop uten at det går for mye på bekostning av oppløsning.

Ultravidvinkelkameraet har de samme spesifikasjonene på Pixel 7 og 6a, og jeg har heller ikke opplevd merkbar forskjell på bildekvaliteten med disse kameraene i bruk. Pixel 6 har ellers den samme 114 ° bildevinkelen som Pixel 7 på Ultrawide.

Selv om Pixel 6a på mange måter har enklere hardware i sine kameraer, er de aller fleste av de nyttige og tidvis spektakulære kamerafunksjonene på plass. Det inkluderer bl.a. portrettmodus og portrettlys, autofokus ved bevegelse.

Det er likevel to funksjoner som mangler på Pixel 6a som du får på Pixel 7-modellene, og det er funksjon for skarpere bilder der du også kan laste ned gamle bilder fra Google foto. Også Cinematic Mode på video må du minst opp i Pixel 7 for få med.

Pixel 7 til venstre - Pixel 6a til Høyre


DXOMARK

DXOMARK tester det som kan krype og gå både av tradisjonelle kameraer og optikk, og av mobilkameraer. Der oppfattes som en slags fasit på kamerakvalitet, og de har en liste over de beste mobiltelefonene. I min test av Pixel 7 Pro nevnte jeg at den modellen lå på delt førsteplass i rankingen av kamera på mobiltelefoner. Dette er selvfølgelig en dynamisk liste under kontinuerlig utvikling, og i mellomtiden har Huawei Mate 50 Pro gått forbi og ligger 149 poeng mot Pixel 7 Pro sine 147 poeng.

Men minst like interessant er det at økonomimodellen Pixel 6a har fått respektable 122 poeng, som er en plassering midt mellom iPhone 12 og 13, og to poeng foran Samsung Galaxy S22, som jeg i denne testen egentlig har stilt opp som Pixel 7 sin rival. Pixel 7 er foreløpig ikke testet i DXOMARK, og er derfor ikke med på denne rankingen.

Pixel 7 øverst - Pixel 6a nederst

 

Kamera med smarte funksjoner

I praktisk bruk er kameraet i alle de tre modellene veldig gode, og har en del smarte og praktiske funksjoner. Jeg tar en kort repetisjon av høydepunktene her

JPG eller RAW?

Fotoentusiaster vil nikke anerkjennende til muligheten for å velge mellom jpg eller RAW filformat. Eller begge deler. Fordelen med RAW er at du i stedet for å gjøre ugjenkallelige justeringer på bildet som i JPG, bare lagrer noen innstillinger som importeres sammen med bildefilen som metadata, og som derfor kan reverseres uten bivirkninger i f.eks. Lightroom i ettertid. Denne muligheten er til stede selv på den rimeligste Pixel 6a, som for et par år siden ville vært litt oppsiktsvekkende. Den er bare ikke fullt så enkel å finne i 6a som på 7 og 7 Pro. Mulighet for å fotografere med RAW-filer ble ellers lansert som en sensasjon på iPhone 12 Pro Max for et par år siden.

Photo Unbur

Dette er en av de funksjonene som fikk ekstra oppmerksomhet under lanseringen. Hvis et bilde blir uskarpt på grunn av bevegelse, er det mulig å kjøre en prosess i ettertid kalt Photo Unblur. Dette er nokså tilsvarende lignende prosesser i Photoshop, men det er veldig uvanlig at det kan utføres direkte i mobilkameraet. Og enda mer oppsiktsvekkende at prosessen kan utføres på eldre bilder som hentes opp fra Google sitt fotoarkiv. Photo Unblur er tilgjengelig på Pixel 7 og 7 Pro, men ikke på 6a.

Magic Eraser

Dette er en veldig fiks editeringsmulighet som du ellers må overlate til Photoshop. Du kan sirkle inne et område på bildet for å angi noe du vil ha fjernet, og dermed er saken løst. Riktignok ikke alltid helt uten varige men, men det er vanligvis ikke sjenerende, og blir ofte ikke lagt merke til. Og i likhet med Photo Unblur er også dette noe du kan utføre på eldre bilder fra ditt Google Foto-arkiv.

Magic Eraser er tilgjengelig på alle de tre modellene som markedsføres i Norge.

Portrett Mode og Portrettlys

Portrett Mode er noe du velger før bildet er tatt, og gir en bokeh for bakgrunnen av det som er hovedmotivet i fokus. Protrettmode fungerer godt, men skulle du ønske å gå mer drastisk til verks, kan effekten justeres i etterkant. Pass bare på å at det ikke tar overhånd, det kan lett gi et resultat som fremstår som kunstig.

Også portrettlys er noe du kan velge i ettertid, og kan på nesten spooky vis gi en ekstra belysning til ansiktet. Og du velger selv hvilken vinkel dette lyset skal komme fra.

Både portrett Mode og Portrettlys er tilgjengelig på alle tre modellene.

Visuelle hjelpemidler

Noe av det første man legger merke til er en veldig praktisk «vater» som avslører eventuelt avvik fra horisontal orientering av kameraet, oppgitt i grader. Dette fikser man for så vidt greit også etter at bildet er tatt, men det er en fordel å få det riktig med en gang. Det jeg overså i min opprinnelige test av Pixel 7 Pro var at den varsler om vinkel avvik i begge aksene, både rotasjon og lodd. Veldig bra!


Pixel 7 øverst - Pixel 6a nederst

Andre smarte og praktiske detaljer

Enhåndsmodus

Dette er en veldig nyttig detalj, og som jeg syns at Pixel har låst på en ekstra elegant måte. Konfigurert på den rette måten dukker det opp et ikon som du kan flytte dikt det til enhver tid passer best, og når du trykker på dette ikonet trekkes skjermbildet ned på skjermen så du får enkel tilgang til menypunkter som ligger i øvre del av skjermbildet. Og med et nytt trykk reverseres bildet til normaltilstand. Denne funksjonen ble jeg direkte forelsket i, og det anbefales å prøve det ut.

Dette er en funksjon som er tilgjengelig på alle tre modeller, men er naturlig nok aller mest verdifull på den store Pixel 7 Pro.

Vibrering og fysisk tilbakemelding.

I menyen under avsnittet Lyd og vibrering finner vi en funksjon som heter vibrering og fysisk tilbakemelding. Dette er en veldig nyttig funksjon som gir akkurat passe mengde Som default er den stilt til 10%, og det fungerer godt, og bedre på Pixel 7 og 7 Pro enn på 6a

Oppdagelse av bilulykker

Denne funksjonen ligger under menyavsnittet Sikkerhet og nødsituasjoner, og skal varsle nødetater dersom det blir registrert en bilkollisjon ved hjelp av heftige retardasjoner og påfølgende kraftige smell. Overraskende nok er også dette tilgjengelig på alle tre modeller.

Regler basert på lokalisering

De brukerne som er mest automatiseringsnerdete kan sette opp regler basert på hvor du befinner deg fysisk. Som f.eks. ikke forstyrr når du er på et bestemt sted. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Guided Frame

For synshemmede er det ganske avanserte funksjoner som ligger i avsnittet TalkBack. Det innebærer at du får taletilbakemelding for omtrent alt som foregår på skjermen, hvis du velger den innstillingen i menyen. Og en av funksjonene er at du kan ta en selfie der du blir verbalt veiledet til å holde kameraet i riktig posisjon. Dette er kanskje ikke så nyttig for folk flest, men banebrytende for blinde og sterkt svaksynte.

Et lite tips likevel hvis du ønsker å prøve ut funksjonen TalkBack: Hvis du har redefinert Av-/på-knappen til å ikke aktivere «Hei Google» bør du tilbakestille den før du aktiverer TalkBack. Det gjorde ikke jeg, og holdt på å kjøre meg fast uten å få slått av TalkBack-funksjonen.

Denne funksjonen får du bare på Pixel 7 og 7 Pro, ikke 6a.

Hvilken Pixelmodell passer best?

Hvis du har lest gjennom både denne testen ot testen av Pixel 7 Pro har du sikkert fått bekreftet at alle de tre modellene er mobiltelefoner som hevder seg veldig godt i sine respektive prisklasser, og i mange tilfeller i møte med betydelig dyrere mobiler.

Og så er det en del forskjeller på disse tre modellene til tross for at to av dem er søsken, og den tredje er en nær fetter. Vi oppsummerer at prisen er henholdsvis 9.490,- for Pixel 7 Pro, 6.990,- for Pixel 7 og 4.990,- for Pixel 6a. Og som så ofte ellers er ikke forholdet mellom pris og kvalitet helt lineært, et fenomen vi kjenner godt igjen fra HiFi. Du må ofte betale en del ekstra for de siste meterne i kvalitet og bruksegenskaper. Eller kanskje det ofte er snakk om millimeter i HiFi?

Pixel 6a

Betraktet i en helt nøktern vurdering av hva som gir mest for pengene av de tre modellene er det vanskelig å komme forbi Pixel 6a. Den har de fleste av funksjonene til sine mer påkostede fettere på plass i et litt mindre påkostet skall. Så hvis det bare er funksjonene og ytelsen som teller med et litt stramt budsjett, er Pixel 6a et opplagt valgt som er vanskelig å slå. Den har en god skjerm, veldig godt kamera med gode funksjoner, et tiltalende design og veldig bra programvare til en uforskammet moderat pris. Og så er det selvfølgelig noe du må gi avkall på i forhold til Pixel 7 og 7 Pro.

Min vurdering er at i valget mellom Pixel 6a og 7 er Pixel 6a et utmerket valg dersom du vil ha en veldig god og høyst konkurransedyktig mobil uten å tømme lommeboka. Prisen er selvfølgelig det viktigste argumentet for å velge 6a, men det er til gjengjeld et argument som teller mye for mange. Og du får likevel en mobil med uhyre god funksjonalitet.

Pixel 7

Så selv om Pixel 6a gir en litt uslåelig kost/nytte-faktor, vet vi alle at det ikke alltid er det som betyr mest. Og som nevnt innledningsvis er det vanligvis ikke en lineær forskjell i kost/nytte når du velger en dyrere modell med bedre funksjonalitet. Det er egentlig en mer fruktbar tilnærming å sammenligne med konkurrentene, og se på hva de kan tilby. På dette punktet er det egentlig ikke så stor forskjell mellom mobiltelefoner og HiFi. Og dessuten handler det ofte om hva du ønsker av det produktet du velger, og prisen kan komme litt i andre rekke. Og med den tilnærmingen er det mange som vil konkludere med at de to tusenlappene i prisforskjell mellom Pixel 6a og Pixel 7 er en god og selvfølgelig investering. Og jeg er en av dem.

Den kanskje viktigste forskjellen mellom Pixel 6a og 7 er at du får en premium-mobil som også har bedre funksjonalitet på en del punkt enn på 6a. Et bedre og større display med 90Hz skjermoppfrisking og vesentlig bedre lysstyrke, bedre materialbruk, trådløs QI-lading og et klart bedre hovedkamera er de viktigste.

Pixel 7 Pro

Og så har vi kommet til det vanskeligste dilemmaet. For i valget mellom Pixel 7 og Pixel 7 Pro er det ikke bare et spørsmål om pris, og hvor høyt du verdsetter flaggskipets åpenbare frukter. Og for å starte med dette med prisforskjellen på to og et halvt tusen mellom de to modellene er det interessant å merke seg at mens pristillegget for Pixel 7 Pro over Pixel 7 er på 35,8% i Norge er det på hele 50% i USA, og også noe høyere i EU enn i Norge.

Det skulle kanskje tilsi at valget mellom Pixel 7 og 7 Pro i Norge er en enkel no-brainer, men vi har en forstyrrende faktor her. Og det er at det for mange ikke bare er fordeler med flaggskipmodellen over Pixel 7. Mange vil sette pris på at Pixel 7 er noe mindre og lettere enn flaggskipet, og med en lyssterk 6,3-tommer med 90 Hz skjermoppfriskingsfrekvens har Google funnet et veldig tiltalende kompromiss med Pixel 7. Også den matte aluminiumen vil mange kunne foretrekke over den polerte aluminiumen som flaggskipet har. Og disse elementene kan veldig lett være avgjørende når du samtidig sparer 2.500,-.

For meg vil det likevel være vanskelig å unngå å bli forført av den nydelige 6,7-tommers skjermen med enda litt bedre lysstyrke og 1440 x 3120 pixler, moderat waterfall og med opptil 120Hz oppfriskingsfrekvens som gjør at hurtig rulling på skjermen oppleves veldig sømløst. Og for meg vil det være minst like viktig at jeg med Pixel 7 Pro får en ultravidvinkel som gir en betydelig bedre spredning, og en tele som gir veldig gode muligheter for kraftig zoom.

Konklusjon

Dette har blitt en betydelig lengre test enn opprinnelig planlagt, så jeg har på en måte tatt konklusjonen i to trinn. I forrige avsnitt tok jeg den litt omstendelige beskrivelsen, og hvis du ønsker å finne ut hvilken av disse tre modellene som er det riktige valget for deg bør du studere det avsnittet.

Der har jeg fortalt at Pixel 6a er en glimrende mellomklasse-mobil som gir veldig god funksjonalitet for et begrenset beløp, at Pixel 7 er en entydig bedre mobil der du får en veldig attraktiv Premium-modell uten å betale for mer enn en mellomklassemodell. Og at flaggskipmodellen Pixel 7 Pro er den aller mest fristende modellen som utfordrer alle andre flaggskipmobiler, og fremdeles gir uforskammet god valuta. Og at det kanskje vanskeligste valget er mellom Pixel 7 og 7 Pro for deg som ikke alltid syns at størst er best.

For alle de tre Pixel-modellene er utmerkede mobiltelefonene som gir svært god valuta.

 

Priser for Pixel-modellene:

Pixel 6a: kr. 4.990,-

Pixel 7 – 128 GB: 6.990,-
Pixel 7 – 256 GB: 7.990,-

Pixel 7 Pro – 128 GB: 9.490,-
Pixel 7 Pro – 256 GB: 10.490,-

Les mer om Pixel 6a hos Google
Les mer om Pixel 7 hos Google
Les mer om Pixel 7 Pro hos Google

Les også vår test av Pixel 7 Pro

Lest 4045 ganger
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.