fredag, 07 desember 2018 15:42

Gruppetest av trådløse earpods, del 3: Bang & Olufsen Beoplay E8 Spesial

Skrevet av

Egentlig er disse i en helt annen kategori enn de to første sportsøreproppene i denne gruppetesten. For her er det eleganse og ypperlig design som gelder. Det starter med innpakningen – etuiet som minner mer om emballasje du finner hos en gullsmed. Og selve øreproppene har også en eleganse som du sjelden finner hos konkurrentene.

Og dette er også et helt annet konsept på en helt annen måte. For mens de to sportsørepluggene er trådløse, med en intern kabel mellom hver plugg, er E8 helt trådløse. På lanseringstidspunktet var dette ganske unikt, bare Apple sine AirPods var tidligere ute med dette. I ettertid har det kommet noen flere på denne arenaen.

Tilbake til etuiet – her har vi den første fiffige detaljen på Beoplay E8. For i tillegg til å være etui, fungerer det også som en ladestasjon. Så selv om batteritiden på selve pluggene bare er 4 tier, kan du lade de opp to ekstra ganger via etuiet.

Bang & Olufsen har lagt listen svært høyt med E8. Du kan stille inn diverse parametere via en egn app, og det er ganske avanserte styringer via tappinger på høyre og venstre pod. Og her snakker vi ikke bare om single tappinger, men også doble og triple. Dessverre er ikke første generasjon firmware helt på plass når det gjelder å tolke disse tappingene, så de mer avansert innstillingene henvises i praksis til appen eller mobilen.

Det ligger i sakens natur at disse helt trådløse øreproppene ikke kan sitte like sikkert på plass som sportspodder. Og når også den interne ledningen er på plass, er sikkerhetsnettet borte. Men likevel sitter de langt bedre på plass enn man skulle forvente, bare monteringen blir gjort omhyggelig.

Jeg har hatt et par episoder der de har falt av, men heldigvis fant jeg de lett igjen. Men det understreker det åpenbare – at Beoplay E8 selvfølgelig ikke er det riktige valg for sykkelturer eller andre sportslige aktiviteter.

 

 

Lyden

Her er Beoplay de beste av de tre jeg har testet denne gangen. Avstanden til Monster iSport Victory er formidabel, og den er også litt bedre enn Powerbeats3. Fint balansert lyd, og en anelse mer bass en Powerbeats3. Også klarheten er noe bedre.

 

Konklusjon

Beoplay befinner seg i en egen klasse i denne testen, både horisontalt og vertikalt. Horisontalt ved at den er i en helt annen kategori enn de to andre, og vertikalt ved at de har en kombinasjon av sofistikert eleganse og god lyd som gjør at de andre ikke er konkurrenter. Men vel og merke bare hvis det er dette du er ute etter. Skal du ha trådløse earpods til mer sportslig og robust bruk, er det andre produkter som gjelder.

 

 

Les testen av Monster iSport Victory her.

Les testen av Powerbeats3 her

Les innledningen til gruppetesten her

 

Lest 4254 ganger
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.