søndag, 05 mai 2019 19:01

TEST: Sonos Amp - Jokeren

Skrevet av

Sonos har kommet med en helt ny forsterker som har et ganske bredt spekter av kompetanse. Jeg har testet Sonos Amp i en grundig testperiode.

 

 

Hjertet i anlegget er som alltid forsterkeren. PMA-800NE befinner seg med sin prislapp på snaut fem tusen i mellomklassen, endog den forsiktige delen av mellomklassen. Selvfølgelig avhengig av hvordan man definerer klassene, men for meg er det naturlig å definere mellomklassen for forsterkere et sted mellom fem og ti tusen.

torsdag, 27 desember 2018 11:36

TEST: Rega Brio – den musikalske minimalisten!

Skrevet av

 

 

Etter å ha blitt sjarmert i senk av forgjengeren, var det på grensen til uunngåelig å teste oppfølgeren. Og nye Rega Brio faller ikke veldig langt fra stammen.

torsdag, 17 august 2017 21:35

NAD 3020 - Del 3

Skrevet av

Eg har vore inn og ut av diverse bobler i det siste. Eg skriv dette medio august, sumaren er framleis ikkje komen, og du kan byrja å lura på om han kjem i det heile. Eg har difor hatt rikeleg med innekveldar, og har vore ivrig lyttar.

lørdag, 27 februar 2016 00:43

Rega Brio-R – second opinion fra Karl Erik

Skrevet av

 

 

For kort tid siden presenterte vi Ole-Petter sin grundige test av denne forsterkeren. Meldingene han ga var såpass inspirerende at jeg ble fristet til å ta en runde med testeksemplaret.

 

 

 

I en tid med mye unødig pynt - dill og dall - gjør det godt å pakke opp en litt raggete REGA BRIO-R. Denne forsterkeren er ikke ny - den er brukt. Men det gjør absolutt ingenting, for dette er en minimalistisk forsterker med byggekvalitet som tåler noen krappe svinger. Og litt utforkjøring.

mandag, 03 august 2015 12:04

TEST: Naim UnitiQute 2 - den lille giganten

Skrevet av

Naim var tidlig ute med sine smarte løsninger for integrerte streamere. UnitiQute 2 den minste av de, og jeg har hatt den på en grundig testrunde.

søndag, 10 mai 2015 19:09

Test av LM Audio 211 IA integrert rør-forsterker.

Skrevet av

For en tid tilbake kom jeg over en annonse på Hifisentralen vedrørende en integrert rør-forsterker fra LM Audio som importør/forhandler Mala Audio skrøt veldig av. Høres morsom ut tenkte jeg og kontaktet Mala Audio, hvorpå jeg fikk et stykk integrert rør-forsterker tilsendt.

 

tirsdag, 30 desember 2014 12:32

Swissonor VSOP integrert rørforsterkar - test.

Skrevet av

Denne forsterkaren kan fåast i to utgåver. Før du startar avspeling på denne forsterkaren, må du vere obs på at inngang nr 1 er for MM-platespelar. Koplar du til ei vanleg signalkjelde kan du få eit skikkeleg sjokk, slik eg gjorde då eg sette linjesignal inn her. Men med Swissonor sin modifiserte Thorens TD 160 med Ortofon 2M Red, funkar det slik det skal – og med positive overraskingar i tillegg. Elles må du satse på utgåva utan riaa..

For noen uker siden lanserte Pro-Ject en ny superkompakt boks som kan løse de fleste oppgaver man kan ønske seg i 2014. Jeg ble nødt til å undersøke produsenten sin påstand om at det befinner seg en audiofil forsterker der inne.

Dersom jeg ikke klarer å uttale navnet på en forsterker er den som regel fra Kina. Denne er veldig kinesisk og lyder navnet;  Mengyue...

Les mer:

Nad D3020 har en gigant av en stamfar. Men greier den å fylle de dype sporene?

 

Mi lange nøling i ”endeleg” forsterkarval er no over. I sommar, etter nokre utprøvingar av alternativa eg fekk tak i til heimlån, vart det til at eg bestemte meg for å kjøpe tyske ASR. Ikkje fordi det er den perfekte forsterkar på alle måtar, men fordi denne forsterkaren byr på nokre kvalitetar eg ikkje har høyrt maken til…

Les meir:

mandag, 12 august 2013 20:42

Frå dagboka: Nad Monitor Series 3100

Skrevet av

I mange år hadde eg ein separat forforsterkar og ein kostbar, hifi-riktig effektforsterkar i monsterklassen. Ein tilfeldig samanlikning med ein komponent til ein brøkdel av prisen skulle endra dette.

Les meir:

mandag, 31 august 2009 23:00

Tandberg Huldra 12: Gamalt – men godt?

Skrevet av

Tandberg Huldra 12: Har denne gamle radioen frå Tandberg noko med hi-fi å gjera?

onsdag, 31 desember 2008 23:00

Creek Destiny

Skrevet av

Elskeleg, funksjonell og elegant integrert forsterkar. For svært kresne musikkelskarar utan spesielt markeringsbehov.

 

Mange har den haldninga at forsterkinga i eit skikkeleg hi-end-anlegg skal splittast opp i for- og effektforsterkar. Men her er altså den legendariske konstruktøren Nelson Pass sitt fyrste alternativ.

 

Med tradisjonelle engelske, nyvinnande amerikanske, raffinerte franske og billege kinesiske - er det plass til fleire som produserer rørforsterkarar?

tirsdag, 31 juli 2007 23:00

Creek Classic 5350SE integrert forsterkar

Skrevet av

Creek sin Classic-serie i ny generasjon. Kva har endra seg sidan sist?

torsdag, 30 november 2006 23:00

JoLida JD 202B versus Ming Da MC34-A

Skrevet av

To svært like rørkonstruksjonar, når det gjeld konstruksjonsløysing, tekniske data, opprinnelsesland, og endå til utgangsrør. Har dei også lik lyd? Og er det plass til to såpass like produkt på den norske marknaden? Med "folkevogna" innan utgangsrør EL34?

 

torsdag, 31 august 2006 23:00

JoLida JD 202B integrert rørforsterkar

Skrevet av

Vi har prøvd ut JoLida sin minste integrerte forsterkar med forbausande godt resultat. Då eg skulle returnere forsterkaren, peika eg på alle dei gode eigenskapane, men at JD 102B trass alt ikkje var på meir enn 2x20W. ”Prøv 202B også, då vel” føreslo Hifi-stasjons-meisteren…..litt dyrare, og 2x40W -dobbelt så kraftig.

 

Side 1 av 2