lørdag, 10 januar 2015 23:13

Theta Casablanca i to nye inkarnasjoner.

Skrevet av

Theta lanserer to nye utgaver av sin serie med HighEnd AV-forforsterkere. Og begge er helt i tet når det gjelder kappløpet om 3D-lyd, med Dolby Atmos, Auro-3D og DTS:X.

 

Casablanca er en AV-forforsterker som ble lansert for 19 år siden, og som har fått sine stadige fornyelser. Og et av kjennetegnene til Theta har alltid vært at deres produkter har vært oppgraderbare, så man slipper å vrake en kostbar AV-forforsterker fordi den er utdatert.

Theta Casablanca IVa er en 12-kanals AV-forforsterker, og den er den første dekoderen som kunngjør støtte for alle de tre 3D-lydformatene som nå etter hvert har entret arenaen. Dolby Atmos fikk som kjent en flying start sist sommer, da den ble annonsert implementert i så å si alle de store japanske AV-produsentene.  Auro-3D kom litt forsinket på arenaen for hjemmekinosegmentet, men er nå tilgjengelig for alle relevante modeller fra DM-group – Denon og Marantz. Sistemann DTS entret arenaen like før årskiftet, samtidig med at de kunngjorde at en lang rekke produsenter av AV-utstyr har tilsluttet seg DTS:X. Og Theta Casablanca er altså den første produsenten som kunngjør støtte for alle de tre formatene. Og alle tidligere modeller av Casablanca vil kune oppgraderes til Casablanca IVa. Denne modellen har en pris i USA på $17,995.00, og vil være tilgjengelig i 2. kvartal.

Casablanca V er et monster av en AV-forforsterker, og har prosessor for 24-kanaler. Et funn for de som virkelig ønsker å ta Dolby Atmos ut til de helt store høyder, med andre ord. Det lanseres også en helt ny 6-kanals DAC som kan installeres i Casablanca V, en DAC med navn Xtreme D-3. Det lanseres også en 12 kanals stand-alone utgave av Xtreme D-3 for å kombineres med Casablanca V. Casablanca V har en veil pris i USA å $21,995.00.

 

Les mer om Casablanca IVa og Casablanca V hos Theta.

Norsk importør er Intrepid-AV

 

 

 
Lest 4024 ganger Sist redigert søndag, 11 januar 2015 16:19
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no