lørdag, 09 november 2013 22:49

Lei av å justere VTA hele tiden ? svaret er kanskje Bluehorizon platematte ?

Skrevet av

Bluehorizon platematte. Lei av og justere VTA hele tiden ?

Les mer:

......JA er vel svaret fra en stor del av oss....... platematten jeg har testet denne gangen kan dog hjelpe litt på veien til en enklere vinyl-hverdag kanskje spesielt for eiere av Rega spillere som har en særdeles klossete VTA justering med mellomringer slik at hele armen må løsnes og passende mellomringer må tres på og det skrues sammen igjen med dertll hørende nye oppjusteringer, men også for alle oss andre som ikke har valgt en Rega spiller blir hverdagen enklere med denne matten. De fleste av oss er kjent med at "vanlige" Lp plater er tynnere enn såkallt 180/200gr supervinyl med det resultat at VTA bør stilles inn når man veksler mellom de forskjellige platetykkelsene, på noen spillere dette em lett sak, mens på andre spillere er det både vanskelig og tidkrevende.
Bluehorizon matten......eller skal jeg kanskje si matten'e...... for den er to-delt gjør at man kan få noenlunde lik VTA både under avspilling av supervinyl og vanlige lp plater ved og ta av den øverste delen for og kompansere tykkelsen.
Man justerer bare VTA med begge mattene på spilleren og en vanlig tynn lp plate og når man bytter til en tykk supervinyl plate så tar man bare av det øverste laget av kork-platematten og vipps noenlunde samme VTA.....nesten perfekt VTA med et enkelt håndgrep........ Bluehorizon platemattene burde være en gavepakke for alle Rega eiere.
Lydmessig så demper matten resonacer slik at man får mer "ro" i lydbildet og mindre støy, hjemme hos meg fungerer den med en viss antistatisk virkning også.

Som man ser på bildet har jeg valgt og teste mattene bla på en gammel Kenwood spiller som har blitt re-vitalisert med ny arm, dempeføtter og platemattene og lyden er nå fullt på høyde med mange moderne spillere til helt opp et stykke på den fem-siffrede scalaen.

Jeg kan ikke gjøre noe annet enn og komme med en varm anbefaling av denne platematten, den gjør lyden bedre fra spilleren din og den gjør vinyl dagen vedr VTA justeringer enklere........ hva mer kan man forlange av en platematte ?

Bluehorizon platematten'e fikk jeg fra Audioaktøren Horten / ExoticAudio.

Lest 17483 ganger
Rudi

Vinylguru

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.