tirsdag, 05 august 2014 12:53

Onkyo med svært offensiv Atmos-politikk.

Skrevet av

Onkyo lager kick-start for Dolby Atmos. Kunder som kjøper en av mellomklasse receiverne i august eller september, får gratis Atmos-enabled høyttalere på kjøpet.

 

Det var ganske oppsiktsvekkende da Onkyo tidligere i sommer kunngjorde at mellomklassereceiverne ville få Dolby Atmos som Software oppgradering. Kanskje ikke like oppsiktsvekkende for TX-NR838 sitt vedkommende som for TX-NR636 og TX-NR737. Dette kan du lese om i vår artikkel her.

Nå topper Onkyo dette med å tilby en kick-start ordning, som går ut på at kunder som kjøper en av disse tre receiverne i august eller september i år, vil få et sett med Onkyo sine Atmos-enabled høyttalere SKH-410på kjøpet. Disse vil bli ettersendt så snart de er leveringsklare, trolig i oktober. Denne ordningen forutsetter at receiveren er kjøpt gjennom en autorisert forhandler, og gjelder for landene Belgia, Danmark, Storbritannia, Finland, Frankrike, Irland, Luxemburg, Nederland, Norge, Sverige, og Tyskland og Østerrike.

 

Høyttalere som er såkalt «Atmos-enabled», er beregnet for å sende lyden til høydekanalen oppover fra samme posisjon som hovedhøyttalere, for refleksjon i takflaten. I Onkyo sitt konsept er det separate høyttalere som er tenkt plassert oppå hovedhøyttalerne, mens Pioneer har laget et sett der høyttalerne som er Atmos-enabled er integrert i hovedhøyttalerne. Det er all grunn til å anta at dette konseptet med ikke vil fungere like godt som takmonterte høyttalere, men det gir en mulighet for de som ikke kan-/vil-/ får lov til å montere høyttalere høyttalere i taket. Og de er det nok utrolig mange av…

Les mer i pressemeldingen fra Onkyo:

Les våre temasider om Dolby Atmos her:

 

Norsk importør: Mono AS.

 

Lest 5008 ganger Sist redigert tirsdag, 05 august 2014 13:24
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no