torsdag, 07 august 2014 07:39

WiMP med ny app for iOS.

Skrevet av

I dag utgir strømmetjenesten WiMP en ny app for iPhone og iPad. Det er flere satsingsområder i den nye appen.

 

WiMP var for snart et år siden den første strømmetjenesten som tilbyr musikk i lossless kvalitet. Vi trodde da at det bare ville gå kort tid før erkerivalen Spotify ville følge etter, men det har ikke skjedd enda. Nå merkerer Wimp seg på et annet felt, og tilbyr musikkvideoer i HD-kvalitet som fra og med i dag også blir tilgjengelig på iOS-enheter.

 

De har også en oppdatert spillelistefunksjon i den nye appen, der du kan velge musikk tilpasset ulike situasjoner, som avslapning, fest, trening, romantikk, konsentrasjon eller middag. Graver du dypere kan du få enda mer spesialtilpasset musikkvalg.

 

 

Vi som liker å velge musikken vår selv kan glede oss over et oppdatert design som skal gi bedre orientering. Det er utvidet låtinformasjon i  forhold til forrige app, og navigeringen skal være enklere på den nye appen.

Se video om den nye appen:

 

 

Les pressemeldingen fra WiMP her:


WiMP med ny iOS-design – video, personlig profil og ny spillelisteseksjon til iPhone og iPad

Musikktjenesten WiMP lanserer i dag en nydesignet iOS-klient til alle sine brukere med iPhone og iPad. Foruten ny design som gjør det enda lettere å finne fram i den gigantiske musikkatalogen med over 25 millioner låter kommer også musikkvideo, ny spillelisteseksjon og personlig profil.

WiMP er den eneste tjenesten som har ren CD-kvalitet på lyden. Samtidig tilbyr den norske tjenesten også video i HD-kvalitet, som gradvis rulles ut til de ulike klientene. Android-brukere fikk videokanal i mai og nylig kom WiMP med en helt ny webspiller med video på artistsidene. Fra i dag kan også alle iPhone og iPad-brukere finne video på artistsidene i WiMP. Video kan også enkelt spilles av i fullskjerm ved å snu telefonen eller nettbrettet horisontalt.

“Med WiMP på iPhone eller iPad får du både best lyd og best bilde, med HiFi-lyd og HD-video. I WiMP ønsker vi å tilby mer enn lyden av musikken. Vi gir deg også bildene, bakgrunnsinformasjonen og historiene samtidig som du lytter. Med WiMP-redaksjonens tips og integrerte artikler fra vårt magasin gir det mer til musikkopplevelsen” sier administrerende direktør i WiMP Music Andy Chen.

WiMP har lisensiert musikkvideoinnhold fra alle de store plateselskapene og mange små og har tilgjengelig en katalog på over 75 000 musikkvideoer.

Den nye iOS-klienten inneholder også en ny spillelisteseksjon som også finnes i den nye webspilleren. Spillelisteseksjonen er inndelt i stemning og situasjoner, der du kan velge mellom musikk til avslapning, fest, trening, romantikk, konsentrasjon eller middag i første nivå, eller dykke enda lenger ned og finne historiske lister, sesongbaserte lister, lister fra media, topplister, gjestelister og eventbaserte lister.

”Foreløpig ser vi at de nye listene våre med fokus på avslapning og fest gjør det sterkest, mens treningslistene også holder seg populære. Spesielt de nye listene våre med fokus på hvile og avslapning ser ut til å ha direkte sammenheng med årstid og feriemodus,” sier Sveinung Rindal, global redaksjonssjef for WiMP Music.

Som webspilleren har også den nye iOS-klienten mulighet til å lage en personlig profil ved å legge til fornavn, etternavn og bilde. Det er nå også mulig å logge inn med din Facebook-konto i stedet for det egne WiMP-brukernavnet. Profilsiden viser også fram din musikksamling, både musikken som er lagret som favoritter og spillelistene du har laget er nå samlet på en side.

Annet snacks

- iOS-klienten har også fått utvidet låtinformasjon som viser hvem som har komponert musikken, skrevet teksten, produsert og hvem som er utøvende musikere.

- Generelt blir navigasjon lettere, med undermenyene Nytt, Anbefalt, Topp og Norsk, både for album, låter og spillelister.

- Enda enklere å håndtere hva som skal lagres som offline for lytting når du ikke har tilgang til nett

 

 

 

 

Sist redigert torsdag, 07 august 2014 08:18
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.