lørdag, 03 oktober 2020 14:44

Digital fabrikkomvisning på Linn sine produksjonsfasiliteter i utkanten av Glasgow.

Skrevet av

Linn har lagt ut en digital fabrikkomvisning i en LinnCast på drøyt tre kvarter. Vi viser den her, og benytter samtidig anledningen til å mimre litt fra vår egen fabrikkomvisning på den samme fabrikken for drøyt fjorten år siden.

Et par mil og en liten halvtimes kjøring syd for Glasgow sentrum bygde Linn sitt nye hovedkvarter i Waterfoot en gang på midten av 80-tallet. Dette ble bygget da Linn i begynnelsen av 80-tallet vokste ut av sine opprinnelige lokaler litt lenger nord, i Drakemire Drive. Disse opprinnelige lokalene var vegg i vegg med Castle Precision Engineering Ltd, en mekanisk presisjonsprodusent som i tillegg til å ha oppdrag for det engelske forsvaret blant annet også bisto Linn med å produsere Klimax-kabinetter og deler av LP12 produksjonen. I dag har Castle Precision Engineering Ltd overtatt disse lokalene, men da Audiophile.no var på fabrikkbesøk i 2006 hadde Linn fremdeles deler av produksjonen sin her.

Og før vi presenterer Linn sin digitale fabrikkomvisning i sin LinnCast tar vi oss tid til et lite tilbakeblikk på vår egen fabrikktur for drøyt 14 år siden.

Anledningen den gangen var lansering av det som da var Linn sin nye Majik-serie. Denne serien kom litt som en overraskelse på både HiFi-presse og ihuga Linn-entusiaster, etter at LK-serien i de enda mer kompakte kabinettene forsvant brått i begynnelsen av 2006 på grunn av at de inneholdt bly.

Linn inviterte HiFi-presse fra Skandinavia, Frankrike og Iberia (Spania og Portugal), og fra Norge deltok Audun Hage fra Lyd & Bilde og undertegnede fra Audiophile.no. Du kan lese mer om denne produktlanseringen av de tre nye Majik-komponentene Majik CD, Majik Kontrol og Majik 2100 her.

Fabrikkomvisning på Audiophile-TV

I 2013 publisert vi en video (animert slideshow) fra denne omvisningen i vårt Audiophile-TV, tilsatt musikk av Mozart fra Linn Records. Vi tar med oss den før vi går videre til produsenten sin LinnCast. Første del av denne videoen er fra Linn sitt nyeste hovedkvarter i Waterfoot, før vi forflytter oss til Castle Precision Engineering Ltd i Drakemire Drive, og ender i Linn sine opprinnelige lokaler:

LinnCast: Factory Tour

I denne digitale omvisingen er det Gordon Inch som står for omvisningen. Han har tittelen Brand Ambassador/Product Trainer hos Linn, og var også en del av trekløveret som sto for den digitale lanseringen av den nye Linn Majik DSM som vi skrev om for et par måneder siden, sammen med Gilad Tifenbrun og Joe Rodger.

Det er åpenbart at det har skjedd en god del endringer hos Linn siden vår omvisning i 2006, både i produksjonslokalene, og ikke minst på deres showroom kalt Linn Home.

Bli med på den digitale omvisingen her:

Sist redigert lørdag, 03 oktober 2020 15:30
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.